Εισηγηση για αρση της ασυλιας των π.ηλιοπουλου και ν.κακλαμανη...

08:31 5/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Την άρση της ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλου και της ΝΔ Ν. Κακλαμάνη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Αντίθετα ...
απέρριψε τις σχετικές προτάσεις για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη και της ΝΔ Α. Ντινόπουλο.
Ο Π. Ηλιόπουλος παραπέμπεται για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας και η ασυλία του ήρθη με τις ψήφους όλων
των κομμάτων, πλην του Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ). «Δεν θέλησα να δώσω άλλοθι στους Χρυσαυγίτες – ειδικώς δε για κατηγορίες που δεν ευσταθούν στο δικαστήριο – να μιλούν περί δήθεν οργανωμένου πολιτικού σχεδίου διώξεων εναντίον τους», εξήγησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Π. Ρήγας. Σημειώνεται ότι ο Π. Ηλιόπουλος ισχυρίσθηκε ότι κατέχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας.
Ο Ν. Κακλαμάνης κατηγορείται επειδή ως δήμαρχος Αθηναίων είχε μηνυθεί από τον Δασάρχη για κοπή δέντρων, χωρίς άδεια, σε πάρκο στην Κυψέλη για να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.
Ο Γ. Σταθάκης, που κατηγορείται για την οικονομική διαχείριση του Πανεπιστημίου Κρήτης όταν ήταν Αντιπρύτανης, παρουσίασε την αθωωτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον δικαιώνει. Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης, υπέρ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, ενώ παρών δήλωσαν 2 Βουλευτές της ΝΔ.
Ο Α. Ντινόπουλος είχε μηνυθεί από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριά για συκοφαντική δυσφήμιση.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα