«Πυρετός» περιοδειών και δημόσιων παρεμβάσεων στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, εντείνονται οι περιοδείες και δημόσιες παρεμβάσεις των αρχηγών και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε δήμους του βόρειου τομέα της Αττικής περιόδευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει επιλέξει το μοντέλο περιοδειών στο πλαίδιο άμεσης και αδιαμεσολάβητης επαφής με τους πολίτες. Ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγει σε κάθε επίσκεψή του όχι απλώς να χαιρετά τους πολίτες, αλλα και να συνομιλεί με δεκάδες καταστηματάρχες, επαγγελματίες και καταναλωτές κάθε φορά, φέρνοντας

στο επίκεντρο τα πραβλήματα της καθημερινότητας τους, στους κρίσιμους τομείς: ακρίβεια, υγεία, παιδεία κ.α. καθώς και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπισή τους.

Άλλωστε, το σύνθημα που έχει επιλέξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως ενδεικτικό του διακυβεύματος που θέτει για την καλπη και της κριτικής που ασκεί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: θέλουμε καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα. Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ αφορά την δημιουργία μιας κοινωνική αντιπολίτευσης με στόχο το επόμενο διάστημα να ανοίξει ο δρόμος, όπως είπε, για μια κυβέρνηση που θα αρχίζει και θα τελειώνει μέσα στην κοινωνία.

Αφουγκραζόμενος την αγωνία των πολιτών, ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Βόρειο Τομέα της Αττικής, όπου περιοδεύει, προβάλλοντας το εξαιρετικο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να τα αλλάξει όλα και να “χαλάσει τη σούπα” στους κυβερνώντες στις ευρωεκλογές.

Στο Χαλανδρι, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε μπροστά από το βαν – στρατηγείο, το οποίο το επόμενο διάστημα θα ακολουθεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις περιοδείες του. Πρόκειται για μια καινοτόμο για τη χώρα, επιλογή, καθώς στο ειδικά διαμορφωμένο τρέιλερ-τροχόσπιοτο, όλο το επομενο διάστημα στο δρόμο προς την κάλπη, θα το αξιοποιεί για συναντήσεις με πολίτες, εργασιακές και κοινωνικές ομαδές, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη να διαμορφωθεί σε χώρο που να μπορεί να δίνει και συνετεύξεις μέσα σε αυτό.

Από το Χαλάνδρι επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πρακτικές του. “Οι ημέρες του μονοπρόσωπου Μαξίμου που δουλεύει σαν εταιρεία που παρακολουθεί τα ίδια του τα στελέχη, τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και δεν κουνιέται φυλλο, τελείωσαν. Εμείς είμαστε κίνημα από την κοινωνία, δεν έχουμε κανένα συμφέρον που μας ελέγχει. Θα πληγούν και το λέω ξεκάθαρα τα ολιγοπώλια στη χώρα που αυτή τη στιγμή φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό. Ολιγοπωλια στο ηλεκτρικό ρεύμα στις τράπεζες, στα τρόφιμα” τόνισε.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για τη κριτική που δέχεται σχετικά με δηλώσεις του για “υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά“, ενώ έδωσε απάντηση και για τους δημοσίους υπαλλήλους. “Πρώτη από όλους το χρησιμοποίησε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποπέμψει. Η ίδια είπε ότι “όλοι σκοτώσαμε αυτά τα παιδιά”. Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά εγώ δεν σκότωσα αυτά τα παιδιά” είπε.

“Δεν πρόκειται εγώ να απολογηθώ, που είπα αυτό που σκέφτεται όλος ο ελληνικός λαός. Να απολογηθούν εκείνοι που με την αμέλειά τους, την ειρωνεία τους, ακόμα και μέσα στην Βουλή έλεγαν κουνώντας το δάχτυλο «πως τολμάτε», «ντροπή σας να θέτετε αμφιβολίες για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου” πρόσθεσε.

 

Σε πυρετό περιοδειών οι αρχηγοί

Κοντά στις 160 οικογένειες σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι Ηρακελίου, βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία τους στην Κρήτη. Και για την 9η Ιουνίου, ημερά των ευρωπαϊκών εκλογών, σημείωσε ότι είναι η ευκαιρία αποστολής μηνύματος στην κυβέρνηση, για το μέγεθος της ακρίβειας, την κατάρρευση του ΕΣΥ, για την παιδεία, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το ταμείο ανάκαμψης.

«Δυστυχώς η ΝΔ περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα, για όλα η απάντηση είναι 41%. Ήρθε λοιπόν ο ελληνικός λαός να τους δώσει κι αυτός ένα καθαρό μήνυμα, ως εδώ στην παρέλαση αλαζονείας, αδιαφορίας που έχει η κυβέρνηση και το σύστημα εξουσίας του κου. Μητσοτάκη», τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ συνεχίζει την περιοδεία του στην Γερμανία και μάλιστα επισκέφτηκε το σπίτι του Φρίντριχ Έγκελς. Την ίδια στιγμή το ΚΚΕ σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού, αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανίσει μια εικονική πραγματικότητα για την χώρα η οποία προσβάλει τη νοημοσύνη του λαού.

«Στις ευρωεκλογές του Ιούνη ο λαός μας μπορεί με την ψήφο του στο ΚΚΕ να πει «φτάνει ως εδώ» και να εκφράσει τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υλοποιούν σε Ελλάδα και Γερμανία. Αυτή η πολιτική έβγαλε στους δρόμους των χωρών της Ευρώπης εκατομμύρια εργαζόμενους, με τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων δεκαετιών» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι η έλευση Ράμα στην Αθήνα είναι παρέμβαση στις ευρωεκλογές από ένα κράτος που διώκει τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου. Και σχολιάζει την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν. «Πρέπει κάποιος να τον ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι είμαστε ήδη με το πιστόλι στον κρόταφο και με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Διότι πολύ απλά η Τουρκία κάνει ασκήσεις στο κεντρικό Αιγαίο παράνομα, ταυτοχρόνως έχει κάνει τη Μονή της Χώρας τζαμί, την Αγία Σοφία τζαμί και έχει το casus belli σε ισχύ” τόνισε.

Στην Ν. Ιωνία βρέθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης με μέλη της Νέας Αριστεράς, αφού συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες, σχολίασε την συνέντευξη του πρωθυπουργού, εστιάζοντας στις αμοιβές των εργαζομένων. «Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα είπε στους εργαζόμενους του κατώτατου μισθού ότι “καλά είστε γιατί παίρνετε και «μαύρα»”. «Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά παραδέχτηκε σήμερα ότι είναι ο πρωθυπουργός της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφηγής».

Το κόμμα της Νίκης σε ανακοίνωσή του σχολιάζει την παρουσία Ράμα στην Αθήνα αλλά και τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη: «Μετά την «αχρείαστη» μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί τώρα ο κ. Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «αχρείαστη» και την προεκλογική φιέστα που διοργανώνει ο Έντι Ράμα στην καρδιά της Αθήνας. Έξυπνη λέξη το «αχρείαστη»!

Το παρών στα Δικαστήρια του Βόλου έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως συνήγορος υπεράσπισης μελών της Κίνησης Πολιτών για το Νερό.“Η κοινωνία και η ανθρωπότητα δεν συμβιβάστηκαν ποτέ με το άδικο. Κι όσο για μένα, δεν αποδέχθηκα ποτέ την αδικία. Ούτε και θα τη συνηθίσω” τόνισε.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, όσο κυλούν οι μέρες προς την κάλπη της 9ης Ιουνίου, πυκνώνουν την προεκλογική δραστηριότητά τους.

 

Keywords
ζωή κωνσταντοπούλου, συριζα, χαλανδρι, βαν, εταιρεία, φυλλο, ηλεκτρικος, τραπεζες, ειρωνεία, βουλη, κρητη, ΚΚΕ, ελλαδα, απεργιες, αθηνα, αιγαιο, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, σεισμος κρητη, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, μειωση μισθων, η ημέρα της γης, η ζωη, κοινωνια, ζωή κωνσταντοπούλου, κομματα, αμοιβες, παρελαση, γερμανια, ιωνια, υγεια, αγια σοφια, αγωνια, αδικια, ανδρουλακης, αμφιβολιες, απλα, βελοπουλος, δαχτυλο, διαστημα, δηλωσεις, δωσει, δρομος, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, ειρωνεία, ερντογαν, εταιρεία, ζωη, ιδια, κυβερνηση, κομμα, μαξιμου, μητσοτακης, νερο, νοημοσυνη, ουσιαστικα, προβληματα, ρευμα, σοφια, σπιτι, τουρκια, τρειλερ, φυλλο, φιεστα, φορα, χαλανδρι, ασφαλεια, βαν, δημητρης, ευθεια, χωρα, καρδια, κυριακου, μπροστα, ομαδες
Τυχαία Θέματα