Wargaming.net Event 2013

Το GameWorld στο αρχηγείο της Wargaming.net σας μεταφέρει...καυτά πλάνα από την παγωμένη Λευκορωσία, για τα World of Warplanes και World of Tanks!

H Wargaming.net έκλεισε φέτος αισίως τα 15 της χρόνια στο χώρο των video games. Η εταιρεία

από την Λευκορωσία, μετά από αρκετά χρόνια αξιοπρεπούς παρουσίας αλλά όχι κάποιας φοβερής επιτυχίας, κατάφερε το 2011 με την κυκλοφορία του διάσημου πλέον MMO World of Tanks να εκτιναχθεί σε πρωτόγνωρα για αυτήν ύψη. Η αναγνώριση του κόσμου άρχισε να γιγαντώνεται, όπως φυσικά και τα κέρδη για την εταιρεία από το Μινσκ η οποία το 2012 σημείωσε έσοδα της τάξεως των 220 περίπου εκατομμυρίων ευρώ!

Το παραπάνω επίτευγμα είναι απίστευτο, εάν αναλογιστείτε πως τα χρήματα αυτά προέρχονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ένα free-to-play παιχνίδι! Πλέον η Wargaming.net εξελίσσεται ραγδαία σε έναν μεγάλο "παίκτη" της βιομηχανίας των video games. Είναι developer και publisher των τίτλων της κάνοντας ουσιαστικά η ίδια "κουμάντο" στον εαυτό της και επεκτείνεται συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο. Πλέον έχει μια φοβερή δυναμική που της δίνουν οι σχεδόν 65 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες.

{youtube}2HCCuA3uHVI|400|300{/youtube}

Για όλα τα παραπάνω, συν το γεγονός ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει το δεύτερο video game της πολεμικής "World of τριλογίας" των Λευκορώσων World of Warplanes (ακολουθεί το World of Warships), η Wargaming.net θέλησε να το γιορτάσει και μάλιστα στην πατρίδα της, την πόλη του Μινσκ. Έτσι, προσκάλεσε δημοσιογράφους από όλο το κόσμο για ένα ταξίδι στην βορειοανατολική Ευρώπη όπου και παρέθεσε μια "επετειακή" press conference, διοργάνωσε διάφορα events και φυσικά ένα -απίστευτο όπως αποδείχθηκε- πάρτι για τα 15 της χρόνια. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το GameWorld δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το μοναδικό event. Ταξιδέψαμε λοιπόν μέχρι το Μινσκ της Λευκορωσίας και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Για αρχή αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο παραπάνω βίντεο που περιέχει τα Best Of από το Event της Wargaming.net, ώστε να κατανοήσετε καλύτερα το περιεχόμενο του άρθρου.

Από την Πόλη έρχομαι...
Η αναχώρησή μας από την Αθήνα έγινε στις 31 Ιουλίου. Χρειαστήκαμε δύο πτήσεις της Turkish Airways για να φτάσουμε στο Μινσκ. Η πρώτη ήταν η σύντομη διαδρομή Αθήνα-Κωνσταντινούπολη. Ενώ η επόμενη πτήση μας έπρεπε να φύγει μόλις 40 λεπτά μετά την άφιξη της πρώτης, δυστυχώς λόγω καθυστέρησης της πρώτης πτήσης και κακής συννενόησης των Τούρκων ιθυνόντων, ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να προλάβουμε την ανταπόκριση της πτήσης μας από την Κωνσταντινούπολη στο Μινσκ με αποτέλεσμα να...ξεμείνουμε μαζί με κάποιους άλλους δημοσιογράφους την προηγούμενη μέρα στην Τουρκία και να ταξιδέψουμε έτσι το πρωί της επόμενης ημέρας για το Μινσκ.

Η πρώτη ουσιαστικά ημέρα των εκδηλώσεων ήταν η 1η Αυγούστου. Το μενού περιελάμβανε μία επίσκεψη σε γυρίσματα ταινιών της Wargaming.net, hands-on της beta του World of Warplanes (αυτή που παίζετε ήδη κι εσείς στους beta servers) και συνεντεύξεις με τους developers. Η συνέντευξη με τον Ivan Kulbych, lead developer του World of Warplanes, έχει ήδη ανέβει στο GameWorld και μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ. Το βράδυ της πρώτης μας νύχτας στη Λευκορωσία αξίζει να σημειωθεί ότι το αλκοόλ προσφερόταν δωρεάν με αποτέλεσμα το "δείπνο" να μεταφερθεί όσο πέρναγε η ώρα στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, όπου υπήρξε ένα πολύ καλό κλίμα χαβαλέ και συζητήσεων με τους δημοσιογράφους που είχαν έρθει από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η πρώτη μας εντύπωση ήταν εξαιρετική και με το "καλημέρα" οι Λευκορώσοι θέλησαν να μας δείξουν ότι έχουν φροντίσει για τα πάντα.

Τουρ στο Μινσκ-Press Conference
Η Παρασκευή 2 Αυγούστου ήταν ουσιαστικά η βασική ημέρα των εκδηλώσεων. Το πρώτο σκέλος περιελάμβανε μια ξενάγηση στην πόλη του Μινσκ και την συνέντευξη τύπου της Wargaming.net όπου και μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος Victor Kislyi. Αφού είδαμε τα κεντρικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας (με την συνοδεία ξεναγού παρακαλώ), συγκεντρωθήκαμε στην εντυπωσιακή από αρχιτεκτονικής απόψεως Εθνική Βιβλιοθήκη της Λευκορωσίας όπου έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο η αναμενόμενη press conference.

Την τελευταία μπορείτε να την δείτε αναλυτικά και εσείς στο παραπάνω βίντεο, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε δυο-τρία πράγματα που μας έκαναν εντύπωση. Το πιο χαρακτηριστικό ήταν η εμμονή του Victor Kislyi με την λέξη "legendary" (θρυλικός) με την οποία περιέγραφε την δουλεία που κάνουν στην εταιρεία και το σκεπτικό το οποίο ακολουθούν.

H χρήση της συγκεκριμένης λέξης μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς εκτός από σλόγκαν της εταιρίας ήταν και ένας τρόπος να μας πει το "μεγάλο αφεντικό" της Wargaming.net πως για να είσαι ο καλύτερος, πρέπει οτιδήποτε κάνεις να το κάνεις καλύτερα από τους υπόλοιπους, δείχνοντάς μας τη φιλοδοξία αλλά και την "τρέλα" που κουβαλάει αυτός ο άνθρωπός. Ωστόσο, η αίσθηση που μας έδωσαν οι Λευκορώσοι είναι πως πάνω από oλα παραμένουν gamers και πως παρά την τεράστια επιτυχία που έχουν γνωρίσει αποτελούν ακόμα μια παρέα που δεν ξεχνά τον αρχικό της σκοπό, να φτιάχνει δηλαδή καλά games.

Επίσης μας ενημέρωσαν για τα νέα γραφεία τους στην Αμερική, αυτή τη φορά στο Texas, καθώς και την εξαγορά των brand names των σειρών strategy Total Annihilation και Master of Orion (από την Atari), για ένα νέο project που υπάρχει όμως μόνο σαν ιδέα ακόμα στα γραφεία τους στο Seattle (ο Victor είπε χαρακτηριστικά πως ούτε ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος πρόκειται). Συζήτησαν ακόμη και την προσθήκη Βρετανικών αεροπλάνων στην τελική έκδοση του War of Warplanes. Ακόμη, μας μίλησαν γενικά για τα 15 χρόνια της εταιρείας αλλά και για το νέο τους παιχνίδι, ενώ ανακοίνωσαν και την ενοποίηση των λογαριασμών του κάθε χρήστη, έτσι ώστε κάθε account να ισχύει και για τα τρία games σε βάθος χρόνου (World of Tanks, World of Warplanes και World of Warships που έπεται αργότερα).

Παρά την χαλαρή διάθεση λοιπόν, η Wargaming.net δείχνει πως δεν αστειεύεται και έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε πραγματικό κολοσσό της βιομηχανίας των video games. Όσον αφορά τις κονσόλες PlayStation 3, PlayStation 4 και Xbox One, όταν οι επικεφαλής της Wargaming ερωτήθηκαν, η απάντηση ήταν πως δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους κάποια κυκλοφορία σε αυτές τις πλατφόρμες, χωρίς να αποκλείεται βεβαίως κανένα ενδεχόμενο στο μέλλον. Για την ιστορία να πούμε πως ο Victor Kislyi, ανέφερε ότι η μεταφορά του World of Tanks στο Xbox 360 βοηθήθηκε από διάφορες γνωριμίες και τις καλές σχέσεις που έχει η εταιρεία με την Microsoft.

Fight for your right...to party!
Μετά από μια πραγματικά σύντομη στάση στο ξενοδοχείο για λιγότερο από μία ώρα, ξαναβρεθήκαμε καθ' οδόν αυτή τη φορά για το Stalin's Line, όπου και θα γινόταν το μεγάλο πάρτι της Wargaming.net. Καλεσμένοι ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι αλλά και οι εργαζόμενοι της εταιρείας μαζί με κάποιον φίλο ή φίλη τους. Το Stalin's Line ουσιαστικά ήταν μια τεράστια γραμμή οχυρώσεων των δυτικών συνόρων της Σοβιετικής Ένωσης με πολεμικά οχήματα, πυροβόλα, φρούρια και τάφρους για προφανείς στρατηγικούς σκοπούς.

Ένα κομμάτι αυτής της γραμμής λοιπόν βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από το Μινσκ, σε μια μεγάλη γεμάτη πράσινο έκταση που πλέον λειτουργεί σαν μουσείο και μπορεί κάποιος να δει παλιά πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, τανκς, τεθωρακισμένα και άλλα παρόμοια οχήματα. Όπως αντιλαμβάνεστε ήταν ο ιδανικός χώρος για να γίνει η εκδήλωση της εταιρείας που παρεμπιπτόντως ονομάζεται Wargaming!

Όμως ο "παλαβός" Victor Kislyi δεν έμεινε εκεί, αλλά έστησε ένα πραγματικό θεματικό πάρκο με τόσα πράγματα να δεις και να κάνεις, που οι 10 σχεδόν ώρες που ήμασταν εκεί δε μας φτάσανε. Για αρχή να πούμε πως υπήρχε κανονική σκηνή αρκετά μεγάλων διαστάσεων με live μουσική. Πέρα από κάνα-δυο άγνωστα σε εμάς τοπικά συγκροτήματα που εμφανίστηκαν πρώτα (αν και οι Ρώσοι Bi-2 φάνηκαν να είναι μεγάλο όνομα στη Λευκορωσία), το μενού περιελάμβανε τους Βρετανούς Hurts ενώ η αποθέωση της βραδιάς ήταν η εμφάνιση των Αμερικανών punk rockers The Offspring! Για εμάς που μεγαλώσαμε με τους ήχους του θρυλικού δίσκου Smash πίσω στα '90s αυτό και μόνο ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Μάλιστα, ο τρελό-Victor Kiskyi φάνηκε πως ήταν και ο ίδιος fan του συγκροτήματος καθώς βρέθηκε ανάμεσα στο κοινό και "κοπανιόταν" με τραγούδια όπως το "Come Out and Play"! Το show έκλεισε τελευταίος πιο αργά ο Ολλανδός Dj Fedde Le Grand, με τα ηλεκτρονικά του beats να αποτελούν την ιδανική επένδυση για να "εκτονώσουμε" τα πολλά σφηνάκια βότκας που είχαν καταναλωθεί στην πορεία της βραδιάς!

Από εκεί και πέρα, όλη η υπόλοιπη τεράστια έκταση του Stalin's Line είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με ένα σωρό events και δραστηριότητες. Η αρχή έγινε με την προφανή περιήγηση στα εκθέματα του μουσείου, δηλαδή τα πολεμικά αεροσκάφη και τα διάφορα όπλα και οχήματα. Μεταξύ άλλων υπήρχε cosplay με στρατιωτική θεματολογία, μια ακόμα μικρή ορχήστρα με ...εντυπωσιακές παρουσίες πάνω σε μια ξύλινη γέφυρα, μια Medieval Arena όπου υπήρχαν τύποι ντυμένοι με μεσαιωνικές ενδυμασίες, τηλεκατευθυνόμενα μικρά τανκς και πολεμικά πλοία, δωρεάν παγωτά, αναψυκτικά και ποπ κορν, Wi-Fi Arena όπου μπορούσαμε να παίξουμε όλα τα games της Wargaming.net (ακόμα και κάποια επιτραπέζια) και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα.

Μας δόθηκε η δυνατότητα να ρίξουμε βολές (με άσφαιρα βέβαια) με κανονικά όπλα όπως το Kar98k της Γερμανικής Wehrmacht ή το κλασικό AK-47, να δοκιμάσουμε την τύχη μας στην τοξοβολία στην Medieval Shooting Area ή να ρίξουμε με μια τεράστια σφεντόνα για να πετύχουμε χάρτινα άρματα, κάτι σε στυλ Angry Birds (ιδέα για νέο game άραγε;). Ακόμη, καπνίσαμε ναργιλέ στα Hookah Lounges, παίξαμε διάφορα minigames για να κερδίσουμε credits (τα ανταλλάξαμε στη συνέχεια με αναμνηστικά όπως καπέλα, μπλουζάκια και άλλα παρόμοια), ήπιαμε κοκτέηλ δωρεάν σε σκηνές που είχαν τον ρόλο του μπαρ και γενικώς απασχοληθήκαμε με ένα σωρό ακόμη διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Να πούμε πως σε γενικές γραμμές τα διάφορα events ήταν εμπνευσμένα από κάποιο video game της εταιρείας, πχ. το medieval σκηνικό βασιζόταν στο DBA Online, τα πεδία βολής ήταν "βγαλμένα" από το Order of War, τα τηλεκατευθυνόμενα τανκς παρέπεμπαν φυσικά στο World of Tanks και ούτω καθεξής. Φυσικά ο Victor και η παρέα του δεν σταμάτησαν εδώ!

Fly, on your way, like an eagle!
Πέρα από το...συναυλιακό πρόγραμμα, υπήρχε και δεύτερο πρόγραμμα με shows στον υπόλοιπο χώρο. Κατά τις 18:15 άρχισαν να πετούν από πάνω μας κανονικά πολεμικά αεροσκάφη επιδιδόμενα σε επικίνδυνα και πάρα πολύ εντυπωσιακά stunts σε μια παράσταση που διήρκησε περίπου μία ώρα! Υπήρχε τουρνουά με Ιππότες, αναπαράσταση μάχης με πραγματικά τανκς και πιο αργά ένα εκπληκτικό laser show που έδωσε τη θέση του στη συνέχεια κατά τα μεσάνυκτα σε ένα μοναδικό "κλείσιμο" με πυροτεχνήματα! Πραγματικά ο Victor μας είχε φυλάξει την μία έκπληξη μετά την άλλη, ενώ όπως προαναφέραμε η βραδιά τελείωσε με τον Ολλανδό DJ και το αλκοόλ να ρέει άφθονο!

Να σημειώσουμε πως καθ' όλη τη διάρκεια του event υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι όπου μας περίμεναν ένα σωρό φαγητά και ποτά με πάρα πολλές πανέμορφες σερβιτόρες να γεμίζουν τα ποτήρια μας συνεχώς! Φυσικά μπορείτε να πάρετε και εσείς μια γεύση από όλη αυτή την πανδαισία στο ανάλογο βίντεο.

Αυτά είναι events
Δεν ξέρω πόσοι θυμάστε από την ταινία Jurassic Park την ατάκα του John Hammond "we spared no expense" (δεν λυπηθήκαμε τα έξοδα). Αυτά ακριβώς τα λόγια μου ήρθαν στο μυαλό βιώνοντας όλο αυτό που έστησε για τα 15 χρόνια της Wargaming.net o διευθύνων σύμβουλος Victor Kislyi, ο οποίος απέδειξε ότι έχει μεγάλη "τρέλα" για αυτό που κάνει και έχει βαλθεί να "βάλει τα γυαλιά" σε πολλές μεγάλες εταιρείες του χώρου. Επειδή προσωπικά ήταν η πρώτη μου φορά σε ένα τέτοιο press tour, ρώτησα και άλλους δημοσιογράφους από ξένα μέσα και κατάλαβα πως δεν έχουν ξαναδεί κάτι ανάλογο.

Το σίγουρο είναι πως οι Λευκορώσοι είναι μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο gaming και βάλθηκαν να μας το αποδείξουν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Το μότο της εταιρείας είναι "We deliver legendary online games" και έτσι μας χάρισαν ένα ανάλογα "θρυλικό" event που θα το θυμόμαστε για καιρό με εξαιρετική οργάνωση και άψογη φιλοξενία. Τους ευχαριστούμε πολύ!

Το ταμείο
Συνοψίζοντας λοιπόν, κρατάμε τα εξής. Καταρχήν το βίντεο του event το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσετε στο πάνω μέρος αυτού του άρθρου. Περιλαμβάνει άλλωστε πολλά αξιόλογα...μοντέλα, τόσο στρατιωτικά όσο φυσικά και τις δεκάδες αξιόλογες θηλυκές υπάρξεις που θα δείτε! Κατά δεύτερον διαβάστε την συνέντευξη του Ivan Kulbych για το World of Warplanes και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το παιχνίδι ρίξτε μια ματιά στο preview του GameWorld από την beta. Διαβάστε επίσης και το review του World of Tanks που είναι το Νο.1 παιχνίδι της Wargaming.net και κυκλοφορεί ήδη εδώ και δύο χρόνια.

Το World of Tanks θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι για Xbox 360. Το World of Warplanes αναμένεται στα τέλη της χρονιάς για PC. Μελλοντικά θα πρέπει να περιμένουμε φυσικά και το World of Warships, έτσι για να...δέσει το πακέτο! Κι από εκεί και πέρα λογικά η Wargaming.net θα εστιάσει την προσοχή της στα Total Annihilation και Master of Orion, από την (σχεδόν χρεωκοπημένη) Atari. Σε περιόδους κρίσης που διανύουμε, τέτοιες προσπάθειες ανεβάζουν την gaming βιομηχανία κατακόρυφα και δείχνουν σαφώς ότι το free-to-play μοντέλο αποτελεί σημαντικό κλειδί για το μέλλον. Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο βήμα της Wargaming.net; Εδώ θα είμαστε να το μάθουμε.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς σύντομα θα ανέβει τόσο η αναλυτική συνέντευξη τύπου της Wargaming.net στο κανάλι μας στο YouTube όσο και αναλυτικό φωτογραφικό υλικό στη Facebook Page του GameWorld.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
net, net, world of tanks, order of war, playstation 4, xbox one, xbox 360, ποπ κορν, angry birds, jurassic park, online games, world, video, games, εταιρεία, mmo, tanks, game, press, αθηνα, turkish, άφιξη, ivan, νέα, texas, names, master, orion, atari, project, account, playstation, xbox, microsoft, fight, live, hurts, εμφάνιση, punk, offspring, fan, play, arena, παγωτο, ποπ, Τοξοβολία, στυλ, angry, birds, ήπιαμε, online, order, laser, john, καλοκαιρι, youtube, facebook, click, image, εθνικη τραπεζα, τελη κυκλοφοριας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, www.youtube.com, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, αργιες 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, world of tanks, playstation 4, βιντεο, βημα, γωνια, δουλεια, δωρεαν, εθνικη, ιπποτες, κωνσταντινουπολη, μουσικη, προγραμμα, πτησεις, σλογκαν, σφεντονα, σφηνακια, τα νεα, τραγουδια, τυχη, ωρα, games, game, hurts, microsoft, mmo, xbox 360, youtube, αξιζει, αλκοολ, αμερικη, ανθρωπος, απιστευτο, άφιξη, αψογη, βραδια, βραδυ, βρισκεται, φαγητα, γεγονος, γευση, γεφυρα, γινει, γραφεια, γυρισματα, δευτερο, δευτερο προγραμμα, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, δειχνει, δοθηκε, εγινε, ήπιαμε, ειπε, υπαρχει, εμμονη, ενδιαφεροντα, εμφάνιση, επρεπε, επιτυχια, εταιρεία, ευρωπη, ιδεα, ιδια, υπηρχαν, ισχυει, καπελα, κλιμα, λειπει, λογια, ματια, μπλουζακια, μοντελα, μοτο, μπορειτε, μυαλο, ξενοδοχειο, παντα, ολλανδος, ονομα, οπωσδηποτε, ουσιαστικα, οχηματα, παγωτα, πεδια, πλατφορμες, πλοια, ποπ, ποπ κορν, ποτα, ποτηρια, πρωι, πτηση, ρολο, σιγουρο, συνεχεια, συντομα, σκηνες, στυλ, σχεδια, τεθωρακισμενα, τουρκια, τρια, φυσικα, φορα, ωρες, account, αδυνατο, angry birds, arena, atari, birds, free, fan, john, χωρα, ηλεκτρονικα, project, ivan, jurassic park, κομματι, laser, μια ματια, master, names, angry, order, order of war, ορχηστρα, orion, παιχνιδι, play, press, punk, ρωσοι, σκηνη, σωρο, ταξιδι, texas, tanks, online, τρελο, turkish, υλικο, βεβαιως, world
Τυχαία Θέματα