To Renault Kardian είναι ένα προσιτό μικρό SUV

Αρχικά προορίζεται για αγορές της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο το νέο B-SUV της Renault θα κυκλοφορήσει και σε άλλες διεθνείς αγορές.

Το λανσάρισμα του Kardian σηματοδοτεί το νέο βήμα της στρατηγικής της Renault στις διεθνείς αγορές. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο που σε περισσότερους θυμίζει ένα ποιοτικότερο Dacia Sandero Stepway. Με αυτό το μοντέλο οι Γάλλοι επιθυμούν

να διεισδύσουν σε αγορές εκτός Ευρώπης, προσφέροντας ένα οικονομικό συμπαγές SUV.

Πρακτικά μιλάμε για ένα B-SUV μοντέλο που ενσωματώνει το γνώριμο DNA της Renault στο κομμάτι της σχεδίασης αλλά και του εξοπλισμού. Εμπρός ξεχωρίζει η νέα στυλιστική μάσκα της φίρμας, με το νέο λογότυπο βεβαίως και μια χαρακτηριστική φωτεινή επιγραφή. Την εμφάνιση συμπληρώνει το χαρακτηριστικό crossover παρουσιαστικό με ματ προεκτάσεις σε προφυλακτήρες και φτερά, ενώ πίσω υπάρχουν ξεκάθαρες ομοιότητες τόσο με το Clio όσο κυρίως με το Captur.

Στο εσωτερικό οι λεπτομέρειες είναι ωστόσο πιο κοντά στη λογική της Dacia, τουλάχιστον ως προς τη σχεδίαση του ταμπλό και του συστήματος infotainment. Το σύστημα Multi-Sense συνδυάζει διαφορετικά προφίλ οδήγησης, 8 επιλογές εσωτερικού ατμοσφαιρικού φωτισμού αλλά και 13 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως ειδοποίηση τυφλού σημείου και κάμερες πολλαπλών απεικονήσεων.

Το Kardian βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Renault, στην οποία θα “πατήσουν” και άλλα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν εκτός Ευρώπης. Στο λανσάρισμα του το Kardian θα εξοπλίζεται με έναν 1000άρη 3-κύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης, με 125 ίππους και 220 Nm ροπής, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC.

Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Βραζιλία, ενώ μελλοντικά θα ξεκινήσει η παραγωγή και στο εργοστάσιο της μάρκας στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο. Αρχικά το Kardian λανσάρεται στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές, πάντα εκτός Ευρώπης. Το αν θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη μελλοντικά παραμένει άγνωστο, αν και θα είχε πολύ ενδιαφέρον.

#tdi_6 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/10/Renault_Kardian-03-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_6 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/10/Renault_Kardian-04-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 2

The post To Renault Kardian είναι ένα προσιτό μικρό SUV appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα