«Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου, δεν έπεσες»: Ο συγκινητικός επικήδειος από συνάδερφο του Γιώργου Λυγγερίδη

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στον επικήδειο που εκφώνησε συνάδελφός του Γιώργου Λυγγερίδη από την ίδια διμοιρία.

«Υπήρξες συναδελφικός, έβαζες το υπηρεσιακό συμφέρον πάνω από την οικογένεια. Συμμετείχες σε όλες τις μεγάλες αποστολές.

Το 2020 στις Καστανιές του Έβρου απέτρεψες την παράνομη είσοδο 2.000 ατόμων, συμβάλλοντας στην προάσπιση των ελληνικών συνόρων. Έπραξες στο ακέραιο το καθήκον για το οποίο ορκίστηκες.

Οι εμπειρίες σου σε είχαν καταστήσει άρτιο επαγγελματία, με ήθος, φιλότιμο, βαθιά πίστη στη νομιμότητα».

«Έλεγες πως το δόγμα των ΜΑΤ

είναι να μην πέφτουν ποτέ. Ο ΜΑΤατζής -έλεγες- υπομένει και περιμένει καρτερικά την εντολή. Δεν λυγίζει, δεν θα πέσει. Κι εσύ δεν έπεσες, εμείς σε ξαπλώσαμε για να σου προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες.

Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου. Πονούσες αφόρητα αλλά δεν ούρλιαξες, ούτε φώναξες, ούτε έκλαψες. Η διμοιρία έκανε ό,τι μπορούσε για να εξασφαλίσει τη ζωή σου».

«Εκείνοι είχαν κρυμμένα τα πρόσωπά τους. Μην ανησυχείς θα τους βγάλουμε από τα λαγούμια τους και θα τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη. Αθάνατος ήρωας θα αποτελείς για όλους τους αστυνομικούς».

«Αθάνατος» φώναξαν με την ολοκλήρωση του επικήδειου οι συνάδελφοί του ξεσπώντας σε χειροκροτήματα, ενώ το ίδιο σκηνικό επικράτησε και κατά την έξοδο της σορού από τον Ιερό Ναό καθώς περνούσε μπροστά από τον πρωθυπουργό, τους εκπροσώπους του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και όλων όσοι παρέστησαν στο «τελευταίο αντίο».



Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήσουν, Γιώργου Λυγγερίδη,isoun, giorgou lyngeridi