Τα πιθανά τεχνικά χαρακτηριστικά του “PlayStation 5 Pro”

Σύμφωνα με πηγές μέσα από την εταιρεία -που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο YouTuber Moore’s Law is Dead, η Sony ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την επόμενη κονσόλα PlayStation. Το PlayStation 5 Pro,

φαίνεται να έχει αρκετά βελτιωμένα χαρακτηριστικά και νέες δυνατότητες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, η κονσόλα  θα έχει αρκετά πιο δυνατή GPU, η οποία θα είναι στα 33.5 teraflops. Υπενθυμίζουμε ότι το βασικό μοντέλο του PlayStation 5 αυτή τη στιγμή έχει 10.28 teraflops. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η κονσόλα θα είναι τρεις φορές πιο δυνατή, καθώς υπάρχει αλλαγή στην αρχιτεκτονική της. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο της πηγής αναφέρεται ότι το PlayStation 5 Pro θα είναι 45% πιο δυνατό από τη βασική κονσόλα. 

Στα του επεξεργαστή, θα έχουμε τον ίδιο με αυτόν του PlayStation 5, αλλά και την προσθήκη μιας λειτουργίας που την ονομάζουν “High CPU Frequency Mode”. Αυτή θα αυξάνει τη συχνότητα του επεξεργαστή του PlayStation 5 Pro κατά 10% σε σχέση με το απλό μοντέλο, αλλά θα ρίχνει τις αποδόσεις της GPU κατά μόλις 1%. Αλλαγή θα δεχθεί και η μνήμη του συστήματος, που από τα 448GB/s -που είναι τώρα- θα πάει στα 576GB/s, μία αύξηση της τάξης του 28%.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του PlayStation 5 Pro θα είναι το “PlayStation Spectral Super Resolution” (PSSR), ένα σύστημα αναβάθμισης της ανάλυσης μέσω A.I. που επιτρέπει στα παιχνίδια από 1080p να μετατρέπονται σε 4K. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για πιο εντυπωσιακή οπτική απόδοση και ευκρίνεια εικόνας σε κάθε τίτλο. 

Συνδυάζοντας αυτά τα καινούργια χαρακτηριστικά, μπορούμε να φανταστούμε ότι το PlayStation 5 Pro θα προσφέρει αρκετά γρηγορότερο χρόνο απόκρισης, γρηγορότερο χρόνο φόρτωσης των δεδομένων και ανώτερη εικόνα στα παιχνίδια της κονσόλας.

Η Sony με το PlayStation 5 Pro επιδιώκει να προσφέρει μια πιο ισχυρή και εξελιγμένη κονσόλα που θα προσφέρει μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εμπειρία gaming. Διάφοροι αναλυτές του χώρου υπολογίζουν ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει την επόμενη αυτή κονσόλα το δεύτερο μισό του 2024.

The post Τα πιθανά τεχνικά χαρακτηριστικά του “PlayStation 5 Pro” first appeared on GameOver.

The post Τα πιθανά τεχνικά χαρακτηριστικά του “PlayStation 5 Pro” appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα