Οι σημαντικότερες gaming κυκλοφορίες μέχρι το καλοκαίρι

Το 2023 έχει μπει δυναμικά για τους gamers καθώς την εμφάνισή τους έχουν ήδη κάνει σπουδαίοι τίτλοι, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν θέσει υποψηφιότητα για το παιχνίδι της χρονιάς.

Μπορεί η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός, στην περίπτωση της αγοράς του gaming όμως, η συνέχεια είναι εξίσου εντυπωσιακή. Οι επόμενοι μήνες, βλέπεις, είναι ασφυκτικά γεμάτοι με σπουδαίους τίτλους που θα σου κρατήσουν συντροφιά, ταξιδεύοντάς σε κόσμους μαγικούς. Ρίχνοντας μια ματιά στο καλεντάρι, θα εντοπίσεις «άχαστες» κυκλοφορίες και επειδή των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν… παραγγέλνουν, έλα να δούμε

όλα πρέπει να βάλεις στη λίστα των preorders σου.

Resident Evil 4

Στο άκουσμα του ονόματος Resident Evil, οι λάτρεις των survival horror στέκονται προσοχή, κάτι απόλυτα λογικό, δεδομένου του ότι μιλάμε για τη σειρά που διαμόρφωσε το εν λόγω είδος όπως το ξέρουμε σήμερα. Το Resident Evil 4 είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα παιχνίδια του franchise και παράλληλα εκείνο που εισήγαγε τις μεγαλύτερες αλλαγές στη σειρά, βοηθώντας τη να αλλάξει εποχή.

Η Capcom πήρε την απόφαση να το κυκλοφορήσει εκ νέου, remade, 18 χρόνια έπειτα από το αρχικό του λανσάρισμα. Θα προσφέρει την ίδια, over-the-shoulder προοπτική, βελτιωμένα γραφικά για επιβλητικότερη ατμόσφαιρα, λεπτομερέστερα μοντέλα χαρακτήρων και ρεαλιστικότερο φωτισμό. Κυκλοφορεί στις 24 Μαρτίου σε PS4, PS5, Xbox Series X|S και PC.

Horizon Forbidden West: Burning Shores

Εδώ δεν μιλάμε για «κανονική», πλήρη κυκλοφορία αλλά για expansion. Όταν όμως αυτό έρχεται να προστεθεί στο άκρως επιτυχημένο Horizon Forbidden West, τότε η σημασία του δεν αμφισβητείται. Το Burning Shores εξελίσσεται αμέσως μετά τα γεγονότα της βασικής campaign του κυρίως τίτλου και θα μας ξεναγήσει στις αφιλόξενες ακτές του Λος Άντζελες (και συγκεκριμένα το Χόλιγουντ) το οποίο, όπως φαντάζεσαι, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη σημερινή του εικόνα.

Στο Horizon έχει μετατραπεί σε ένα αρχιπέλαγος, στα έγκατα του οποίου ξυπνά μία αρχαία απειλή. Ετοιμάσου λοιπόν να απολαύσεις μία διαφορετική εκδοχή των σημαντικότερων αξιοθέατων της περιοχής! Κυκλοφορεί στις 19 Απριλίου αποκλειστικά στο PS5.

Dead Island 2

Με την ανάπτυξή του να έχει περάσει από χίλια κύματα, το Dead Island 2 είναι πλέον έτοιμο να διατεθεί εμπορικά, περί τα 12 χρόνια έπειτα από την εμφάνιση του πρώτου τίτλου της σειράς. Η πλοκή του εξελίσσεται δύο μήνες έπειτα από εκείνη των Dead Island και Dead Island: Riptide, μεταφέροντάς μας αντί για κάποιο παραδεισένιο νησί στο Λος Άντζελες (με ολίγον από Σαν Φρανσίσκο) το οποίο όμως, όπως και η υπόλοιπη Καλιφόρνια, βρίσκεται σε καραντίνα αφού έχει κυριευθεί από ζόμπι (απλές, καθημερινές καταστάσεις).

Το παιχνίδι θα περιλαμβάνει σύστημα crafting, άπλετο ξύλο και πιστολίδι και φρενήρη δράση, τον συνδυασμό δηλαδή που εγγυάται την επιτυχία! Κυκλοφορεί στις 21 Απριλίου σε PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.

Star Wars Jedi: Survivor

Το Star Wars Jedi: Survivor είναι το πολυαναμενόμενο sequel του Fallen Order του 2019 και παράλληλα η κυκλοφορία που περιμένουν πώς και πώς οι φαν του Star Wars. Αν έπαιξες το πρώτο παιχνίδι, τότε δεν γίνεται να μη λατρέψεις όλα όσα σε περιμένουν και στο δεύτερο. Ο πυρήνας του gameplay του άλλωστε έχει παραμείνει ως έχει, με τη Respawn να έχει κάνει στοχευμένες προσθήκες που δίνουν το κάτι παραπάνω.

Οι μάχες με τα lightsaber είναι ακόμα πιο απολαυστικές θυμίζοντας πλέον χορογραφίες, με περισσότερες κινήσεις και μεγαλύτερο ρεαλισμό, τη στιγμή που ο παίκτης μπορεί να εκμεταλλευτεί με νέους τρόπους τη Δύναμη «παγώνοντας» τους αντιπάλους του και αλλάζοντας κατεύθυνση σε σφαίρες στον αέρα. Κυκλοφορεί σε PS5, Xbox Series X|S και PC στις 28 Απριλίου.

Redfall

Το ένα από τα δύο μεγάλα στοιχήματα της Bethesda για φέτος (το άλλο είναι φυσικά το Starfield), το Redfall αποτελεί δημιούργημα της Arkane Austin (Dishonored, Prey, Deathloop κ.α.). Πρόκειται για ένα shooter πρώτου προσώπου που διαδραματίζεται σε έναν ανοιχτό κόσμο και προσφέρει σόλο και multiplayer εμπειρίες.

Ο παίκτης επιλέγει τον χαρακτήρα της προτίμησής του ανάμεσα σε τέσσερις επιζώντες (καθένας εκ των οποίων έχει διαφορετικά backgrounds, abilities και κατ’ επέκταση gameplay) και ρίχνεται σε μία μάχη χωρίς έλεος απέναντι σε βαμπίρ και όχι μόνο στη φανταστική πόλη Redfall στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Το Redfall κυκλοφορεί στις 2 Μαΐου σε Xbox Series X|S και PC.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Το περιμέναμε για χρόνια κι όμως, η Nintendo επέμεινε να κρατά οτιδήποτε αφορούσε την ανάπτυξή του ως επτασφράγιστο μυστικό. Το Tears of the Kingdom, sequel του The Legend of Zelda: Breath of the Wild που συνόδευσε το Switch στα πρώτα του βήματα στην αγορά το 2017, δεν είχε καλά-καλά επίσημο τίτλο μέχρι και πρόσφατα!

Ο καιρός όμως πέρασε και πλέον είναι έτοιμο -σχεδόν- να κυκλοφορήσει, ταξιδεύοντάς μας για ακόμα μια φορά στον -ανοιχτό- κόσμο της Hyrule. Οι δημιουργοί του έδωσαν έξτρα βάθος στα περιβάλλοντα που θα κληθεί να εξερευνήσει ο παίκτης για μία απολαυστικότερη εμπειρία, έχοντας εμπνευστεί όπως αποκάλυψαν από τίτλους όπως το Skyrim και το Red Dead Redemption 2. Κυκλοφορεί στις 12 Μαΐου στο Nintendo Switch.

The post Οι σημαντικότερες gaming κυκλοφορίες μέχρι το καλοκαίρι appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα