Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Υπ' ατμόν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Παγκόσμιος συναγερμός από το νέο στέλεχος της COVID, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στη Νότια Αφρική και ήδη «ταξιδεύει» ανά τον κόσμο. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν «γονατίσει» από το κύμα της πανδημίας, που βρίσκεται σε αναζωπύρωση, και επαναφέρουν αυστηρά μέτρα. Όμως, η μετάλλαξη της Μποτσουάνα όπως φαίνεται ήρθε να αλλάξει ριζικά τις ζωές των ανθρώπων και την καθημερινότητά τους, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως για

τη νέα ανησυχητική εξέλιξη και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να συζητηθεί τι μέτρα προστασίας πρέπει να παρθούν για να προστατευτεί η χώρα μας από τον νέο «κίνδυνο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η τεράστια ταχύτητα μετάδοσής της αλλά και οι μεταλλάξεις που ενσωματώνονται στο νέο τρομακτικό στέλεχος, εμπνέουν ιδιαίτερες ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη σύσκεψη για να εξετάσει όλα τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία που έχει. Όπως επισημαίνουν οι FT, «φαίνεται να εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα από τις άλλες μεταλλάξεις».

Διαβάστε ακόμα:

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Σοκ από το γράφημα των FT – Τρομακτική η μεταδοτικότητάς της

Πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα