Μεγάλη εταιρεία αυτοκινήτου απολύει εργαζομένους -Τι κατασκευάζει

Σε δυσμενή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει γνωστή εταιρεία από τον κλάδο του αυτοκινήτου, η οποία θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής καθισμάτων για αυτοκίνητα Adient ανακοίνωσε τη Δευτέρα 22 Απριλίου ότι θα προβεί στην αναδιάρθρωση του ευρωπαϊκού τμήματός της, απολύοντας εργαζομένους. Μέρος της παραγωγής της

θα μεταφερθεί σε χώρες με φθηνότερα εργατικά χέρια.

Όπως αναφέρει το Reuters δεν έχει γίνει γνωστό ο αριθμός των εργαζομένων που θα επηρεαστούν, αλλά ούτε και οι χώρες όπου θα μεταφερθεί μέρος της παραγωγής της.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η εταιρεία απασχολούσε 70.000 άτομα παγκοσμίως, εκ των οποίων το 42% εργαζόμεων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η απόφασή της, ωστόσο, να συρρικνώσει το εργατικό δυναμικό της έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, όταν και οι πωλήσεις της μειώθηκαν αισθητά.

Θυμίζουμε ότι η Adient δεν είναι η μοναδική εταιρεία από τον χώρο του αυτοκινήτου που έχει περιέλθει σε δυσμενή οικονομική κατάσταση και επιδιώκει να ανισταθμίσει τις ζημιές της μέσω απολύσεις εργαζομένων.

Μαύρα σύννεφα έχουν απλωθεί και πολλές εταιρείες κατασκευής εξαρτημάτων για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι οποίες βλέπουν τα ηλεκτρικά να επελαύνουν και τις πωλήσεις των προϊόντων τους να εξασθαινούν.

Προ ολίγων μηνών γαλλική εταιρεία Forvia, ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα απολύσει συνολικά 10.000 εργαζομένους στην Ευρώπη, συρρικνώνοντας το εργατικό δυναμικό της κατά 13%.

Παράλληλα, πριν από λίγες εβδομάδες η γαλλική EL Pais ανέφερε ότι πρόσφατα η Bosch, o μεγαλύτερος κατασκευαστή εξαρτημάτων για αυτοκίνητα παγκοσμίως, θα «κόψει» 7.000 θέσεις εργασίας, με τις 3.700 να αφορούν τη Γερμανία.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι καταλυτικό ρόλο στο να περιέλθουν πολλές εταιρείες αυτοκινήτων σε δυσμενή θέση έχει και το υψηλό κόστος παραγωγής που πνίγει τα περιθώρια κέρδους τους.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα