Μητσοτάκης: Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς τουρκοφάγοι, μπας και τσιμπήσουμε καμία ψήφο

Στα Γιαννιτσά βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός μίλησε για τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην πορεία που ακολουθεί η χώρα από το 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνησή της. Ακόμη, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με τις προκλήσεις της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ στάθηκε και στα ελληνοτουρκικά, ρίχνοντας

σπόντες στους εντός της χώρας «πολεμοχαρείς τουρκοφάγους».

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πως εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις αυξήσεις μισθών και έστειλε μήνυμα μερικές εβδομάδες πριν την κάλπη, χαρακτηρίζοντας την αποχή σαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Είναι τυχερή η Πέλλα για τη Νέα Δημοκρατία. Και θυμάμαι ότι και στις εκλογές του 2019 η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση που κάναμε ήταν στα Γιαννιτσά. Ας αναλογιστούμε γιατί θα είμαστε νικητές σε αυτές τις κρίσιμες ευρωεκλογές. Γιατί λέμε την αλήθεια, πάντα λέγαμε την αλήθεια, έχουμε οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Αγωνιζόμαστε να βελτιώσουμε την κατάσταση στη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στους πολίτες των και συνέχισε: «Το 2019 η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη ήταν τραγική, ήμασταν ο αποδιοπομπαίος τράγος. Σήμερα η φωνή μας ακούγεται δυνατά στην Ευρώπη. Έχουμε νέα αυτοπεποίθηση και διαπραγματευτική ισχύ. Τον τρόπο λειτουργίας της Ευρώπης τον ξέρουμε και μπορούμε να διαπραγματευτούμε ουσιαστικά υπέρ του Έλληνα πολίτη».

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δράση του ψηφιακού σχολείου, που παρουσίασε νωρίτερα στη Βέροια, λέγοντας: «Έχουμε τις νέες δράσεις του ψηφιακού σχολείου. Θα τοποθετηθούν 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας ως το τέλος του έτους και χιλιάδες σετ ρομποτικής. Από Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά, θα μπορούμε να παρέχουμε στα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι για τα απομονωμένα χωριά. Αυτό σημαίνει να στεκόμαστε δίπλα στους πιο αδύναμους».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το μεταναστευτικό, τονίζοντας πως «το 2019 είχαμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, έμπαιναν όλοι ελεύθερα, πήγαιναν όπου ήθελαν και σήμερα είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που το μεταναστευτικό δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης γιατί ελέγξαμε το πρόβλημα. Να το θυμηθείτε, η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πειστεί να χρηματοδοτεί και φράχτες, όπως αυτός που κατασκευάζουμε στον Έβρο. Η επόμενη πενταετία θα είναι πολύ κρίσιμη. Ποιοι θα είναι στο ευρωκοινοβούλιο θα έχει σημασία. Η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Θα έχουμε νέο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε ένα νέο Αμυντικό Ταμείο;».

Για τα εθνικά ζητήματα και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Πότε ήταν πιο ισχυρή η Ελλάδα, το 2019 ή σήμερα; Σε 2 εβδομάδες από τώρα θα βρεθώ προσκεκλημένος του Προέδρου Μακρόν για τα 80 χρόνια από την επέμβαση στη Νορμανδία. Και λίγο πριν θα πάω στα ναυπηγεία της Λοριάν, όπου ναυπηγούνται οι 3 φρεγάτες Μπελαρά. Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης. Και επειδή έγινε η συζήτηση αν πρέπει ή δεν πρέπει να συναντώ τον Τούρκο πρόεδρο, βεβαίως και πρέπει. Αυτή η πολιτική οδήγησε να μην έχουμε παραβιάσεις για 14 μήνες. Αλλά οι κόκκινες γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες και η εθνική γραμμή προβάλλεται χωρίς εκπτώσεις», συνεχίζοντας για τις τελευταίες προκλήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία και την παραβίαση της Συνθήκης των Πρεσπών: «Το 2019 ήμασταν στη Βουλή, καταψηφίσαμε τις Πρέσπες. Ήμουν έντιμος με τους Έλληνες πολίτες, δεν είπα ότι θα σκίσω τη Συμφωνία. Όσο η άλλη μεριά δεν τηρεί αυτά που έχει συμφωνήσει, τόσο ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κυρώσει τα μνημόνια που έχει υποχρέωση βάσει της συμφωνίας. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Ο πρωθυπουργός έριξε τα καρφιά τους και σε όσους εργαλειοποιούν τα εθνικά ζητήματα, αλλά και την πίστη για δικό τους όφελος, λέγοντας: «Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς Τουρκοφάγοι. Είναι εύκολο να συναρπάζει κανείς την κοινή γνώμη. Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή οικονομικά, αμυντικά, έχει συμμαχίες και η γνώμη της μετράει. Αυτό σημαίνει στην πράξη πατριωτισμός της ευθύνης. Όλα τα άλλα είναι λόγια, μπας και τσιμπήσουμε καμία ψήφο. Δεν είναι κανείς πιο Χριστιανός από τον άλλον και είναι άθλια πρακτική να εργαλειοποιείται η πίστη. Η εκκλησία ενώνει, δεν διχάζει».

«Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην αναμόρφωση της ΚΑΠ. Πάντα θα υπάρχουν παράπονα και δυσαρέσκειες. Πείτε μου όμως αν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση που να έχει σκύψει στα προβλήματα των πολιτών με τέτοια επιμέλεια» είπε στη συνέχεια για το αγροτικό, ενώ μίλησε και για το μείζον θέμα της ακρίβειας: «Δεν έκρυψα ότι υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας, αλλά η λύση είναι η μόνιμη ενίσχυση των εισοδημάτων και ιδίως των μισθών. Αν αυξήσετε τους μισθούς, θα βρείτε εργαζόμενους. Πάνε καλά οι επιχειρήσεις, πάνε καλά και οι εργαζόμενοι».

Αναφερόμενος στο νομό Πέλλας ο πρωθυπουργός είπε ότι τα τελευταία 5 χρόνια δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ σε αγροτικές αποζημιώσεις 400 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας, τέλος, την τακτική της αντιπολίτευσης ενόψει Ευρωεκλογών και το μεγάλο διακύβευμα της συγκεκριμένης κάλπης, είπε: «Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ έχουμε Ευρωεκλογές και όχι εθνικές, η αντιπολίτευση επιμένει να μιλά μόνο για την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Τα σποτ τους μου θυμίζουν αυτά που έγιναν πριν τις εκλογές του 2023. Μια Ελλάδα κατεστραμμένη, μια χώρα που δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός; Το βράδυ των ευρωεκλογών να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία: η ΝΔ θα παραμείνει η κυρίαρχη δύναμη στη χώρα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Να μην δώσουμε πάτημα σε κάποιους να θέσουν σε αμφισβήτηση τη λαϊκή ετυμηγορία του περασμένου Ιουνίου. Στις 9 Ιουνίου, η ΝΔ θα πετύχει μια ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη. Ο μεγάλος κίνδυνος των ευρωεκλογών είναι η αποχή. Να απαντήσουμε στον κίνδυνο με πολιτικά και θεσμικά εργαλεία. Ψηφίσαμε μόνοι μας την επιστολική ψήφο, με τη δήθεν προοδευτική αντιπολίτευση να καταψηφίζει τον νόμο. Να κινητοποιήσουμε τον κόσμο που μας ψήφισε, να εξηγήσουμε γιατί αυτές οι εκλογές έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Στείλτε μήνυμα συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας».

Τον κ. Μητσοτάκη καλωσόρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μίλησε για τον σύγχρονο πατριωτισμό και υπογράμμισε:«Σύγχρονος πατριωτισμός είναι να ξέρεις πότε να λες “όχι” στις αυταπάτες των Σκοπίων. Και σε ευχαριστούμε πρόεδρε γιατί τις τελευταίες μέρες καταστήσατε σαφές προς όλους ότι εμείς δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα, εφόσον κάποιοι άλλοι δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα».

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών μέχρι τον χώρο της συγκέντρωσης και συνομίλησε με καταστηματάρχες και περαστικούς.

Keywords
λογια, μητσοτακης, νεα δημοκρατια, ψηφιακό φροντιστήριο, ελλαδα, νέα, εκλογες, ισχύ, δραση, βεροια, σχολεια, σετ, πανελλαδικες 2012, σημαίνει, εκπτωσεις, βουλη, σκοπια, λύση, ελγα, ιουνίου, κλειστα σχολεια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ελγα αποζημιωσεις, τελος του κοσμου, ψηφιακό φροντιστήριο, μιλα, δυνατα, γνωμη, δημοκρατια, δωρεαν, εθνικη, ελγα, εργαλεια, θεμα, πλαισιο, αμπελι, αυτοπεποιθηση, εβδομαδες, βορεια, βραδυ, βρειτε, γινει, γιαννιτσα, δυναμη, δρομος, εγινε, ευκολο, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, ευρωπη, η φωνη, εικονα, ομιλια, κυβερνηση, κομμα, λύση, μακεδονια, μειζον, μηνες, νικη, νορμανδια, παντα, ουσιαστικα, οφελος, παιδια, πελλα, πιστη, πινακες, προβληματα, πρεσπες, σετ, συζητηση, συνεχεια, συγκεντρωση, συγχρονο, ισχύ, φροντιστηριο, φωνη, φορα, ψηφιακο, βηματα, χωρα, ιουνίου, σημαίνει, βεβαιως
Τυχαία Θέματα