Μπαρτζώκας: «Είναι μια σημαντική στιγμή για όλους, θα κοιτάξουμε να το απολαύσουμε»

Έχοντας πάρει την πρόκριση στο Final Four της ΕuroLeague για 3η διαδοχική χρονιά και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας αυτή τη φορά κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός “φτιάχνει” βαλίτσες για Βερολίνο.

 

Τη Δευτέρα (20/5), ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του μίλησαν στους δημοσιογράφους για τελευταία φορά επί ελληνικού εδάφους, αφού την Τετάρτη (22/5) οι “ερυθρόλευκοι” αναχωρούν με τσάρτερ για

την πρωτεύουσα της Γερμανίας, εν όψει του ημιτελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης την ερχόμενη Παρασκευή (24/5, 22:00), στην “Uber Arena”.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι στο Κάουνας και πρόπερσι στο Βελιγράδι, δηλαδή ο 4ος τίτλος EuroLeague, με τον τεχνικό της ομάδας του Πειραιά, Γιώργο Μπαρτζώκα, να δηλώνει: «Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους για την ομάδα μας. Οι Έλληνες ξέρουμε πολύ καλά το μέγεθος της ομάδας. Τι σημαίνει το πάθος που αυτός ο σύλλογος κι αυτή η φανέλα δημιουργούν στους φιλάθλους. Πώς επηρεάζουν τη ζωή τους. Εγώ που έχω αρκετά μεγάλο δείγμα τέτοιων ανθρώπων, ξέρω πόσο χαρούμενοι είναι με ό,τι έχει καταφέρει η ομάδα. Ακόμη και με το πόλο, πήγαμε τελικό στο γυναικείο. Με το βόλεϊ. Ξέρετε, ο Ολυμπιακός είναι αυτό το πράγμα. Αν καταφέρουμε αυτή την εβδομάδα να κατακτήσουμε έστω κι έναν ευρωπαϊκό τίτλο για την ομάδα, θα είναι πολύ σημαντικό. Αν καταφέρουμε δύο ή τρεις θα είναι κάτι φανταστικό. Μακάρι».

Για τους πολλούς τραυματισμούς στη διάρκεια της σεζόν, εξήγησε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στον αθλητισμό. Σίγουρα αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι. Νομίζω ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι για να βοηθήσουν την ομάδα. Ακόμη κι αν δεν είμαστε υγιείς, πάλι χαρούμενοι θα είμαστε. Είναι σημαντική κατάκτηση για τον σύλλογο να παίξει για τρίτη σερί χρονιά σε Final Four. Να είσαι στους κορυφαίους. Εκεί χρειάζεται κι η τύχη βέβαια, που δεν την είχαμε στα προηγούμενα. Ας ελπίσουμε να την έχουμε φέτος. Σε κάθε περίπτωση είναι μια σημαντική στιγμή για όλους. Θα κοιτάξουμε να το απολαύσουμε».

Για τα προβλήματα των τελευταίων ημερών: «Όλοι προπονήθηκαν σήμερα κανονικά, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα».

Για τις δύο μονομαχίες με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη regular season, υπογράμμισε: «Κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική ιστορία, ακόμη και με την ίδια ομάδα. Είχαμε χάσει τα 7/8 παιχνίδια με τις ισπανικές ομάδες στη regular season, αλλά κερδίσαμε τρεις φορές την Μπαρτσελόνα. Ήμασταν κοντά και σε μια τέταρτη. Στην ουσία η ομάδα εκπαιδεύεται όλη τη χρονιά να έχει συνήθειες, είτε μέσα στο παιχνίδι είτε στην προπόνηση. Αυτό μέσα στη σεζόν εξελίσσεται και φτάνει σε ένα σημείο. Σε εμάς αυτό είναι προφανώς κάποιες κορυφώσεις που είχαμε. Το Κύπελλο Ελλάδας, το Final Four κι οι τελικοί. Θεωρούμε πως γινόμαστε όλοι καλύτεροι. Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήμασταν τρομερά ελλιπείς. Στο παιχνίδι της Ισπανίας δεν είχαμε τον Μουστάφα Φαλ και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ κι ύστερα χάσαμε με θλάση τον Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο ΜακΚίσικ είχε μόλις γυρίσει από τραυματισμό. Αυτή τη φορά οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με αυτές που την αντιμετωπίσαμε νωρίτερα στη χρονιά. Δεν θα πω για πέρσι, θα πω μόνο για φέτος. Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι αυτοί θα συναντήσουν έναν διαφορετικό Ολυμπιακό, νομίζω το ξέρουν κιόλας. Επειδή έχουν κι ένα μέτρο σύγκρισης, το να κερδίζεις την Μπαρτσελόνα τρεις φορές (τις δύο στο Palau Blaugrana), νομίζω ότι η δυναμική της ομάδας είναι μεγάλη. Νομίζω ότι δεν θα είναι ούτε εφησυχασμένοι, ούτε τίποτα. Το τι θα κρίνει, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις για κάτι. Οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν για την ομάδα, να ελέγξουν τον αυθορμητισμό και τον παρορμητισμό τους. Να ακολουθήσουν το πλάνο. Αν κάνεις τα απλά πράγματα καλά, αν μπορείς να μην σε παρασύρει ο ενθουσιασμός ή η απογοήτευση, τότε πιστεύω πως θα έχουμε σοβαρή τύχη για να κερδίσουμε. Εννοείται πως η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η καλύτερη ομάδα της regular season. Δε νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς. Φυσικά είναι κι η πιο ταλαντούχα ομάδα. Ελπίζουμε πως θα είμαστε όπως πρέπει, για να νικήσουμε».

Για το αν αλλάζει κάτι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού ανάμεσα σε ημιτελικό και τελικό κόντρα στην Ρεάλ: «Όχι. Καμία σχέση. Απλώς στον τελικό που τους είχαμε πέρυσι είχαμε μία ημέρα να προετοιμαστούμε, ενώ φέτος είχαμε περισσότερες ημέρες. Η προσέγγιση είναι ίδια: Να επικεντρωθούμε στα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου και τα δικά μας».

Για την πίεση που υπάρχει, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε: «Η πίεση είναι πάντα ίδια. Κάθε άνθρωπος την διαχειρίζεται διαφορετικά. Εγώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Πρέπει να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε. Παίζουμε σε τρίτο σερί Final Four, εγώ έχω πέντε. Άλλοι έχουν περισσότερα, άλλοι λιγότερα. Ξέρω καλά πώς είναι η διαχείριση ενός Final Four. Πώς είναι τα πράγματα με τα ΜΜΕ, πώς είναι εκεί με τον κόσμο, πώς πρέπει να ετοιμαστούμε, γίνεται χαμός με τα εισιτήρια, μας πιέζει κόσμος και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Στεναχωρούμε κόσμο. Μέσα σε όλο αυτό το έντονο διάστημα, πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος σε αυτά που έκανες όλη την χρονιά. Να έχεις μία ρουτίνα. Η εμπειρία παίζει ρόλο σε αυτό. Επειδή γενικά το κλαμπ μας είναι έμπειρο και έχει πάει σε πολλά Final Four, οι άνθρωποι γύρω μας λύνουν πολλά από τα προβλήματα, αυτό είναι το βασικό: Να πάμε σε μία ρουτίνα προπονήσεων χωρίς να διαφοροποιήσουμε τα πράγματα. Απλώς τις συνήθειες που αποκτήσαμε όλη την χρονιά να τις εκτελέσουμε σε αυτό το ματς».

Για το γεγονός ότι στον ημιτελικό του Final Four του 2022 και στον τελικό του Final Four του 2023 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο τελευταίο σουτ και αν αυτό σημαίνει ότι η μοίρα χρωστάει κάτι στους “ερυθρόλευκους”: «Ας το ελπίσουμε».

Από το αν βλέπει πεινασμένους τους παίκτες: «Έχει αποδειχθεί. Είναι ξεκάθαρο. Είναι μία έκφραση που χρησιμοποιούν οι παίκτες για πλάκα και οι δημοσιογράφοι. Ο τρόπος που μπήκαμε στα playoffs απέδειξε πολλά για την σκληράδα αυτής της ομάδας. Χωρίς να υπάρξουν μάλιστα παίκτες που έβγαλαν μάτια, σκοράροντας 30 πόντους. Η αντίδραση που είχαμε στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα που κερδίσαμε με 30 πόντους, ενώ είχαμε χάσει όπως χάσαμε το προηγούμενο, όπου η EuroLeague παραδέχθηκε ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Αλλά και το επόμενο παιχνίδι, το πώς μπήκαμε να παίξουμε εκεί, δείχνει ένα μέταλλο σε αυτή την ομάδα, που έχει αποδειχθεί. Το μέταλλο αυτό δεν φάνηκε πέρυσι στον τελικό, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Ας ελπίσουμε να είμαστε από την φωτεινή πλευρά φέτος».

Για το αν τον ικανοποιεί ότι ο Ολυμπιακός έχει καθιερωθεί στην ελίτ: «Όχι απλώς με ικανοποιεί, θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό από όλα. Δείχνει ότι ο Ολυμπιακός παραμένει εδώ. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτό τον σύλλογο κάτι γίνεται καλά».

Για το αν είναι υπέρ του Final Four: «Ναι, είμαι υπέρ, επειδή θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό μπασκετικό γεγονός στην Ευρώπη. Εμπεριέχει ένα ρίσκο για το αν το παίρνει η καλύτερη ομάδα. Είναι όμως σαν το Final Four του NCAA, που είναι το πιο σπουδαίο γεγονός μπάσκετ στην Αμερική. Έτσι είναι και στην Ευρώπη. Όλοι ξέρετε τι σημαίνει. Το να συμμετέχεις έτσι σε αυτά τα δύο παιχνίδια είναι το πιο σημαντικό».//Λ.

Πηγή: ertsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαρτζώκας, Είναι,bartzokas, einai