Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα επιμένει ως «Πρόεδρος της Μακεδονίας» – Άκυρη η ορκωμοσία της λέει ο υπηρεσιακός υπ.Δικαιοσύνης

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα δεν κάμπτεται από τις μεγάλες αντιδράσεις, σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς η νέα εθνικίστρια πρόεδρος των Σκοπίων, επαναλαμβάνοντας και σήμερα την επιλογή της να αποκαλεί τη χώρα της «Μακεδονία», ακυρώνοντας στην πράξη έτσι τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αφορμή σήμερα, στάθηκε η απάντησή της στα «συγχαρητήρια» που δέχτηκε από την πρεσβεία της Σουηδίας.

Συγκεκριμένα η Σελιάνοφσκα

απαντώντας έγραψε στο Χ: «Σας ευχαριστώ για τα θερμά συγχαρητήρια.

Η Σουηδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν πάντα έναν πιστό σύμμαχο στο πρόσωπο της Προέδρου της Μακεδονίας για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων και των στόχων της ισότητας των φύλων».

Την ίδια ώρα, σκληρή ήταν η στάση και του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, Κρέναρ Λόγκα, ο οποίος ανέφερε ότι η ορκωμοσία της προέδρου είναι «άκυρη», από τη στιγμή που παρέβη το Σύνταγμα της χώρας.

Ο ίδιος αναφέρει σε μήνυμά του ότι είτε πρέπει η ορκωμοσία να επαναληφθεί, είτε να γίνει πρόεδρος ο Γιόβαν Μιτρέφσκι, ο οποίος σήμερα είναι πρόεδρος της Βουλής.

Congratulations to President Gordana Siljanovska-Davkova @gogamkd on being inaugurated as first female President. The President put a strong emphasis on women’s rights in her speech in parliament today. Sweden provides assistance to in order to supportaccession ….1/2 pic.twitter.com/Unm32rr3BS

Sweden in North Macedonia (@SwedeninMK) May 12, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα