Από όλη την Γιουνάιτεντ μόνο 3 παίκτες απέφυγαν τραυματισμό, η διοίκηση ξεκίνησε το ράβε-ξήλωνε στις εγκαταστάσεις

13:31 10/5/2024 - Πηγή: Contra

Η φετινή σεζόν για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας σκέτος εφιάλτης. Δυστυχώς για τους "Κόκκινους Διαβόλους" τα προβλήματα δεν εντοπίζονται μόνο μέσα στο χορτάρι και στον πάγκο, αλλά επεκτείνονται επίσης και στο κομμάτι της προετοιμασίας, την διαχείριση των παικτών και τους τραυματισμούς.

Η ομάδα από τον Μάντσεστερ μετρά φέτος 63 συνολικές απουσίες λόγω αντιμετώπισης τραυματισμού και ένα παράδειγμα που μεταφέρει ακριβώς την κλίμακα του ζητήματος είναι το γεγονός πως από όλο το ρόστερ της ομάδας μόνο 3 παίκτες έχουν μείνει άθικτοι μέχρι σήμερα.

Ο Μπρούνο Φερνάντες

ήταν ο τελευταίος παίκτης-θύμα του εκτεταμένου προβλήματος και απουσίασε από την αποκαρδιωτική ήττα του συλλόγου από την Κρίσταλ Πάλας με 4-0, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι λίγες οι φορές που ο Πορτογάλος έχει αγωνιστεί με πόνους έχοντας ως σκοπό να βοηθήσει όσο μπορεί. Βέβαια, η αυτοθυσία δεν έχει τρομερό αποτύπωμα αγωνιστικά, όταν το πρόβλημα δεν λύνεται.

Αυτό ακριβώς επιχειρεί να πράξει ο CEO της INEOS και συνιδιοκτήτης της Γιουνάιτεντ, Τζιμ Ράντκλιφ και για αυτό έχει ήδη προβεί σε μερικές απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες. Συγκεκριμένα, Η διοίκηση έχει αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις, με στόχο τον μετριασμό μελλοντικών κρίσεων. Πρόσφατες προσθήκες, όπως ένας υπερβαρικός θάλαμος και θάλαμοι κρυοθεραπείας, συμπληρώνουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο Κάρινγκτον.

Παρά τις εξελίξεις αυτές, είναι προφανές ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να φθάσουν οι εγκαταστάσεις της Γιουνάιτεντ στο ίδιο επίπεδο με αυτές των αντιπάλων της. Υπάρχουν σχέδια για την αναμόρφωση των προπονητικών εγκαταστάσεων, με έμφαση στη δημιουργία μιας ειδικής ζώνης, η οποία θα έχει ως στόχο να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους τραυματισμών μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων προθέρμανσης, που περιλαμβάνουν ταινίες αντίστασης, ρολά αφρού, δυναμική κινητικότητα μεταξύ άλλων.

Πέρα όμως από τις εγκαταστάσεις, μερικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως μερίδιο ευθύνης για τις αλλεπάλληλες "ατυχίες" έχει και ο Τεν Χαχ λόγω της πολύ έντονης και απαιτητικής προπόνησης που έχει επιβάλλει, ενώ επίσης υποστηρίζεται πως δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας εκείνων που επιστρέφουν μετά από μεγάλο διάστημα αποχής και για τον λόγο αυτό ο κίνδυνος να υποτροπιάσουν είναι αυξημένος.

Διαβάστε περισσότερα

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, χάθηκαν τα εκατομμύρια για την Μπαρτσελόνα και πλέον η ομάδα οφείλει να σκεφτεί την επόμενη κίνηση

Μπορεί να είναι "άτιτλος", αλλά από περηφάνεια ξεχειλίζει, το μέλλον του στην Μπάγερν Μονάχου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιουνάιτεντ, -ξήλωνε,giounaitent, -xilone