Αυστριακος τραπεζιτης επεστρεψε 2 εκατ. ευρω απο το μισθο του...

18:42 9/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ;
Τραπεζίτης να μην επιδιώκει bonus είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί. Άλλωστε από τη συνήθεια των τραπεζικών στελεχών να μεγαλώνουν τις αμοιβές τους -συνδέοντας τις ετήσιες αποδοχές τους με τα οικονομικά αποτελέσματα των ιδρυμάτων...
στα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους- προέκυψε και ο όρος golden boys.
Τραπεζίτης να επιστρέφει το 40% του μισθού του απολογούμενος για το ύψος των αποδοχών του και επιχειρηματολογώντας ότι καμιά
φορά οι αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών είναι πολύ μεγάλες, σίγουρα αποτελεί είδηση.
Οσο κι αν σας φαίνεται πρωτοφανές, αυτό συνέβη στην περίπτωση του Herbert Stepic, διευθύνοντα συμβούλου της αυστριακής τράπεζας Raiffeisen, ο οποίος επέστρεψε τα δύο από τα 4,9 εκατ.ευρώ που έλαβε ως αμοιβή το 2012.
Η συγκεκριμένη τράπεζα είναι, βάση ενεργητικών, η δεύτερη μεγαλύτερη της Αυστρίας. Ο Herbert Stepic, επιστρέφοντας τα δύο εκατ. ευρώ από τον μισθό του 2012, σχολίασε ότι οι αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών καμιά φορά «αποδεικνύεται ότι είναι πολύ μεγάλες»!
Σε email του προς το προσωπικό, ο Herbert Stepic εξήγησε ότι έδωσε πίσω τα χρήματα –περίπου το 40% της αμοιβής των 4,9 εκατ. ευρώ που έλαβε αρχικώς- γιατί το μέγεθος της συνολικής αμοιβής «δεν συμβάδιζε ούτε με τις δικές μου αντιλήψεις ούτε με τις αξίες του τραπεζικού ομίλου Raiffeisen».
Keywords
Τυχαία Θέματα