Ellinika Hoaxes: Fake news η προφητεία του Άγιου Παΐσιου για τον σεισμό στην Τουρκία

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, σελίδες και χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδίδουν τον ισχυρισμό ότι ο Άγιος Παΐσιος, ανάμεσα στις προφητείες του, είπε ότι θα συμβεί μεγάλος σεισμός, όταν οι Τούρκοι «ετοιμάζονται να μας επιτεθούν».

Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αναλυτικά, στις επίμαχες δημοσιεύσεις, οι χρήστες γράφουν:

Θα

ετοιμάζονται να μάς επιτεθούν αλλά ένας μεγάλος σεισμός θα αλλάξει τα σχέδιά τους, εννοια σάς έχει ο άνθρωπος τα σχέδιά του έχει και Ο Θεός τα δικά του, Άγιος Παΐσιος μαρτυρίες προσκυνητων σελίδα 434 βιβλίο νούμερο 2 ε.α σμηναρχος Νικόλαος Ζουρναζογλου.

Τι ισχύει
Με αφορμή το φονικό σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να επικαλεστούν για μια ακόμα φορά τις προφητείες του Αγίου Παϊσίου. Αναλυτικότερα, οι χρήστες βασίζονται στο Β’ τόμο του βιβλίου του ε.α. Επισμηναγού, (ο οποίος λανθασμένα χαρακτηρίζεται ως ε.α Σμήναρχος), Νικόλαου Ζουρνατζόγλου, με τίτλο: «Άγιος Παΐσιος – Μαρτυρίες προσκυνητών», και συγκεκριμένα στη σελίδα 434.

Τα Ellinika Hoaxes επικοινώνησαν με τον συγγραφέα του βιβλίου, κ. Ζουρνατζόγλου, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Είναι fake news. Αυτό που διακινείται στο διαδίκτυο, είναι μια απάτη. Δεν έχει καμία σχέση με το έργο μου.

Στη σελίδα 434 του Β’ τόμου (2η έκδοση), δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά στη συγκεκριμένη «προφητεία».

Πηγή: Ellinika Hoaxes

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ellinika Hoaxes, Fake, Άγιου Παΐσιου, Τουρκία,Ellinika Hoaxes, Fake, agiou paΐsiou, tourkia