Μητσοτάκης στις ΗΠΑ: «Πόλεμος» Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ

19:08 7/1/2020 - Πηγή: Antinews

Σε επικοινωνιακό πόλεμο επικρίσεων, ένθεν κακείθεν, εξελίσσεται το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ. Στο διαδίκτυο, και ιδιαίτερα στα social media, βέβαια, ο "πόλεμος" των γαλάζιων και συριζαίϊκων "τρολ" δίνει και παίρνει.

Οι μεν Συριζαίοι εμφανίζονται "ειρωνικοί" απέναντι στον Κ.Μητσοτάκη, επειδή, από τις έως τώρα "διαρροές" και φημολογία, δεν αποκλείεται να μην δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου οι Μητσοτάκης - Τραμπ, σε

αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, οπότε το 2017, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, ο τότε πρωθυπουργός είχε δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Από την άλλη, οι Νεοδημοκράτες, ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζονται ως "απολογητές" του Τραμπ, ενώ προσπαθούν να τον δικαιολογήσουν υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμά του είναι βεβαρημένο εξαιτίας της πρότασης μομφής και των ιρανικών περιπλοκών λόγω της δολοφονίας Σουλεϊμανί.

Ακόμα χειρότερα, γνωρίζοντας την "εκτίμηση" του Τράμπ στον "φίλο" του, Ταγίπ Ερντογάν, φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν πως καλύτερα είναι να μην δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι μεν Συριζαίοι επαναλαμβάνουν το λάθος που είχε διαπράξει και η Νέα Δημοκρατία όσο ήταν αντιπολίτευση, που επέκρινε την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Μάλιστα, τόσο πριν την αναχώρησή του, όσο και κατά τη διάρκειά της, εξέδιδε ανακοινώσεις που, εκτός των κατηγοριών τις οποίες εκτόξευε σε βάρος του Α.Τσίπρα, τον καλούσε να συμφωνήσει εδώ και τώρα με τις ΗΠΑ νέα συμφωνία για τις βάσεις.

Ας κάνει λίγο κράτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο εκάστοτε Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τις ΗΠΑ ή άλλες μεγάλες δυνάμεις, σκόπιμο είναι να εμφανίζει η χώρα εικόνα εθνικής ενότητας. Κατόπιν, εάν βεβαίως αποδειχτεί ότι ο Κ.Μητσοτάκης έκανε απλά μια επικοινωνιακή επίσκεψη στις ΗΠΑ, ας τον επικρίνουν. Προς το παρόν προέχει η εικόνα του αρραγούς εθνικού μετώπου.

Από την άλλη, οι Νεοδημοκράτες διαπράττουν μείζον λάθος να δικαιολογούν την απαράδεκτη (από τα έως τώρα στοιχεία) στάση του προέδρου των ΗΠΑ, να μην δεχτεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Δικαιολογώντας τον, η Ελλάδα παρουσιάζεται ως ουρά και κομπάρσος του όποιου προέδρου των ΗΠΑ. Παρουσιάζεται δεδομένη. Δεν είναι δυνατόν ο Ν.Τραμπ να καταπατά ωμά την αλφαβήτα του πρωτοκόλλου της επίσκεψης ενός αρχηγού κράτους - κατόπιν δικής του προσκλήσεως μάλιστα - και να εμφανίζεται η Αθήνα ως απολογητής του.

Να σημειωθεί ότι η αλφαβήτα του πρωτοκόλλου της επίσκεψης ενός πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι η κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικάνο πρόεδρο, το δείπνο και η σύνθεσή του, καθώς και οι κοινές δηλώσεις τους. Το τελευταίο κομμάτι, εάν επαληθευτεί, φαίνεται πως καταπατάται. Μένει να δούμε τι θα γίνει με τα υπόλοιπα δυο.

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα. Μέχρι τότε, καλύτερα είναι να σιωπούν και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα