Ο Ken Block σκοτώθηκε σε ατύχημα με Snowmobile

Ο οδηγός αγώνων και πασίγνωστη φυσιογνωμία της αυτοκινητιστικής κουλτούρας παγκοσμίως, είναι νεκρός μετά από δυστύχημα με snowmobile!

Σε ηλικία 55 ετών ο rallyman Ken Block που όλοι μας αγαπήσαμε μέσα από τα απίστευτα video του με αγωνιστικά αυτοκίνητα, έφυγε σε τραγικό δυστύχημα στη Utah των ΗΠΑ, όπου περνούσε τις ημέρες των γιορτών με την οικογένεια του και φίλους. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα

στην αυτοκινητιστική κοινότητα παγκοσμίως και σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές στη Wasatch County της Utah, ο Block καταπλακώθηκε από το snowmobile του στις απότομες χιονισμένες πλαγιές της περιοχής.

Ο Ken Block ήταν παγκοσμίου φήμης θρύλος του motorsport, σε όλες του τις μορφές. Γνωστός μέσα από τη σειρά video Gymkhana που μετρούν εκατομμύρια προβολές στο YouTube, για πολλά χρόνια αποτελούσε το πρόσωπο των αγώνων στην Αμερική. Ξεκίνησε τους αγώνες από το Rally America το 2005, ενώ στην πορεία κατέκτησε τα δημοφιλή X Games. Το 2010 ίδρυσε την Monster World Rally Team και έγινε ο πρώτος Αμερικανός που αγωνίστηκε στο WRC. Το 2012 γεννήθηκε το Hoonigan Racing Division, η ομάδα του Block με την οποία έτρεξε στα Global Rallycross Championship και FIA World Rallycross.

Μεταξύ άλλων, στην καριέρα του o Ken Block ίδρυσε μαζί με τον Damon Way τη DC Shoes και ήταν επίσης γνωστό στον κόσμο του skating, motocross και snowboard. Τα αυτοκίνητα όμως κέρδισαν τελικά τον Block. Με αυτά μας χάρισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες σε όλες τις μορφές των αγώνων, μέσω της Hoonigan Industries, της εταιρίας παραγωγής και ρουχισμού στην οποία επίσης ήταν συν-ιδρυτής. Μέσω της Hoonigan ο Ken Block κατασκεύαζε, διασκεύαζε και έτρεχε με αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς Gymkhana, ο Block “ξέσκισε” τους δρόμους του Las Vegas με το ηλεκτρικό Audi S1 Hoonitron.

Πέρα από τους αγώνες και τα πάσης φύσης γρήγορα οχήματα, ο Ken Block ήταν οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών. Μάλιστα η μεγάλη κόρη του Lia έκανε πρόσφατα την είσοδο της στον κόσμο των αγώνων, συμμετείχε σε αγώνες rally αλλά και ακολουθούσε τα βήματα του πατέρα της στη Hoonigan, με ένα custom Audi Quattro που διασκευάστηκε ειδικά γι αυτήν.

#tdi_15 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/01/ken-block-gymkhana-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_15 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/01/ken-block-mustang-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_15 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2016/09/KenBlock_GymkhanaNine-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_15 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/01/ken-block-ford-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_15 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/01/ken-block-snow-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_15 .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/01/ken-block-piggy-80x60.png) 0 0 no-repeat; } #tdi_15 .td-doubleSlider-2 .td-item7 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2021/12/AUDI-S1-E-TRON-QUATTRO-HOONITRON-KEN-BLOCK___10-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 7

The post Ο Ken Block σκοτώθηκε σε ατύχημα με Snowmobile appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα