Εξαγορά της Activision/Blizzard: Οδεύει προς ολοκλήρωση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Βρετανική Αρχή για τον Ανταγωνισμό και τις Αγορές (CMA) προέβη σε μια προκαταρκτική έγκριση στη Microsoft. Αυτό σημαίνει πως σύντομα η Microsoft θα ολοκληρώσει τη συμφωνία αξίας 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Activision/Blizzard.

Η CMA είχε αρχικά απορρίψει την εξαγορά λόγω ανησυχιών

για το cloud gaming. Ωστόσο, η Microsoft προέβη σε αλλαγές, μεταβιβάζοντας τα δικαιώματα cloud gaming για τα υπάρχοντα και νέα παιχνίδια της Activision Blizzard στη Ubisoft.

“Η CMA θεωρεί ότι η αναθεωρημένη συμφωνία αντιμετωπίζει σημαντικές ενστάσεις που αφορούν στις προτάσεις της πρωτότυπης συμφωνίας νωρίτερα φέτος”, ανέφερε η CMA σε ανακοίνωση τύπου, και “ανοίγει την πόρτα για την έγκριση της συμφωνίας”.

Αυτή είναι μόνο μια προκαταρκτική απόφαση, πριν από την τελική έγκριση. Η CMA δηλώνει ότι έχει προβεί σε ανοικτή διαβούλευση για να λάβει ανατροφοδότηση από εξωτερικούς παράγοντες σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα της Microsoft, μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Αναμένεται να ληφθεί μια τελική απόφαση πριν από την παρατεταμένη προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου.

Η περίοδος διαβούλευσης αποσκοπεί στην αντιμετώπιση ορισμένων ανεπίλυτων ανησυχιών που έχει η CMA για τη συμφωνία. “Ενώ η CMA διατηρεί ορισμένες εναπομείνασες ανησυχίες για τη νέα συμφωνία, η Microsoft έχει προτείνει μέτρα που η CMA έχει προσωρινά καταλήξει ότι θα αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα.”

Η Microsoft είναι αισιόδοξη για την απόφαση αυτή. “Παρουσιάσαμε λύσεις που πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζουν πλήρως τις ανησυχίες της CMA σχετικά με το cloud game streaming, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε την έγκριση για την ολοκλήρωση πριν από την προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, στο X.

We are encouraged by this positive development in the CMA’s review process. We presented solutions that we believe fully address the CMA’s remaining concerns related to cloud game streaming, and we will continue to work toward earning approval to close prior to the October 18…

— Brad Smith (@BradSmi) September 22, 2023

Η Activision Blizzard είναι επίσης ικανοποιημένη με την απόκριση της CMA. “Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη συγχώνευση και αποτελεί μαρτυρία της προσπάθειας για εύρεση λύσεων με τους ρυθμιστές”, δήλωσε ο CEO της Activision Blizzard, Bobby Kotick, σε ανακοίνωση προς τους υπαλλήλους. “Παραμένω αισιόδοξος καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι προς την ολοκλήρωση και είμαι πολύ ευγνώμων σε κάθε έναν από εσάς για την αφοσίωση και την προσήλωσή σας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.”

Η CMA αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο για την τεράστια συμφωνία της Microsoft. Θυμίζουμε πως η εξαγορά της Activision/Blizzard έχει εγκριθεί από τους μεγαλύτερους ρυθμιστικούς φορείς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της ΕΕ.

The post Εξαγορά της Activision/Blizzard: Οδεύει προς ολοκλήρωση στο Ηνωμένο Βασίλειο first appeared on GameOver.

The post Εξαγορά της Activision/Blizzard: Οδεύει προς ολοκλήρωση στο Ηνωμένο Βασίλειο appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα