Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case | Review

Η κεντρική υπόθεση του Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case οδηγεί τον δημοφιλή ερευνητή στο Λονδίνου, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον περίπλοκο κόσμο ενός από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της Αγκάθα Κρίστι, του Ηρακλή Πουαρό. Σε αυτό του το ταξίδι αυτή τη φορά ο Πουαρό θα έχει μαζί του και τον Άρθουρ Χέιστινγκς, τον διάσημο συνεργάτη του και δια βίου φίλο του, καθώς και οι δύο βρίσκονται επιφορτισμένοι με την ασφαλή μεταφορά ενός ανεκτίμητου έργου

τέχνης που πρόκειται να εκτεθεί στο Λονδίνο. Ο διάσημος ντεντέκτιβ θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός ακόμη μυστηρίου και θα κληθεί να λύσει μια σειρά μυστηρίων τα οποία έχουν ως κεντρικό τους άξονα την εξαφάνιση ενός πολύτιμου πίνακα που κλάπηκε από ένα βρετανικό μουσείο.

Το Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case –το οποίο αναπτύχθηκε από την Blazing Griffin Studio, γνωστή για την προηγούμενη δουλειά της στο Agatha Christie – Hercule Poirot: The First Cases και Murder Mystery Machine- αποτελεί μια αξιόλογη προσθήκη στη σειρά παιχνιδιών που βασίζονται σε έργα και χαρακτήρες της Αγκάθα Κρίστι, αποτίνοντας φόρο τιμής στα κλασικά αστυνομικά μυθιστορήματα που έχουν συναρπάσει τους αναγνώστες της, εδώ και γενιές.

Ο τίτλος, προσπαθεί –και συχνά το πετυχαίνει- να συνδυάσει το χαρακτηριστικό μείγμα μυστηρίου, ίντριγκας και πολύπλοκων χαρακτήρων της Κρίστι, καταφέρνοντας εν τέλει να κρατήσει τους παίκτες προσηλωμένους στην αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία που αφηγείται. Στον τίτλο της Blazin Griffin οι παίκτες καλούνται να «μπουν» στα σχολαστικά παπούτσια του Ηρακλή Πουαρό, ο οποίος έχει αναλάβει να εξιχνιάσει μια σειρά από μυστήρια στην καρδιά του Λονδίνου.

Η αφήγηση αποτυπώνει την ουσία του έργου της Αγκάθα Κρίστι, τονίζοντας τη σημασία της οξείας παρατήρησης σε συνδυασμό με την ανάλυση του Πουαρό, με σκοπό να ξετυλίξει τα μυστικά που κρύβονται στην ιστορία καθώς μετακινούμαστε σε διάφορα σημεία της πόλης, η οποία όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, είναι χωρισμένη σε ημι-ανοικτές περιοχές, τις οποίες μπορούμε να εξερευνήσουμε, ψάχνοντας διάφορα στοιχεία και μυστικά.

Στις περιοχές (mini maps) που θα μας οδηγήσει το Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case θα συναντήσουμε πολλούς χαρακτήρες, τους οποίους θα έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε και μέσω μια σειράς ερωτήσεων και απαντήσεων να εκμαιεύσουμε διάφορες πληροφορίες. Στον χώρο που θα κληθούμε να ερευνήσουμε συχνά θα βρούμε διάφορα στοιχεία, τα οποία θα μπορέσουμε στη συνέχεια να «ενώσουμε» μεταξύ τους ώστε να καταλήξουμε σε μια αλληλουχία συμπερασμάτων, τα οποία θα μας βοηθήσουν τελικά να φτάσουμε σε κάποια συμπεράσματα σχετικά με τις έρευνές μας.

O παραπάνω τρόπος, εξερεύνησης, αναζήτησης στοιχείων, ερωτήσεων σε διάφορους χαρακτήρες και ο συνδυασμός όλων αυτών, δεν είναι κάτι καινοφανές αφού το έχουμε δει και σε προηγούμενους τίτλους βασισμένους σε διάφορα έργα της Κρίστι, όσο και σε τίτλους βασισμένους στον χαρακτήρα του Sherlock Holmes.

Ως Πουαρό θα συναντήσετε μια σειρά από ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ο καθένας με τα δικά του κίνητρα και μυστικά. Μέσα από ενδελεχείς ανακρίσεις, προσεκτική εξέταση των σκηνών εγκλήματος και έξυπνα συμπεράσματα, θα αποκαλύψετε -σταδιακά- την αλήθεια πίσω από τον κάθε χαρακτήρα που θα συναντήσετε. Η ομάδα ανάπτυξης του Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case σε αυτόν τον τομέα έχει κάνει αξιέπαινη δουλειά, με αποτέλεσμα η παρουσίαση των ξεχωριστών προσωπικοτήτων κάθε χαρακτήρα να προσφέρει βάθος και πολυπλοκότητα στη συνολική ιστορία του παιχνιδιού.

Στο κομμάτι του gameplay, ο τίτλος παραδίδει ικανοποιητική ποιότητα, χωρίς να ξεχωρίζει από αντίστοιχους προηγούμενους τίτλους, επιτρέποντας στους παίκτες να περιηγηθούν στους σχετικά περιορισμένους σε έκταση, αλλά κατά τα άλλα λεπτομερείς στο σχεδιασμό τους, δρόμους του Λονδίνου. Σίγουρα, ωστόσο, αρκετά κουραστικός είναι ο ρυθμός της κίνησης και της ταχύτητας του βηματισμού του Πουαρό.

Κάποιος, θα μπορούσε να υποστηρίξει πως η αργή κίνηση του χαρακτήρα στον χώρο προσθέτει στη στοχαστική φύση του παιχνιδιού – επιτρέποντας ίσως, στους παίκτες να εκτιμήσουν πλήρως τις λεπτομέρειες και τις αποχρώσεις που υπάρχουν σε κάθε σκηνή και περιοχή, οι οποίες αυξάνουν τη σημασία της προσοχής ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες. Ωστόσο, μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης με τον τίτλο, ο παίκτης θα νιώσει πως θα ήθελε η κίνηση αυτή να γίνεται πιο γρήγορα και πιο ομαλά. Το ίδιο ισχύει και σε όλα τα μοντέλα και πρόσωπα των χαρακτήρων του παιχνιδιού, τα οποία μένουν συνήθως σχετικά άκαμπτα, χωρίς να δίνουν μια αληθοφανή κίνηση.

Τέλος, αναφερόμενοι στον τομέα του voice acting, το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά διφορούμενο μιας και υπάρχουν οι κεντρικοί χαρακτήρες, των οποίων η χροιά της φωνής αλλά και το τελικό αποτέλεσμα των ερμηνειών είναι ταιριαστό και αξιέπαινο (Πουαρό και Χέστινγκς) αλλά και άλλοι, κυρίως δευτερεύοντες χαρακτήρες, των οποίων οι ερμηνείες δεν ταιριάζουν τόσο με τους ήρωες.

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο κομμάτι των puzzles και των γρίφων, της δυσκολίας τους και του τρόπου που ξετυλίγονται παράλληλα με την ιστορία. Μια πτυχή που θα μπορούσε να βελτιωθεί είναι το επίπεδο δυσκολίας αρκετών γρίφων, οι οποίοι στη πλειονότητα τους είναι αρκετά προφανής στο τρόπο επίλυσής τους. Ενώ ορισμένοι παρέχουν μια αξιοπρεπή άσκηση για το μυαλό, άλλοι μπορεί να αφήσουν τους παίκτες να επιθυμούν περισσότερη πολυπλοκότητα και βάθος στον σχεδιασμό τους. Παρ’ όλα αυτά, η συνολική εμπειρία παιχνιδιού παραμένει ευχάριστη, προσφέροντας μια ικανοποιητική αίσθηση ολοκλήρωσης καθώς αποκαλύπτετε την αλήθεια πίσω από το μυστήριο που καλείται να λύσει ο δημοφιλής ντετέκτιβ.

Το Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case έχει μια αξιοπρεπή διάρκεια, παρέχοντας αρκετές ώρες ενδιαφέροντος, αλλά σε σημεία βασικού gameplay. Από τη σχολαστική αναπαράσταση σκηνών εγκλήματος μέχρι τη συμμετοχή σε συναρπαστικές συζητήσεις με υπόπτους, ο τίτλος προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους οπαδούς τόσο των έργων της Αγκάθα Κρίστι και του Πουαρό, όσο και των παιχνιδιών που βασίζονται στη παρατηρητικότητα και τη λύση γρίφων γενικότερα.

Η Blazing Griffin δείχνει διάθεση για βελτίωση. Μέσα από κάθε νέα προσπάθεια προσθέτει αναμφίβολα κανούργια στοιχεία στα παιχνίδια της και καταφέρνει τελικά να παραδίδει έναν τίτλο, άξιο ενασχόλησης. Σίγουρα υπάρχει χώρος βελτίωσης, αλλά ο δρόμος που ακολουθεί είναι ο σωστός. Για να παραφράσουμε τον ίδιο τον Ηρακλή Πουαρό: “Τα μικρά φαιά κύτταρα… Αν τα χρησιμοποιήσει κανείς καλά, μπορεί να λύσει μια υπόθεση σε τέσσερις ημέρες- αν όχι, χρειάζεται περισσότερο χρόνο”.

Με την καλοδουλεμένη αφήγηση και γραφή του, τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες, το τυπικό gameplay και τον μέτριο οπτικό του τομέα, το Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case καταφέρνει εν τέλει να μην απογοητεύσει. Παρόλο που το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι άψογο, παραμένει μια αξιέπαινη προσθήκη στη σειρά παιχνιδιών που βασίζονται στα έργα της Αγκάθα Κρίστι, παρέχοντας μια εμπειρία που οι οπαδοί του Πουαρό και οι λάτρεις του μυστηρίου θα απολαύσουν αναμφίβολα.

Το Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case κυκλοφορεί από τις 29/8/23 για PS5, PS4, PC, Switch, Xbox Series και Xbox One. Το review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS5, με review code που λάβαμε από την Enarxis Dynamic Media.

The post Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case | Review first appeared on GameOver.

The post Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα