Η Βρετανία γίνεται φτωχή

Επισιτιστική βοήθεια σε πολίτες της Βρετανίας θα διανείμει ο Ερυθρός Σταυρός για πρώτη φορά μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της οικονομικής κρίσης και του αυξημένου αριθμού φτωχών που έχει προκαλέσει η οικονομική δυσπραγία. Η κίνηση χαρακτηρίζεται μόνο η αρχή του ολοένα και αυξανόμενου ρόλου της οργάνωσης που είναι γνωστή για την συνεισφορά της σε κατεστραμμένες ζώνες, σε μια πλούσια χώρα. Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκονται σε 2.000 σούπερ-μάρκετ της χώρας το τελευταίο σαββατοκύριακο

του Νοεμβρίου για να ζητήσουν από τους πελάτες να δωρίσουν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία κατόπιν θα διανεμηθούν από δύο βρετανικές οργανώσεις, την FareShare και την Trussell Trust.

Σύμφωνα με τη βρετανική επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού 5 εκατ. άνθρωποι σε σύνολο πληθυσμού 63 εκατ. πλήττονται από τη φτώχεια στη Βρετανία. Ο οργανισμός είχε διανείμει τρόφιμα σε πρόσφυγες και σε πλημμυροπαθείς στη βόρεια Αγγλία το 2009, αλλά είχε να διανείμει βοήθεια σε εθνική κλίμακα από το 1945. «Η Βρετανία είναι μία από τις πολλές χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση και όπου πολλές οικογένειες προσπαθούν να βάλουν φαγητό στο τραπέζι» γράφει ο Independent.

«Σε μια έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα για τις καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, ο Ερυθρός Σταυρός κατέγραψε 75 τοις εκατό αύξηση του αριθμού των ατόμων που εξαρτώνται από την επισιτιστική βοήθειά του κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών. Τουλάχιστον 43 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την ήπειρο δεν έχουν αρκετό φαγητό καθημερινά και 120 εκατομμύρια κινδυνεύουν από τη φτώχεια». Σύμφωνα με την έκθεση, οι αυτοκτονίες των γυναικών στην Ελλάδα έχουν διπλασιαστεί από την έναρξη της κρίσης. Στην Ισπανία, η ανεργία χαρακτηρίζεται «μια ωρολογιακή βόμβα» για την κοινωνία. Ακόμη και στο Λουξεμβούργο, το πλουσιότερο έθνος στην ΕΕ, με κατά κεφαλήν εισόδημα περίπου 67.000 λίρες, ο Ερυθρός Σταυρός λειτουργεί ένα πρόγραμμα παροχής τροφίμων για τους απόρους. Στη Γαλλία 350.000 άνθρωποι έπεσαν κάτω από το όριο της φτώχειας από το 2008 ως το 2011.

independent

Keywords
Τυχαία Θέματα