Tesla: 3.3 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρήγαγε 305.407 οχήματα το πρώτο τρίμηνο του 2022 και παρέδωσε 310.048 οχήματα, από τα οποία 295.324 ήταν Model 3 και Model Y, ενώ τα υπόλοιπα 14.724 αφορούσαν τα Model S και Model X. Αλματώδης δηλαδή αύξηση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021, όταν κι είχε παραδώσει 184.877 οχήματα και μικρή μεταβολή από τα 308.650 για το προηγούμενο τρίμηνο (τέταρτο του 2021).

Με βάση τις αυξανόμενες πωλήσεις που απέφεραν όχι λιγότερο από 18.76 δισεκατομμύρια δολάρια, η Tesla σημείωσε κέρδη

3.32 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρώτου τριμήνου, σημαντικά περισσότερα από τα κέρδη 2.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέγραψε το προηγούμενο τρίμηνο κι υψηλότερα από τις προσδοκίες της Wall Street. Η Tesla έκλεισε το πρώτο τρίμηνο με 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κι ισοδύναμα μετρητών κι ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 2.86 δολάρια.

Τα νέα Tesla δε θα διαθέτουν πλέον καλώδια φόρτισης στον βασικό εξοπλισμό

Στη δραματική άνοδο των κερδών της Tesla συμβάλλουν οι αυξημένες τιμές των οχημάτων της. Το φθηνότερο Tesla ξεκινά τώρα από τα 52.990 € στην ελληνική αγορά, ενώ και στη Γερμανία έχει αυξηθεί κατά 7.000 €.  Μιλώντας για τα κέρδη της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Elon Musk δήλωσε ότι το αυξανόμενο κόστος παραγωγής κι η ισχυρή ζήτηση ώθησαν την Tesla να αυξήσει τις τιμές.

«Μπορεί να φαίνεται ότι είμαστε παράλογοι σχετικά με την αύξηση των τιμών των οχημάτων μας, δεδομένου ότι είχαμε ρεκόρ κερδοφορίας αυτό το τρίμηνο, αλλά η λίστα αναμονής για τα οχήματά μας είναι αρκετά μεγάλη», είπε ο Musk. «Και για ορισμένα από τα μοντέλα που θα παραγγείλει κάποιος, η λίστα αναμονής επεκτείνεται μέχρι το επόμενο έτος. Έτσι, οι τιμές των οχημάτων πρέπει να είναι υψηλές για να αντισταθμίσουν την αύξηση του κόστους προμηθευτών και των logistics που πιστεύουμε ότι θα συμβεί μέσα στους επόμενους 6 έως 12 μήνες».

Η Tesla αντιμετώπισε κάποιες αντιξοότητες στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Ένα ξέσπασμα του Covid-19 στην Κίνα ανάγκασε την εταιρεία να σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Shanghai, αλλά ο Musk είναι βέβαιος ότι το εργοστάσιο θα ανακάμψει.

«Η Tesla Shanghai θα επιστρέψει δυναμικά», είπε, αναφέρει το CNN. «Επομένως, νομίζω ότι παρά τα νέα ζητήματα που προκύπτουν, θα δούμε παραγωγή ρεκόρ ανά εβδομάδα από το [εργοστάσιο της Tesla στην κινέζικη πόλη] αυτό το τρίμηνο, αν και χάσαμε μερικές εβδομάδες».

Ο Musk πιστεύει ότι η Tesla θα μπορούσε να παράξει 1.5 εκατομμύρια οχήματα φέτος. Ενθάρρυνε επίσης περισσότερους ιδιοκτήτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Full Self-Driving Beta, σημειώνοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να κάνει δύο βήματα μπροστά και ένα βήμα πίσω στην ανάπτυξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

The post Tesla: 3.3 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη το πρώτο τρίμηνο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα