Νέα Ειδομένη στο Ελληνικό – Τον κώδωνα του κίνδυνου κρούει ο δήμαρχος της περιοχής

(Ανανεωμένο) H κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές αλλά δεν βλέπει τα χάλια που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η Ειδομένη, ο Πειραιάς ή τα νησιά του Αιγαίου που βουλιάζουν από πρόσφυγες. Μια νέα πληγή στην καρδιά της Αθήνας έχει δημιουργηθεί και δεν

το έχουμε πάρει χαμπάρι. Πάνω από 6.000 πρόσφυγες – επενδυτές (κατά τον Μάρδα) έφεραν την ανάπτυξη στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Εκεί όπου υπό κανονικές συνθήκες σε μια σοβαρή χώρα θα έπρεπε να υπάρχουν μπουλντόζες και να διαμορφώνουν το μητροπολιτικό πάρκο, σήμερα υπάρχει ένα άτυπο hot spot που προσβάλλει την Ελλάδα και την Αθήνα. Δεν έχουμε τίποτε με τους ξένους που εγκλωβίστηκαν εδώ. Με την άθλια κυβέρνηση έχουμε που τους στοιβάζει όπου μπορεί, που τους κρύβει αλλά δεν κρύβονται, που δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε εν πολλοίς.

Οι εικόνες που καταγράφονται στο Ελληνικό είναι δραματικές. Σκηνές μέσα κι έξω από τα παλαιά κτίρια του πρώην αεροδρομίου. Χιλιάδες άνθρωποι ασφυκτιούν, σπάνε τζάμια για να πάρουν αέρα, δεν έχουν τα στοιχειώδη, βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που δεν έχει ούτε δέντρο και ο ήλιος καίει. Σαράντα βαθμοί Κελσίου και ακόμη δεν έχει έρθει το καλοκαίρι σε ένα αεροδρόμιο που είναι γεμάτο πίσσα και επικίνδυνα υλικά.

Τα παιδάκια παίζουν στην άκρη της λεωφόρου Ποσειδώνος και είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν θύματα. Η συμφωνία που είχε κάνει η κυβέρνηση με τους τοπικούς δήμους για τη φιλοξενία των μεταναστών έληξε στα τέλη Μαρτίου κι από τότε... ο Μουζάλας αγνοείται. Κανείς δεν ακούει τους τοπικούς άρχοντες που μιλούν για σοβαρούς κινδύνους που υπάρχουν αλλά και για την εικόνα στα νότια προάστια ενώ ξεκινά η θερινή σεζόν.

Μιλώντας στο «Mega», ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν, σημειώνοντας μάλιστα, ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναγκάζονται να σπάσουν τα τζάμια του αεροδρομίου, καθώς ασφυκτιούν στους εσωτερικούς χώρους.

«Μέσα στην αίθουσα αφίξεων οι θερμοκρασίες φτάνουν τους σαράντα βαθμούς. Ο χώρος είναι ακατάλληλος. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ούτε ένα εικοσιτετράωρο μέσα. Χθες ζητούσαν να σπάσουν τα τζάμια γιατί η αίθουσα είναι κλειστή, χωρίς παράθυρα», τόνισε σε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος, ενώ απηύθυνε έκκληση προκειμένου να βρεθεί μία λύση.

Όπως πληροφορούμαστε, μέσα στον καταυλισμό υπάρχουν κάθε καρυδιάς καρύδι. Σύροι, Αφγανοί, Ιρανοί και είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν σοβαρά επεισόδια. Κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται με τα παιδάκια ή τις γυναίκες, αν κινδυνεύουν, αν είναι ασφαλείς.

Την ίδια στιγμή κανείς δεν ενδιαφέρεται τι γίνεται με την τοπική οικονομία. Χιλιάδες πολίτες κατεβαίνουν τα Σαββατοκύριακα στην παραλία και όσο περνά ο καιρός τόσο θα αυξάνονται Έλληνες και τουρίστες. Εκατοντάδες καταστήματα ανοίγουν και ζουν χιλιάδες άνθρωποι στην περιοχή. Τι θα γίνει όταν χιλιάδες πρόσφυγες θα βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση και δεν θα μπορούν να ελεγχθούν. Φυλακισμένοι δεν είναι, είναι όμως απελπισμένοι, πεινασμένοι και κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσουν. Στην ανυπόφορη ζέστη του καλοκαιριού τι θα κάνουν; Θα πάνε για... μπάνιο και θα κατασκηνώσουν στην παραλία;

Ήδη η περιοχή έχει γεμίσει με σκουπίδια, απλωμένα ρούχα παντού με το ΚΕΕΛΠΝΟ να προειδοποιεί για την υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει.

Αυτή είναι η κατάσταση που δημιούργησε η κυβέρνηση και τώρα δεν μπορεί να την διαχειριστεί. Χαρακτηριστικό της ανικανότητάς της είναι αυτό που έγινε στην Ειδομένη. Μέρες τώρα άφησαν ανεξέλεγκτους τους αλληλέγγυους να κάνουν προβοκάτσιες και μόλις ο Τσίπρας θυμήθηκε να τους επιτεθεί χθες τότε αποφάσισε και η Αστυνομία να τους ελέγξει. Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα