Ευρώπη: 1 στα 4 ηλεκτρικά είναι κινεζικής προέλευσης

13:36 29/3/2024 - Πηγή: Caroto
Η εισροή κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να γνωρίσει σημαντική άνθηση το 2024, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών και Περιβάλλοντος.

Αυτό θα συμβάλει στην αύξηση του μεριδίου των ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά, με το 25% της παρουσίας τους να αναμένεται να προέρχεται από κινεζικές εταιρίες.

Παρά τις πιθανές επιβολές δασμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η αναφερόμενη έκθεση αναδεικνύει την ανταγωνιστικότητα των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων σε κοινούς καταναλωτικούς τομείς όπως τα μεσαία σεντάν και τα SUV.

Αυτά

τα οχήματα, παρά την πιθανή αύξηση των τελών εισαγωγής, εξακολουθούν να παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες τιμές σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά αντίστοιχα.

Μια από τις βασικές αιτίες αυτής της ανταγωνιστικότητας είναι η πιο αποδοτική παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου στην Κίνα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες τιμές. Επιπλέον, οι κινεζικές εταιρείες μπαταριών διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες και εγκαταστάσεις παραγωγής, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους.

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει την πρόκληση της αυξανόμενης παρουσίας των κινεζικών ανταγωνιστών της. Με την προοπτική της εγκατάστασης παραγωγικών μονάδων στην Ευρώπη, οι κινεζικές εταιρείες ενδέχεται να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό στην αγορά.

Για να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά, οι ευρωπαϊκές εταιρείες πρέπει να επενδύσουν στην επέκταση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών μπαταριών. Παράλληλα, η επιβολή δασμών και στις μπαταρίες μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη επιλογή για την προστασία του ευρωπαϊκού κλάδου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

The post Ευρώπη: 1 στα 4 ηλεκτρικά είναι κινεζικής προέλευσης appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα