Κατασχέθηκαν 134 ολοκαίνουργια αυτοκίνητα για ένα αυτοκόλλητο -Τι συνέβη

Στην κατάσχεση 134 ολοκαίνουργιων Fiat προχώρησαν οι ιταλικές αρχές εξαιτίας μιας μικροσκοπικής ιταλικής σημαίας που κοσμεί, με τη μορφή αυτοκόλλητου, τις επιφάνειες των συγκεκριμένων μοντέλων.

Μετά την Alfa Romeo και τη μετονομασία της Milano σε Junior και η Fiat βρίσκεται αντιμέτωπη με τους

περιορισμούς που προκύπτουν από την ιταλική νομοθεσία, απαγορεύοντας τη χρήση διακριτικών ή ονομάτων που σχετίζονται με τη γειτονική χώρα, αν το προϊόν-αυτοκίνητο δεν παράγεται σε αυτήν.

Θύμα της συγκεκριμένης νομοθεσίας έπεσαν 134 ολοκαίνουργια Fiat Topolino, τα οποία έχουν παραχθεί στο Μαρόκο, φέροντας παρ’ όλα αυτά την ιταλική σημαία στο αμάξωμά τους.

Αυτό ήταν αρκετό ώστε οι αρμόδιες ιταλικές αρχές να κατασχέσουν τα 134 μοντέλα της Fiat τα οποία βρίσκοντας στο Λιβόρνο, αναγκάζοντας την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να αφαιρέσει από το αμάξωμα του Fiat Topolino την σημαία της Ιταλίας και κάθε διακριτικό το οποίο μπορεί να οδηγήσει στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο τετράτροχο παράγεται εντός των ιταλικών συνόρων.

Μάλιστα τον κίνδυνο της κατάσχεσης διατρέχουν κι άλλα μοντέλα των ιταλικών αυτοκινητοβιομηχανιών τα οποία δεν παράγονται στην Ιταλία, δηλώντας παρ’ όλα αυτά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ιταλική «ταυτότητα».

Εκτός από τις κατασχέσεις, οι εταιρείες που προκαλούν κατά αυτόν τον τρόπο σύγχυση ή παραπλάνηση των καταναλωτών κινδυνεύουν και με βαριά πρόστιμα, τα οποία μπορούν να φτάσουν έως και τα 250.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα