Ινδικά μοντέλα και καταρράκτες δεν είναι καλός συνδυασμός (vid)

Το ολοκαίνουριο Mahindra Scorpio N μοσχοπουλάει στην Ινδία με μεγάλες λίστες αναμονής (πάνω από χρόνο) και δεκάδες χιλιάδες παραγγελίες. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν πρέπει να έχουμε και τρομερή εμπιστοσύνη στα ινδικά μοντέλα, αφού ένα τουλάχιστον παράδειγμα του δημοφιλούς SUV αποδείχθηκε ότι είχε ακατάλληλα στεγανοποιημένη ηλιοροφή. Όταν λοιπόν βρέθηκε σταθμευμένο κάτω από έναν καταρράκτη, στο απόλυτο τεστ στεγανότητας, μεγάλη ποσότητα νερού άρχισε να εισβάλει βίαια στην καμπίνα του.

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube από τον Ινδό YouTuber δοκιμαστή αυτοκινήτων Arun Panwar και το ανακαλύψαμε στο Rush Lane. Ο οδηγός παρκάρει σκόπιμα το SUV κάτω από τον καταρράκτη ως μέρος της δοκιμής που πραγματοποιεί. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το νερό αρχίζει να διαρρέει μέσα από τα ηχεία που είναι τοποθετημένα στην οροφή, το πάνω μέρος των πλαϊνών παραθύρων, ακόμη και την πλαφονιέρα των φώτων, και να χύνεται στα δερμάτινα καθίσματα και στην κεντρική κονσόλα όπου γεμίζει τις ποτηροθήκες.

Το μοντέλο πρέπει να επισκεφτεί ένα συνεργείο της αντιπροσωπείας το συντομότερο δυνατό για να αποστραγγιστεί σωστά και να στεγνώσει. Ορισμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθούν κι όλες οι στεγανοποιήσεις πρέπει να ελεγχθούν για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Ενώ η στάθμευση ή η οδήγηση κάτω από έναν καταρράκτη δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες SUV στην πραγματική ζωή, οι έντονες βροχοπτώσεις της Ινδίας θα μπορούσαν να έχουν παρόμοια επίδραση στην οροφή του Scorpio N. Κρίνοντας από τα πολλαπλά σημεία διαρροής, φαίνεται ότι η στεγανοποίηση της ηλιοροφής και των θυρών είναι το λιγότερο ελλιπής. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό το ζήτημα περιορίζεται στο συγκεκριμένο όχημα που θα μπορούσε να είναι ένα αυτοκίνητο προπαραγωγής, αλλά εάν περισσότερα παραδείγματα του Mahindra Scorpio N έχουν παρόμοια προβλήματα, οι ιδιοκτήτες σίγουρα θα αντιμετωπίσουν έντονο πρόβλημα στην πραγματική ζωή.

Η στεγανοποίηση είναι μια σημαντική κατασκευαστική πτυχή όλων των αυτοκινήτων – πόσο μάλλον σε εκτός δρόμου οχήματα με πλαίσιο τύπου σκάλας, όπως το Mahindra Scorpio N, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να είναι σε θέση να βγουν από την άσφαλτο και να περάσουν πιο περιπετειώδη βίο. Ακόμα κι αν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός κακό ποιοτικού ελέγχου, το συμβάν είχε ως αποτέλεσμα κακή δημοσιότητα για την Mahindra , καθώς το βίντεο συγκεντρώνει ήδη πέντε εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

The post Ινδικά μοντέλα και καταρράκτες δεν είναι καλός συνδυασμός (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις CarTalk.gr