Το εθνικό χαρτί παίζει ο Μητσοτάκης

Το εθνικό χαρτί αποφάσισε να παίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πήγε στη Βουλή για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε ως εγγυητής της οικονομικής ανάπτυξης και δημοσιονομικής σταθερότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφάνισε τα θέματα εθνικής άμυνας σαν ύψιστης σημασίας για την παράταξή του και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα

για τη στάση που έχει κρατήσει και στην καταψήφιση από την πλευρά του των αμυντικών δαπανών και των νομοσχεδίων που αφορούν την εθνική άμυνα, όπως τη συμφωνία για τα Ραφάλ.

Ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε το ολίσθημα του αναπληρωτή τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος είπε ότι «άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός».

Αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά λέγοντας ότι «η Άγκυρα διαστρέφει την αλήθεια και επιπλέον τώρα διαστρέφει το διεθνές δίκαιο, τις συνθήκες και τη γεωγραφία». Επανέλαβε ότι η Ελλάδα κρατά ανοικτή την πόρτα του διαλόγου. Απέδωσε τις προκλήσεις της Τουρκίας στην έωλη επιχειρηματολογία που είναι αποτέλεσμα των εσωτερικών της προβλημάτων. Απευθύνθηκε και προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ λέγοντας ότι την ώρα που ζητά ενιαία στάση απέναντι στο Ουκρανικό, δεν πράττει το ίδιο απέναντι στην Τουρκία που απειλεί μία σύμμαχο χώρα και μάλιστα με ρωσικά όπλα. Απευθυνόμενος προς τον Μιχάλη Κατρίνη είπε ότι «εδώ δεν χωρούν ίσες αποστάσεις».

Η ευημερία και η ασφάλεια είναι διαρκείς και παράλληλες δραστηριότητες ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ επανέλαβε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: Θα συνεχιστεί η επιδότηση σε λογαριασμούς πολιτών. Από την πρώτη Μαΐου θα ανακοινωθεί αύξηση του κατώτατου μισθού. Τα βάρη από τους φόρους θα συνεχίσουν να μειώνονται, όπως έγινε με τον ΕΝΦΙΑ. Τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψω επιπόλαιες κινήσεις που θα φέρουν τη χώρα πίσω. Δεν θα επιστρέψουμε στα ελλείμματα και στη διεθνή αναξιοπιστία».

Απευθυνόμενος τέλος προς τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι «ακόμη και το παρόν σημαίνει απών από το εθνικό μέτωπο».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα