Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο δράστης πλησιάζει και πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον Ρόμπερτ Φίτσο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή τη στιγμή που ο 71χρονος λογοτέχνης πυροβολεί εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο δράστης πλησιάζει τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας και πυροβολεί εναντίον του πέντε φορές.

Ο Φίτσο φέρει τρία τραύματα από πυροβολισμούς: δύο στο χέρι του και ένα στην κοιλιά του.

Άμεσα

έσπευσαν στο σημείο οι άνδρες της ασφάλειας του Σλοβάκου πρωθυπουργού ενώ επικρατούσε το απόλυτο χάος.

#AHORA – Imágenes que muestran el momento del ataque al primer ministro eslovaco, Robert Fico. Via @AlertaNews24pic.twitter.com/iZxiYNOYON

— DatoWorld (@DatosAme24) May 15, 2024

Κρίσιμες ώρες για την εξέλιξη της υγείας του

“Μεταξύ ζωής και θανάτου” βρίσκεται ο Ρόμπερτ Φίτσο ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες» από έναν άνδρα σήμερα το μεσημέρι καθώς έβγαινε από ένα κτίριο έπειτα από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τόνισε ότι ο Φίτσο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα και όχι σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα καθώς η μεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας θα διαρκούσε περισσότερο με δεδομένη την άμεση περίθαλψη που χρειαζόταν.

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Η πρόεδρος της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε τη «βάρβαρη και ανεύθυνη» επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός ενώ σοκαρισμένοι δήλωσαν σε ανακοινώσεις τους Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο, Σλοβακίας,vinteo, slovakias