Matisse + Wise Lines, Keyser Soze, Daughter @ Gagarin 205

17:00 6/6/2012 - Πηγή: Mixtape

Επιτέλους, οι Matisse επέστρεψαν! Και όταν λέμε επέστρεψαν δεν εννοούμε μόνο δισκογραφικά. Ύστερα από μία αποχή τεσσάρων ετών ο original frontman της μπάντας, Άρης Σιαφάς, βρίσκεται πλέον και πάλι πίσω από το μικρόφωνο της επιτυχημένης Αθηναϊκής μπάντας, πρός τέρψιν όλων των παλιών οπαδών της. Με το ολοκαίνουριο album τους ονόματι ‘Paper Door’ να βρίσκεται ήδη στα ράφια των δισκοπωλείων, οι Matisse επέλεξαν να παρουσιάσουν την καινούρια τους δουλειά δίνοντας ταυτόχρονα

την δυνατότητα σε τρία ακόμη (σχετικά νέα) Ελληνικά σχήματα να γνωριστούν λίγο καλύτερα με το Ελληνικό κοινό.

Ως γνωστόν, οι συναυλίες στο Gagarin έχουν την τάση να αργούν να αρχίσουν, οπότε το γεγονός ότι στις 9 η ώρα ο κόσμος που είχε προσέλθει στον γνωστό χώρο της Λιοσίων ήταν -στην κυριολεξία- μετρημένος στα δάχτυλα κανονικά δεν θα μας έκανε εντύπωση. Δυστυχώς όμως για όσους συνηθίζουν να έρχονται πάντα τελευταία στιγμή στα live, αυτή την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά αφού η ύπαρξη τριών ακόμη σχημάτων στο billing σήμαινε ότι το όλο event έπρεπε να ξεκινήσει σχετικά νωρίς.

Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν το νεοσύστατο γυναικείο συγκρότημα των Daughter να εμφανιστεί μπροστά σε δύο ντουζίνες ανθρώπους όλους και όλους… και αν ήταν δηλαδή και τόσοι! Κρίμα, και για την ίδια την μπάντα αλλά και για τον κόσμο που την έχασε, αφού παρά την σχετική απειρία τους και το εμφανές τράκ οι Daughter τα πήγαν θαυμάσια, παίζοντας κομμάτια (τόσο δικά τους όσο και διασκευές) από το demo που έχουν ήδη κυκλοφορήσει και δίνοντας μας και μία γεύση από το επερχόμενο full-length album τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά. Τα τέσσερα συμπαθέστατα κορίτσια παίζουν pop punk με 60s garage καταβολές φέρνοντας στο μυαλό μία πιο light εκδοχή των φοβερών Civet. Έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους και είμαι σίγουρος ότι θα τα ξαναπούμε για αυτές πολύ σύντομα.

Με αρκετά πιο σκληρό ήχο προερχόμενο κατευθείαν από τα μέσα του ’90 και την σκηνή του Seattle, οι Keyser Söze που ακολούθησαν πέρασαν σαν σίφουνας πάνω από την σκηνή και μας πήραν τα κεφάλια! Καταπληκτική μπάντα που συνδιάζει με απόλυτη επιτυχία το grunge της προ-προηγούμενης δεκαετίας (αμάν πώς περνάνε τα χρόνια!) με τον σύγχρονο Αμερικάνικο Alternative Rock ήχο. Ομολογώ ότι δεν τους είχα ακουστά ούτε καν σαν όνομα, ούτε είχα και την ευκαιρία να τους δώ ποτέ live μέχρι τώρα και ειλικρινά με άφησαν μαλάκα (pardon my French!). Με ισορροπημένες δόσεις μελωδίας και θορύβου, οι συνθέσεις που παρουσίασαν βρίθουν από έμπνευση και δεν έχουν τίποτα απολύτως να ζηλέψουν από τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους. Μπράβο στα παιδιά! Και αν το διαβάζουν αυτό και έχουν κανονίσει κάποιο live για το ερχόμενο διάστημα, please ας μας ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν!

Το νέο σχήμα του Θοδωρή Σουρβίνου βρίσκεται αρκετά μακριά από το Punk/Alternative Rock ήχο των Μαύρο Κόκκινο. Εμφανώς πιο Pop αλλά και περισσότερο πειραματικοί, οι Wise Lines συνδιάζουν το electro με την dream pop χρησιμοποιώντας ανδρικά και γυναικεία φωνητικά για να δημιουργήσουν ένα από

Keywords
Τυχαία Θέματα