Φίλης: Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες

Κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη στράφηκε ο Νίκος Φίλης, μετά την απόφαση του πρώτου να τον διαγράψει.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ένα κόμμα που μπορεί ακόμα να προσφέρει στην κοινωνία ένα κόμμα της αριστεράς οδηγείται σε εκφυλίσμό και διάλυση (…). Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε

αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπατάσης γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του» τόνισε φανερά οργισμένος στο OPEN ο Νίκος Φίλης.

«Είναι λυπηρό ότι τον ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό που έγινε μέλος πριν από έναν μήνα» συνέχισε.

Όπως είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ» από «εξωπολιτικούς παράγοντες».

Ο Νίκος Φίλης τον κάλεσε «να σέβεται το καταστατικό. Δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα καταστατικό που ορίζει πως λειτουργεί το κόμμα».

«Το να «απολύει» σαν να είμαστε εταιρεία και αυτός CEO με Twitter δεν είναι λειτουργία του κόμματος» πρόσθεσε.

«Δεν λύνονται οι πολιτικές διαφωνιές σε ένα κόμμα με διαγραφές και προγραφές. Ο Κασσελάκης ψηφίστηκε από 70.000 ανθρώπους. Ψηφίστηκε για να διαγράφει; Σε 2-3 μήνες θα είχαμε συνέδριο και αρχίζει με διαγραφές στελεχών που διαφωνούν;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης

Σε ερώτηση για το κείμενο της «Ομπρέλας» απάντησε ότι «είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επικαιροποιημένες. Άλλος λέει άλλα πράγματα στον ΣΕΒ». Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε για τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία Κασσελάκη ότι «αυτό που θα γίνει είναι ένας μικρό κόμμα χωρίς κύρος, μια σκια του κόμματος που προσέφερε στην χώρα.

Όταν δημιουργείται μια ρωγμή στη φέρουσα ικανότητα του κόμματος όλοι σκέφτονται τι θα κάνουν. Δεν εξαγγέλουμε ίδρυση κόμματος, το τι θα κάνουμε είναι θέμα συλλογικής απόφασης (…). Το κείμενο της “Ομπρέλας” δεν προαναγγέλλει αλλά οι εξελίξεις σπρώχνουν. Ήταν ένα κείμενο αγωνίας για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαγραφές επιταχύνουν, τι κάνουν; Αν το κλίμα είναι ασφυκτικό ενός αρρωστημένου αρχηγισμού που διαμορφώνει στο τέλος ένα μικρό κόμμα κεντροδεξιού προσανατολισμού;».

Keywords
Τυχαία Θέματα