Ελεονώρα Μελέτη: «Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν στις κοινωνικές ανισότητες»

Την Ελεονώρα Μελέτη υποδέχθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Ειδικότερα, η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για την υποψηφιότητά της ως Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, τους στόχους που έχει θέσει μέσα από

την ενασχόλησή της με την πολιτική, καθώς και στον «πόλεμο» που δέχθηκε για αυτή της την απόφαση.

Όπως ανέφερε σε πρώτο χρόνο:

«Αυτό που εγώ είχα κατακτήσει όλα τα χρόνια που κάνω τηλεόραση, που είναι πλέον 24 στην πρώτη γραμμή, είναι να μην έχει καταλάβει κανείς τι ψηφίζω. Που αυτό που ψήφιζα (Νέα Δημοκρατία) το ψήφιζα από το 1996, που ουσιαστικά ενηλικιώθηκα.

Δεν με ένοιαζε, ούτε να το κρύψω, ούτε να το φωνάξω».

«Προσωπικά θέλω να βρίσκω πράγματα που με ενώνουν με τους ανθρώπους και όχι που με διαχωρίζουν. Και σαν θεατής όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω συμπαθήσει ή αντιπαθήσει κάποιον γιατί μπορεί να μη συμφωνούμε σε κάτι.

Και θεωρώ ότι αυτό είναι το υγιές. Γι’ αυτό υπάρχει η δημοκρατία και οι πολλές παρατάξεις», τόνισε εν συνεχεία η δημοσιογράφος.



«Το να φοβάσαι, όμως, να πεις ελεύθερα τι ψηφίζεις ή το τι ομάδα ακολουθείς, είναι κι αυτό μία μορφή βίας. Γιατί να φοβάσαι, δηλαδή, να είσαι ο εαυτός σου και να εκφράζεσαι ελεύθερα; Δεν έχω τσακωθεί ποτέ με άνθρωπο που διαφωνώ στις απόψεις.

Ποτέ δεν τον έχω ξε-ακολουθήσει, ποτέ δεν του έχω επιτεθεί», εξομολογείται η Ελεονώρα Μελέτη.

«Η ατζέντα που μού παρουσιάστηκε ήταν ο βασικός πυλώνας που δέχτηκα αυτή την υποψηφιότητα. Η ατζέντα αυτή είναι αμιγώς κοινωνική, αφορά σε θέματα που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Και δε θέλω να εστιάζω μόνο στις γυναίκες, γιατί υπάρχουν κι άλλες ομάδες πληθυσμού που έχουν ανάγκη από φροντίδα.

Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν στις κοινωνικές ανισότητες. Νομικά θεωρούμαστε όλοι ίσοι, κοινωνικά είμαι σίγουρη ότι σε πολλά πεδία δράσης υπάρχει βαθιά κοινωνική ανισότητα κι εδώ θεωρώ ότι η Ευρώπη χρειάζεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελεονώρα Μελέτη,eleonora meleti