Όσα ξέρουμε για την επόμενη Alfa Romeo Giulia

Οι απανταχού Alfisti περιμένουν με αγωνία την επόμενη χρονιά, καθώς τότε αναμένεται να δούμε την επόμενη γενιά της Giulia.

Η νέα Giulia θα πατά στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis – η οποία για παράδειγμα θα χρησιμοποιηθεί στο νέο Dodge Charger. Όμως αυτή δίνει και μεγαλύτερη ελευθερία, αφού μπορεί να αποτελέσει βάση για μοντέλα με διαφορετικά μήκη,

πλάτη, μεταξόνιο και κυρίως, τεχνολογία κινητήριων συνόλων.

Οι Ιταλοί δεν θα προχωρήσουν σε πλήρη εξηλεκτρισμό ενός εκ των πιο συναρπαστικών μοντέλων. Θα υπάρχουν και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις αλλά παρά τους αρχικούς «φόβους», θεωρείται πλέον δεδομένο πως θα δούμε και κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Και μάλιστα με ιπποδυνάμεις που θα ενθουσιάσουν, καθώς εκτιμάται πως η επόμενη Giulia μπορεί στην απόλυτη εκδοχή της να έχει ακόμα και τετραψήφιο αριθμό αλόγων. Φυσικά αυτό θα αφορά στην Quadrifoglio και θα αποτελεί τεράστια άνοδο σε σχέση με τα 520 άλογα της παρούσας έκδοσης, πράγμα που «φωνάζει» πως θα υπάρχει και ηλεκτροκινητήρας στα σωθικά της. Η πιο «απλή» Giulia αναμένεται να είναι στα 345 άλογα, με την Veloce να τοποθετείται κάπου στη μέση.

Σχετικά με τη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθηθεί στο νέο μοντέλο, ψιθυρίζεται πως ίσως έχει fast back σιλουέτα αν και αυτό θα άλλαζε άρδην το DNA της Giulia. Πάντως αν λάβουμε υπόψη μας τα λόγια του CEO της Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato, θα πρέπει να περιμένουμε ένα μοντέλο που με την πρώτη ματιά θα κλέβει την παράσταση.

Ο Γάλλος είχε πει τον περασμένο Μάρτιο: «Σχεδιάσαμε μία… βόμβα. Και καθυστερήσαμε γιατί δεν θέλαμε να οριστικοποιήσουμε το σχέδιό της προτού να είμαστε πλήρως ερωτευμένοι με κάθε τι πάνω της. Και πλέον είμαστε».

Αφού είναι έτοιμοι με την εμφάνιση και πλέον βρισκόμαστε σε στάδιο εξέλιξης, λαμβάνοντας επίσης υπόψη πως οι πωλήσεις της νέας Giulia θα ξεκινήσουν το 2026, η επίσημη πρεμιέρα της εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί σε ένα χρόνο από τώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα