Το αντίο της Caterham με το Seven 485 Final Edition

Η νέαεποχή για την Caterham πλησιάζει, αφού η ίδια έχει δηλώσειστο παρελθόν πως θα προχωρήσει στην ηλεκτροκίνηση, σε μια τελευταία προσπάθειανα αποφύγει το ανεπιθύμητο κλείσιμο.

Οι κατασκευαστές της φίρμας θα εγκαταλείψουν οσονούπω τους θερμικούς κινητήρες λόγω των εκπομπών ρύπων, επιλέγοντας πιο πράσινες λύσεις, όπως είναι τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της θα ανοίξει το 2026 με το Project

V. Όμως πριν συμβεί αυτό και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο εξελίξεων, η βρετανική εταιρεία παρουσιάζει το Seven 485 Final Edition.

Η ειδικήέκδοση του αυτοκινήτου, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά από το 2014, μαςαποχαιρετά με 85 μονάδες που θα έχουν το μπροστινό μέρος από το 620 Aero και θα διατίθενται σε πέντεδιαφορετικά χρώματα Golden Saffron, Viper Blue, Volcano Red, Emas Green και Viola Parsifae. Οι υπόλοιπες διαφορές αφορούνκάποια μαύρα στοιχεία όπως το roll-bar, το πλαίσιο του παρμπρίζ, τα καλύμματατων φωτιστικών σωμάτων (χρησιμοποιούν τεχνολογία LED), αλλά και τις επενδύσεις βινυλίουτων πίσω φτερών.

Στο εσωτερικό το Caterham Seven 485 διαθέτει ανθρακονημάτινο ταμπλό και τούνελ μετάδοσης με περίβλημα μαύρου δέρματος. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα επίσης από μαύρο δέρμα και alcantara. Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι. Ο κινητήρας που εξοπλίζει το μοντέλο εξακολουθεί να είναι Ford 2 λίτρων με ισχύ 228 ίππων, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων.

Το βάρος τουαμαξώματος περιορίζεται στα 605 κιλά και οι επιδόσεις όπως καταλαβαίνετεείναι καταιγιστικές. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται από στάση σε 4,1sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 224 χλμ./ώρα. Μόνο 60κομμάτια του Caterham Seven 485 Final Edition πρόκειται να κατασκευαστούν και άλλα25 στην ελαφρύτερη εκδοχή του. Οι τιμές χωρίς τους φόρους ξεκινούν απότις 67.495 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα