''επιστροφη κεφαλαιου σχεδιαζει η εχαε''...

Σε επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της σχεδιάζει να προχωρήσει φέτος η Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ), πλέον του μερίσματος που θα διανείμει, συνεχίζοντας την πολιτική που ακολουθεί...
την τελευταία δεκαετία.
«Θα συνεχιστεί η πολιτική επιστροφής κεφαλαίου και το 2013, όπως έχει ακολουθηθεί επί σειρά ετών μετά την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΧΑΕ », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο Reuters.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μετάταξη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών του οίκου MSCI προσελκύει το ενδιαφέρον νέων επενδυτών, κάτι που αποτυπώνεται στους όγκους συναλλαγών καθώς ξένα funds έχουν αρχίσει να χτίζουν θέσεις στην αγορά.
«Η Ελλάδα έχει δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών - ικανοποιητικό επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και συναλλαγματική σταθερότητα ως μέλος της Ευρωζώνης», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.
Σημειώνεται ότι η μετάταξη του Χρηματιστηρίου στον δείκτη MSCI, έπειτα από 12 χρόνια παραμονής του στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών, θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου διαμορφώνεται στα 73 δισ. ευρώ περίπου, που αντιστοιχεί περίπου στο 40% του ΑΕΠ, πάνω από το χαμηλό των 26,9 δισ. ευρώ στο οποίο είχε υποχωρήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Σημαντικά ενισχυμένη εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα και η μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών, καθώς έχει αυξηθεί κατά 41%.
Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα