''αλλο η εξαγγελια μετρων και αλλο η εφαρμογη τουσ''...

17:29 20/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ...
Την εκτίμηση ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο παρόν στάδιο αποτελούν εξαγγελίες, με το δύσκολο κομμάτι, αυτό της εφαρμογής, να παραμένει ως ζητούμενο, διατύπωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ...
«Μελετώντας, κατ’ αρχήν τα μέτρα, όπως αυτά έχουν κατατεθεί, εκτιμούμε ότι σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται μέτρα που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αρκετά από τα οποία ήδη εφαρμόζονται ή έχει τροχιοδρομηθεί
η εφαρμογή τους από την προηγούμενη κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως, παράλληλα, μέτρα για τα οποία υπάρχει ασάφεια και για τα οποία προκύπτουν ερωτήματα ενώ υπάρχουν και μέτρα με οποία διατηρούμε επιφυλάξεις και διαφωνίες» δήλωσε ο Γιώργος Λουκαΐδης, αναφέροντας ταυτόχρονα πως «απουσιάζουν αρκετά άλλα ουσιώδη μέτρα, τα οποία μπορούν να ληφθούν και τα οποία το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να καταθέσει, αν η Κυβέρνηση, έστω και εκ των υστέρων, επιλέξει τον διάλογο και τη διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στη δήλωση του ο Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του, και σ’ αυτή την περίπτωση επέλεξε το μοναχικό και όχι το συλλογικό τρόπο διαχείρισης της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται η οικονομία του τόπου» αλλά και πως «παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να προδιαβουλευτεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το πακέτο των μέτρων που εξήγγειλε, τα προσκάλεσε να παρευρεθούν ως ακροατές και χειροκροτητές στην επικοινωνιακή φιέστα που στήθηκε για την εξαγγελία τους».

«Η όλη στάση του, το λιγότερο, συνιστά ασέβεια προς τις πολιτικές δυνάμεις. Ως ΑΚΕΛ επισημαίνουμε ότι η αναγκαία για τον τόπο ενότητα σε τούτες τις κρίσιμες ώρες, μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και τον αλληλοσεβασμό μπορεί να οικοδομηθεί» πρόσθεσε.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα