Κίλκις: Βρισκόμουν σε άμυνα, υποστηρίζει ο 54χρονος κτηνοτρόφος που πυροβόλησε και σκότωσε Γεωργιανό διαρρήκτη

Σε κατάσταση άμυνας υποστηρίζει ότι βρίσκονταν ο 54χρονος ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές στο Κιλκίς όπου, το βράδυ της Δευτέρας, πυροβόλησε με την καραμπίνα κατά των τεσσάρων ατόμων που αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, με αποτέλεσμα ένας 45χρονος να χάσει τη ζωή του.

Ο 54χρονος που διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, ο εντολέας του υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι ενήργησε με αυτόν τον τρόπο καθώς τα άτομα έφτασαν το βράδυ στη στάνη του και απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν.

«Ο εντολέας μου βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια άδικη και βαρούσα επίθεση εναντίον του και εξ αυτού του γεγονότος βρισκόταν σε άμυνα. Ο εντολέας μου κοιμόταν σε ένα δωμάτιο 2χ2 που έχει πλησίον του στάβλου του όταν άκουσε φωνές που έλεγαν “θα σε σκοτώσω, δε θα βγεις ζωντανός από εδώ, θα σου πάρουμε ότι έχεις και δεν έχεις, κλπ”. Τρόμαξε και ενήργησε με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε στο protothema.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 54χρονος κατείχε νόμιμα την καραμπίνα και για αυτόν τον λόγο δεν διώκεται για παράνομη οπλοφορία.

Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στις 22:30, το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο 45χρονος από τη Γεωργία, που έχασε τη ζωή του, μαζί με ακόμα τρία άτομα (έναν 38χρονο φίλο του, τον 15χρονο γιο του φίλου του και τον 16χρονο φίλο του γιου του), πήγαν σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής και ο 54χρονος ιδιοκτήτης πυροβόλησε προς το μέρος τους με την καραμπίνα. Αμέσως μετά, τα άτομα μπήκαν στο αυτοκίνητο με το οποίο μετέβησαν στο σημείο και αποχώρησαν.

Λίγη ώρα αργότερα τούς εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ εντός του οικισμού στις Μουριές και διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος είχε χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που μίλησαν στο protothema.gr, τα άτομα αυτά ήταν γνωστά για την παραβατική τους δράση στην περιοχή και το βραδυ της Δευτέρας πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη για να κλέψουν και αυτός πυροβόλησε από άμυνα, ενώ αμέσως μετά ειδοποίησε την αστυνομία για να ενημερώσει για το περιστατικό.

Ο 54χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στα άλλα τρία άτομα που ήταν με τον 45χρονο, τα οποιά κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας.

«Χτύπησαν την πόρτα με τσεκούρι… Φοβήθηκε πως θα τον σκοτώσουν και πυροβόλησε»

Σύμφωνα με τον πατέρα του δράστη (οι δύο τους ζουν μαζί, ενώ ο 54χρονος, που είναι ανύπαντρος και δεν έχει παιδιά, συνηθίζει να μένει στη μονάδα), οι τέσσερις πήγαν το βράδυ της Δευτέρας στην κτηνοτροφική μονάδα, έσπασαν την πόρτα και φώναζαν ότι θα σκοτώσουν τον γιο του. Εκείνος φοβήθηκε, γιατί άνοιξαν την πόρτα της αποθήκης χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι και ένα πυροσβεστήρα, άρχισαν να κλέβουν πράγματα και εργαλεία και τους πυροβόλησε.

Ακόμη, είπε πως ο γιος του ενός από τα άτομα που πήγαν στη μονάδα, δούλευε εκεί παλιότερα και ο δράστης τον απέλυσε επειδή τον έκλεβε και ήθελαν να πάρουν εκδίκηση.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο ξάδελφος του 54χρονου ανέφερε ότι τα τέσσερα άτομα πήγαν στη στάνη και βρήκαν ένα τσεκούρι που είχε απέξω για να κόβει ξύλα, ενώ ο 54χρονος ήταν μέσα και κοιμόταν καθώς στη 01.00 θα σηκωνόταν για να αρμέξει τα πρόβατα.

«Άρχισαν να χτυπάνε την πόρτα και να φωνάζουν ότι θα τον σκοτώσουν και θα τον ξεκιλιάσουν. Βαρούσαν με το τσεκούρι και τον πυροσβεστήρα, ήθελαν να τον κλέψουν. Θα τον βρίσκαμε νεκρό. Έσπασε το τζάμι και πήγε να βάλει το χέρι μέσα από τα κάγκελα της πόρτα για να ανοίξουν και να τον σφάξουν. Ο ξάδελφός μου δεν είχε πού να πάει. Έτσι έγινε το περιστατικό. Αφού το έκανε πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, τους είπε να πάνε στο σημείο και τους τα εξήγησε όλα. Φοβήθηκε για τη ζωή του, μπήκαν μέσα στο σπίτι του – γιατί κοιμάται εκεί» είπε στο protothema.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίλκις, Βρισκόμουν, 54χρονος, Γεωργιανό,kilkis, vriskomoun, 54chronos, georgiano