Μπαρτσελόνα: Οι εξηγήσεις του Τσάβι για την αιφνιδιαστική απόφαση

10:57 28/1/2024 - Πηγή: Contra

Μετά από την ήττα από τη Βιγιαρεάλ και την συνέντευξη τύπου, οι ανακοίνωση της αποχώρησης το ερχόμενο καλοκαίρι ξάφνιασε και δημιούργησε νέα δεδομένα στον σύλλογο. Ο Ισπανός τεχνικός στις δηλώσεις του εξήγησε πως ένας από τους λόγους σχετίζεται με την δυσκολία του να είσαι προπονητής στην Μπαρτσελόνα και πολλές φορές η κριτική που δέχθηκε ήταν σκληρή με αποτέλεσμα να καταπονηθεί η ψυχική του υγεία.

Η ανακοίνωση της αποχώρισης:

"Στις 30 Ιουνίου θα αποχωρήσω από την ομάδα. Είναι μία απόφαση την οποία έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο και με το τεχνικό επιτελείο. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται μία αλλαγή κατεύθυνσης. Ως οπαδός της ομάδας πιστεύω πως το καλύτερο πράγμα είναι να φύγω από την ομάδα στις 30 Ιουνίου. Πιστεύω πως αυτό θα βοηθήσει στην αλλαγή και συνεχίζω να πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε μία πολύ καλή σεζόν. Πρέπει να σκεφτώ την ομάδα πριν τον εαυτό μου".

Όσον αφορά το τι ακολουθεί μετέπειτα: "Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον γιατί αυτή η θέση με κάνει να περνάω λιγότερο χρόνο με την οικογένειά μου, υποφέρουν από αυτό και δεν μπορώ να είμαι τόσο εγωιστής σε όλη μου την καριέρα. Θα μείνω σπίτι για λίγο και θα ξεκουραστώ, γιατί πρέπει να είμαι με τα παιδιά μου".

Ο καταλανός coach έδωσε πολύ έμφαση στο τι χρειάζεται να γίνει άμεσα στον σύλλογο και ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Έχει συμβεί σε όλους τους προπονητές που πέρασαν. Πρέπει να αλλάξουμε τη δυναμική. Είναι αδύνατο να υπάρξει ένας Φέργκιουσον στην Μπαρτσελόνα, είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να αλλάξουμε κατευθύνσεις και δυναμική και τώρα είναι η ώρα. Άδικο ? Δεν ξέρω, κινούμαι από καρδιάς και όταν τίποτα δεν έχει νόημα, είναι ώρα να δράσουμε και να πάρουμε αποφάσεις".

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αυτή η απόφαση ταράσσει τις ισορροπίες εντός ομάδας και πλέον το στοίχημα είναι να επιτευχθεί η συσπείρωση ώστε να γίνει η απαραίτητη προσπάθεια σε πρωτάθλημα και Champions League, ενώ το καλοκαίρι αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ, ΦΕΥΓΕΙ Ο ΤΣΑΒΙ

Ο Ζινεντίν Ζιντάν απέρριψε ομάδα έκπληξη (και τους ξανά ξενέρωσε)

Keywords
Τυχαία Θέματα