Η ΕΡΤ υποψήφια για Νόμπελ!

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του κρατικού καναλιού, η αντι-woke κουλτούρα είναι… αντιδιαφωτισμός. Και συμφωνεί μαζί του ο αμερικανοτραφής πρόεδρος της Ακαδημίας!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Εμφανίστηκε την Κυριακή σε εκπομπή της ΕΡΤ για να μιλήσει για τη γεωμαγνητική καταιγίδα και τελικά κατέληξε να μιλάει για το αγαπημένο θέμα του κρατικού καναλιού: τη λεγόμενη woke κουλτούρα, αυτήν δηλαδή που

αναγνωρίζει καμιά εξηνταριά φύλα, αποθεώνει την ομοφυλοφιλία και καταργεί τη διδασκαλία των αρχαίων Ελλήνων επειδή ήντουνε «ρατσιστές».

Η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν μαχητική, πλέρια δικαιωματισμού. Ταύτιζε την αντι-woke κουλτούρα με τον αντιδιαφωτισμό (ήτοι woke κουλτούρα = Διαφωτισμός». Είπεν ο ρεπόρτερ: «Αισθάνεσθε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να διολισθήσουμε σ’ έναν αντιδιαφωτισμό, σε μια αντι-woke κουλτούρα όπως την αναφέρουν κάποιοι;»

Η απάντηση του καθηγητή Κριμιζή, η οποία είχε αυτή την χαρακτηριστικά αμερικάνικη προφορά του «ρ» (εις τας ΗΠΑ το «ρ» προφέρεται μισό, μαζί με μια τζουρίτσα από «β»): «Υποβόσκει αυτή η τάση για ακροδεξιές θέσεις και συνωμοσιολογίας οι οποίες είναι πάρα πολύ ανησυχητικές».

Ο δημοσιογράφος αγωνιούσε. Όχι για τις βόμβες, τα σφαξίματα εν μέση οδώ, τις επιθέσεις σε δημοσιογραφικά γραφεία και τις απειλές στους «απίστους» από τους ισλαμιστές τρομοκράτες, αλλά για την ακροδεξιά. Κι αυτή η αγωνία του έγινε έμπνευση κι η έμπνευση τούτη γέννησε την ακόλουθη ερώτηση που υπέβαλε στον Κριμιζή: «Η επιστήμη, η γνώση, η ευημερία θα μπορούσε να είναι ένα τρίπτυχο ουσιαστικής απάντησης στην ακροδεξιά;»

Ο Κριμιζής ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Η ακροδεξιά είναι αντιεπιστημονική δύναμη… Συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος επιστήμων απήντησε: «Οπωσδήποτε, διότι συνήθως η ακροδεξιά δεν πρεσβεύει την πρόοδο της επιστήμης και δεν τη συνδέει συνεχώς με την ευημερία».

Και οι επιστημονικές ανακαλύψεις της ΕΡΤ αξίζουν Νόμπελ. 1. Μόνο η ακροδεξιά απειλεί το παγκόσμιο σύστημα, την ευστάθεια των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Μόνο αυτή είναι το ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Άκρα αριστερά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, σίγουρα θα την ανέφεραν οι δυο λαμπρές προσωπικότητες που συναντήθηκαν στο επιστημονικό εργαστήριο της ΕΡΤ, στην οποίαν βάζεις τα λεφτά σου (υποχρεωτικά, αφού περιλαμβάνονται στον λογαριασμό της ΔΕΗ) και σου βγαίνει η Μαρίνα Σάττι φορώντας φούστα από ασημόχαρτο. 2. Η αντι-woke κουλτούρα είναι αντιδιαφωτισμός.

Θερμά συγχαρητήρια να δώσουμε…

The post Η ΕΡΤ υποψήφια για Νόμπελ! appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα