Για να αναπνεύσει η πατρίδα

Η ψευδεπίγραφη διαφοροποίηση των κατεστημένων κομμάτων εξουσίας και η συνοδή πολιτική εξαπάτηση εκτινάσσουν στα ύψη τη λαϊκή αγανάκτηση – Οι Έλληνες θέλουν πλέον να ζουν και να δρουν δημιουργικά, με δικαιοσύνη και αξιοκρατία, γι’ αυτό άρχισαν να αναζητούν μια άλλη πολιτική

Δρ. Τάκης Φλωριάς*

Ζούμε, εδώ και καιρό, σ’ ένα δηλητηριώδες νέφος βαριάς έως ασφυκτικής πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, υγειονομικής, δημογραφικής και εκπαιδευτικής κρίσης, δηλαδή εθνικής παρακμής, με συμπτώματα καλπάζουσας κατάρρευσης.

Παραπληροφόρηση ΜΜΕ,

πολιτικός αποπροσανατολισμός, εμπαιγμός και αμοραλισμός, πολιτικοοικονομικές διαπλοκές και όχι μόνον. Μασκαράτες με τους νεόκοπους Μακεδόνες και, πολύ πιθανώς, τον νεόκοπο Μεγαλέξανδρο να ομιλεί σλαβοβουλγαρικά. Μεταμφιέσεις σε συφοριασμένους εντολοδόχους Ηρακλείς της ακεραιότητας ξένων χωρών, π.χ. Ουκρανίας, παρότι ο πεντηκονταετής σχεδόν τραγικός πολιτικός βιοκαρνάβαλος του «Δεν βλέπουμε, δεν ακούμε, δεν μιλάμε» για την τραγωδία της ελληνικότατης Κύπρου, ΝΑΤΟ-τουρκικού θύματος εισβολής και εθνοκαθαριστικής κατοχής συνεχίζεται, σιωπηρώς και αδιαταράκτως, μέχρι σήμερα. Η ανιστόρητη και εκτός πραγματικότητας και ζωτικών ελληνικών συμφερόντων πρωθυπουργική δήλωση της 21/08/2023 ότι «η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα κατεχόμενα από τους Ρώσους στην Ουκρανία» χωρίς να περιλάβει το «όπως δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα Κατεχόμενα από τους Τούρκους στην Κύπρο» βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές, αφού είναι μια δήλωση βαθιά προκλητική της εθνικής συνείδησης και μνήμης, και επομένως κενή περιεχομένου για τον Ελληνισμό. Στόχος της προσχεδιασμένης παρακμής και κατάρρευσης, η ελληνική κοινωνία και κυρίως η μεσαία τάξη, που είναι η σπονδυλική στήλη του έθνους, να γίνει ένας ανθρωποχυλός κατατρομοκρατημένων, φτωχοποιημένων και ενδεών πολιτών- κωδικαρίθμων, εύκολων σε συγκατάνευση, αποδοχή και σιωπή και στις πλέον ληστρικές, ντροπιαστικές ή και προδοτικές τακτικές. Όπως: Κύπρος, γκρίζες ζώνες Αιγαίου, Μνημόνια, Β. Ήπειρος, Σκόπια – μακεδονική γλώσσα, αποστρατιωτικοποίηση νησιών και «ξεπούλημα» ΑΟΖ, δημόσια νοσοκομεία με θανατηφόρα ανεπάρκεια, υγειονομική υποχρεωτικότητα ολοκληρωτικού (σοβιετικού ή γερμανικού) τύπου, ανθελληνική- παραμορφωτική παιδεία, απολιγνιτοποίηση και συνοδά «Χρηματιστήρια Ενέργειας». Ατέρμονες πυρπολήσεις δασών με πολλαπλές ανεπάρκειες δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Αδυναμία αποτελεσματικής εκπλήρωσης της επιταγής του Συντάγματος για ευταξία και προάσπιση της χώρας μέχρις συνόρων.

Σημειώνουμε ότι σε όλα τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης, και όχι μόνον, οι μεν δυνάμεις τάξεως είναι δύο, Χωροφυλακή (Gendarmerie) και Αστυνομία (Police), η δε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση είναι έργο μιας πλήρως οργανωμένης Δασικής Υπηρεσίας. Επίσης, τόσο στο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο είναι μικρότερο και ολιγότερο ασφαλές του πριν από έναν αιώνα αντίστοιχου δικτύου της χώρας, όσο και στο οδικό λεωφορειακό δίκτυο, με νεόκοπα λεωφορεία χωρίς ανοιγόμενα παράθυρα (ακατάλληλα για τις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες), υπάρχει απαράδεκτη και αβάσταχτη υστέρηση. Πανάκεια επικοινωνίας και συναλλαγών, η Ψηφιακή Τεχνολογία, ενώ υπούλως και ανεπαισθήτως χρησιμοποιείται και η πλέον αρνητική πλευρά της, αυτή της αλλοτρίωσης και της εκμηδένισης της προσωπικότητας, καθώς συστηματικά και ανεπαισθήτως απεργάζεται τα δεσμά και στη συνέχεια την υποδούλωση του ανυποψίαστου και «ευτυχούς» με τα ποικίλα pass ανθρώπου. Συνεχής ερημοποίηση και εγκατάλειψη μικρών κοινοτήτων και χωριών, που είναι οι κατεξοχήν θύλακες τόσο της ζώσας πατρώας παράδοσης όσο και της αδιαπραγμάτευτης αντίστασης στην ευτέλεια, στην ψηφιακή υποδούλωση, στον ανθελληνισμό και στην αθεΐα.

Μέσα σ’ αυτόν τον πολιτικοοικονομικό και κοινωνικό κουρνιαχτό εθνομηδενισμού και αθεΐας, αγραμματοσύνης και μνημονιακής ερημοποίησης, υγειονομικής διαφθοράς και εγκληματικής εγκατάλειψης, βίαιου εποικισμού, ανδραποδώδους υποχρεωτικότητας και γενικευμένης αισχροκέρδειας (χρηματιστήριο ενέργειας, «μπίζνες» κλιματικής αλλαγής, «απογείωση» αγαθών, ενοικίων και όχι μόνον) καθώς και ψηφιακής αλλοτρίωσης και υποδούλωσης, τα πρόσφατα, φαινομενικά ( λόγω της μεγάλης αποχής), εκλογικά αποτελέσματα είναι αναντίστοιχα του κοινού αισθήματος των Ελλήνων, όπως αυτό εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους στις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι και κυρίως της καθημερινότητας.

Η ψευδεπίγραφη διαφοροποίηση των κατεστημένων κομμάτων εξουσίας και η συνοδή πολιτική εξαπάτηση εκτινάσσουν στα ύψη τη λαϊκή αγανάκτηση, φθάνοντας στα ανεξιχνίαστα όρια της βραδυφλεγούς εκρηκτικής οργής. Πράγματι, ο εκλογικός αγώνας μεταξύ τους είναι μονίμως σχεδόν αγώνας «εκλογικής σκυταλοδρομίας», αγώνας δηλαδή όπου η ίδια «πολιτική σκυτάλη», το ίδιο «κοινό πολιτικό πρόγραμμα», στους βασικούς άξονές του, παραμένει «εν ενεργεία», όσο κι αν εναλλάσσεται ο εκάστοτε «σκυταλοδρομέας».

Σύνηθες, πάντως, γεγονός της πρακτικής εφαρμογής «κοινού προγράμματος» από τα κόμματα εξουσίας είναι το ένα να νομοθετεί, το άλλο να ψηφίζει και το παράλλο να εφαρμόζει κατά γράμμα το «κοινό πρόγραμμα».

Ακριβώς και κυρίως από την εποχή της επιβολής και εφαρμογής αυτού του «κοινού προγράμματος», δηλαδή των αποσαθρωτικών για τη χώρα και ανδραποδωδών για τους Έλληνες πολίτες Μνημονίων, βίαιων, ανεξέλεγκτων και πολυπληθών εποικισμών εν καιρώ ειρήνης, ποικίλων εξαναγκασμών, κατατρομοκρατήσεων και διακινδυνεύσεων, ακόμη και της ίδιας της ζωής, από τότε μέχρι και σήμερα η πλειονότητα των ελεύθερα σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών άλλαξε άρδην. Οι Έλληνες πολίτες θέλουν πλέον να ζουν και να δρουν δημιουργικά, με δικαιοσύνη και αξιοκρατία, με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα και στις ιστορικές περιπέτειές της, και γι’ αυτό άρχισαν να αναζητούν μια άλλη πολιτική, χωρίς αισχροκέρδεια, και άλλους πολιτικούς, χωρίς ιδιοτέλεια, πολιτικούς που θέλουν να προσφέρουν χωρίς να πάρουν.

Αυτή η πατρίδα, όμως, δεν παρακμάζει απλώς, αλλά καταρρέει, επομένως οποιαδήποτε σωστικά προτάγματα πρέπει να είναι όχι μόνο πρακτικά και άμεσα, αλλά και εθνικά. Προτάγματα για την κατεπείγουσα άρση εθνικών βλαβών και πρόληψη εθνικών συμφορών είναι:

Επανίδρυση (ανασύσταση) της Χωροφυλακής, του σώματος τήρησης της δημόσιας τάξης στις μη αστικές περιοχές (ύπαιθρος, χωριά κ.λπ.). Επαναφορά της αρμοδιότητας δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης στη Δασική Υπηρεσία, καταλλήλως επαναδιοργανούμενης. Επαναφορά της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Είτε με συμμαχικές είτε με φιλικές χώρες, οι οποιεσδήποτε συμφωνίες να είναι στο πλαίσιο αμοιβαιότητας και αναλογικότητας (π.χ. παραχώρηση της βάσης της Αλεξανδρούπολης στις ΗΠΑ, με ρητή υποχρέωση, έργω συνδρομής, σε θεομηνίες, πυρκαϊές κ.λπ. και σε εχθρική απειλή ή επίθεση).

Ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με όλες τις μεγάλες δυνάμεις. Οι σχέσεις με διεθνείς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, Ε.Ε., ΟΗΕ κ.λπ.) και άλλα τρίτα κράτη (Τουρκία, Αλβανία, ΗΠΑ κ.λπ.) πρέπει να είναι σχέσεις για διεκδικήσεις για τα εθνικά συμφέροντα και μόνον, και όχι διαπραγματεύσεις υποχωρήσεων και παραχωρήσεων, όπως συμβαίνει μέχρι και σήμερα. Κανονισμοί, οδηγίες, συμφωνίες κ.λπ., που περιορίζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την εθνική κυριαρχία ή την προσωπικότητα και την ελευθερία της βουλήσεως ή το αυτεξούσιο των Ελλήνων πολιτών, ακόμη και αν προέρχονται από διεθνείς οργανισμούς (Ε.Ε., ΠΟΥ κ.λπ.) ή διακρατικές συμφωνίες δεν εφαρμόζονται και δεν έχουν ισχύ στην ελληνική επικράτεια, άνευ δημοψηφίσματος, ηυξημένης πλειοψηφίας των 3/4.

Είναι αδιανόητα ύποπτη, έως προδοτική, κάθε προσφυγή στο αμφιλεγόμενο Δικαστήριο της Χάγης για κυριαρχικά δικαιώματά μας που εδράζονται, ρητώς, σε διακρατικές και διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις και στο Διεθνές Δίκαιο.

Ανάκαμψη της, απειλητικώς φθίνουσας, δημογραφικής καμπύλης, με γενναία μηνιαία οικονομική στήριξη προοπτικής των νέων ελληνικών οικογενειών. Κατάργηση κάθε μορφής ασυλίας (ως μη συνάδουσας με την υψηλή κοινωνική ευθύνη υπουργών, βουλευτών, επιτροπών κ.λπ.) και κάθε μορφής υποχρεωτικότητας (ως μη συνάδουσας με τον απόλυτο σεβασμό, τόσο της προσωπικότητας και ελεύθερης βούλησης όσο και του απόλυτου δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής του τρόπου συναλλαγών, αυτοπροσώπως ή διαδικτυακώς). Κατάργηση αντιστοίχων αυθαιρέτων υποχρεωτικοτήτων, υγειονομικών Αρχών και πολυανακεφαλοποιημένων τραπεζών. Η ψηφιακή τεχνολογία σε οποιαδήποτε μορφή εξέλιξή της, είτε στην απλή συμβατική είτε στην τεχνητή νοημοσύνη (massive learning) ή στη γενικευμένη νοημοσύνη (massive consciousness), είναι και θα πρέπει να είναι επιλογή και όχι υποχρέωση, πάντοτε όμως για την υπηρέτηση του ανθρώπου και μόνον, και όχι για την υποδούλωσή του. Γι’ αυτό κάθε σχεδιασμός για ψηφιακά ευρώ ή κρυπτονομίσματα κ.λπ. είναι εξαρχής και μετ’ αποστροφής εξοβελιστέος.

Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του πυρετού αχαλίνωτης κερδοσκοπίας και ατιμώρητης αισχροκέρδειας χρειάζεται να γίνουν, με κεραυνοβόλες διαδικασίες, και οι εξής ρυθμίσεις:

Επιβολή διατίμησης σε: τρόφιμα, στέγαση, οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης, τηλεφωνίας και διαδικτύου, καθώς και σε εισιτήρια (λεωφορείων, τρένων, πλοίων, αεροπλάνων), τιμολόγια διαγνωστικών κέντρων. Αναστολή εγκατάστασης νέων ΑΠΕ, γιατί έχουν πολύ χαμηλές αποδόσεις και δυσανάλογα μεγάλες και πολλαπλές επιβαρύνσεις. Επαναλειτουργία όλων των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της χώρας, με παράλληλη άσκηση βέτο, λόγω εκτάκτων αναγκών, στα πρόστιμα της Ε.Ε. για τους επιστημονικά αμφιλεγόμενους ρύπους. Επενδύσεις αποκλειστικά και μόνον παραγωγικές, βιοτεχνικές, βιομηχανικές και επιχειρήσεις πρωτογενούς γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Κατάργηση όλων των βοηθημάτων διακονιάς και αποχαύνωσης (pass) και των καλαθιών ευτελισμού της υπερήφανης Ελληνίδας νοικοκυράς.

Κατάργηση όλων των «Χρηματιστηρίων» φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, είτε εν δράσει είτε υπό σχεδιασμό (Ενέργειας, Ύδατος κ.λπ.). Αύξηση, ουσιαστική, όλων των συντάξεων (ΕΦΚΑ), καθώς και των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα 900 ευρώ.

Τα παραπάνω προτείνονται και από πολλούς πανεπιστημιακούς και εξωπανεπιστημιακούς πολίτες, καθώς και από ευάριθμους ομίλους, ελεύθερου ελληνικού στοχασμού και δικαιακής κοινωνικοπολιτικής δράσης.

*Διδάκτωρ φυσικός Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), νομικός (Νομική Σχολή Αθηνών ΕΚΠΑ), αρθρογράφος σε εφημερίδες Αθηνών και Λευκωσίας

The post Για να αναπνεύσει η πατρίδα appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Για να αναπνεύσει η πατρίδα,