Χρεοκοπεί η εταιρεία που κατασκεύαζε αυτοκίνητα στην Ελλάδα -Ποια είναι

Από την επέκταση στην Ευρώπη, με κατασκευή εργοστασίου ακόμη και στην Ελλάδα, στα πρόθυρα πτώχευσης βρίσκεται γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Για δεύτερη φορά στη σύντομη ιστορία της η γερμανική Next.e.GO Mobile (e.GO για συντομία) βρίσκεται ένα βήμα από την χρεοκοπία παρά το γεγονός ότι το

μικρό ηλεκτρικό της αυτοκίνητο είναι μια πρόταση, αν μη τι άλλο, επίκαιρη.

Οι διαδικασίες για την πτώχευση της εταιρείας αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου με ιθύνοντες της εταιρείας που έχει ως έδρα το Aachen της Γερμανίας να εξακολουθούν να ψάχνουν για νέους επενδυτές ώστε να βρουν τους απαραίτητους, για την ύπαρξή τους πλέον, οικονομικούς πόρους.

Οι μετοχές της εταιρείας στο χρηματιστήριο αξιών NASDAQ της Νέας Υόρκης θα σταματήσουν να διαπραγματεύονται στις αρχές Μαΐου και έπειτα θα αποσυρθούν, με την αξία τους να έχει κατέλθει σε μόλις μερικά λεπτά του ευρώ. Στις προϋποθέσεις για να συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση των μετοχών στο NASDAQ είναι η αξία της μετοχής να βρίσκεται τουλάχιστον στο ένα δολάριο ΗΠΑ.

Η e.GO που «ξεπήδησε» από το πανεπιστήμιο RWTH Aachen και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης αποδίδει την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τον ανταγωνισμό που επικρατεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεταξύ των κατασκευαστών, αλλά και την καθυστέρηση στην έκδοση της έγκρισης τύπου για το μοντέλο τη e.wave X.

Με το πρώτο μοντέλο τους Life οι Γερμανοί δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν σε νούμερα μαζικής παραγωγής που θα εξασφάλιζαν εισροή χρήματος με το μικρό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κατασκευάζεται σε πολύ περιορισμένο αριθμό, ενώ για το δεύτερο ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους αυτή τη στιγμή 11.000 παραγγελίες.

Η e.GO έχει περάσει ήδη από μία αναδιάρθρωση στα δέκα περίπου χρόνια που βρίσκεται στη ζωή με την πρώτη να πραγματοποιείται το 2020 και την εταιρεία να λαμβάνει περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ από επενδυτές.

Αν και το μέλλον φαντάζει το λιγότερο δυσοίωνο για τους Γερμανούς, ο διαχειριστής της εταιρείας φαίνεται να πιστεύει ακόμη στη δυναμική της e.GO και αναφέρει ότι θέλει να συνεχίζει τις συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές ώστε να διασφαλίσει το μέλλον της.

Να σημειωθεί ότι η e.Go είχε εκδηλώσει έμπρακτο ενδιαφέρον να κατασκευάσει ένα από τα μικρο-εργοστάσιά της και στη χώρα μας με τους ανθρώπους της να έχουν έρθει σε επικοινωνία επίσημα με την ελληνική κρατική εταιρεία Enterprise Greece.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα