Η διαλυση του εσρ και οι «αδειες» εφεραν ασυδοσια στο ραδιοτηλεοπτικο τοπιο!

15:56 5/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για το λάθος του Μαξίμου και προσωπικά στον υπουργό επικρατείας, να ελέγξει ολοκληρωτικά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας και όχι οι...
ανεξάρτητες αρχές όπως συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες.

Οι απόφαση που έχει πάρει για 4 άδειες και τώρα τα γυρίζει ότι μπορεί να είναι και περισσότερες, δείχνουν τον πανικό στον οποίο βρίσκεται. Ανεξάρτητα αν προχωρήσει ο όχι ο διαγωνισμός, η τύχη του είναι καταδικασμένη σε αποτυχία είτε μέσω των δικαστηρίων ή μέσα
από την ίδια την αγορά και την οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση.

Ο λόγος για τον οποίο θέλει να ελέγξει τις άδειες και το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι προφανής. Γνωρίζει ο κύριος Παππάς ότι όποιος ελέγχει τα ΜΜΕ ελέγχει και την ενημέρωση και το λαό. Κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει όταν όλες οι διαδικασίες είχαν τη σφραγίδα ανεξάρτητων αρχών και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΕΣΡ.

Τη δουλειά του ΕΣΡ ανέλαβε η Γ. Γραμματεία επικοινωνίας, πληροφοριών ή όπως θέλετε να την ονομάσετε. Ακόμα δημιούργησε το ΕΚΟΜΕ, μια αρμοδιότητα που έχει και εδώ του ΕΣΡ. Πλήρης ο έλεγχος όπως συμβαίνει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν ξέρω πόσο θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Θα με θυμηθείτε όμως, ότι όλα αυτά που σχεδιάζει ο «μετρ» των ραδιοτηλεοπτικών μέσων δεν θα εφαρμοστούν χωρίς διακομματική συναίνεση και επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, που βρίσκεται σε διάλυση διότι δεν αντέχει σε απλή λογική.

Μέσα σε αυτό το κλίμα κάποιοι, άρχισαν το «δούλεμα» του Μαξίμου και Παππά, αφού δεν υπάρχει ΕΣΡ. Καναλάρχες φαντάσματα που πήραν πανελλαδική άδεια μέσα σε μια νύχτα έναντι πινακίου φακής, να του προτείνουν στον Παππά να ανεβάσει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, 35 εκατ. αλλά με «δόσεις». Άλλος να του λέει ότι τα 3 εκατ. είναι πολλά και να κατεβάσει το ποσό.

Αυτή η αβεβαιότητα έχει και τα καλά της, για κάποιους «τσαρλατάνους» που έχουν των έλεγχο κάποιων μέσων και λειτουργούν ανεξέλεγκτα αφού δεν υπάρχει ΕΣΡ. Αντί να χρησιμοποιούν την-έστω προσωρινή-άδεια να ψυχαγωγούν και να ενημερώνουν την κοινωνία μέσα από κανόνες και υποχρεώσεις που διέπουν την λειτουργία τους, έχουν μετατραπεί σε διαφημιστικά τηλεμάρκετινγκ και εμπόριο τζόγο για να επιβιώσουν.

Γυρίζουμε στην εποχή του New Channel και μετέπειτα Tempo που από τα πρώην γραφεία της «βραδινής» στην Πειραιώς, μετέδιδε το προγραμμά του με κύριο αντικείμενο «Κατσαρολικά» από την Ιταλία. Τώρα έχουμε σε πανελλαδική μετάδοση γυναικείες κρέμες και καλλυντικά για να επιβιώσουν εκπομπές ή κάποιες κυρίες να κραδαίνουν στα χέρια τους μερικά χιλιάρικα ευρώ και μάλιστα «επώνυμες», παροτρύνοντας τους τηλεθεατές να τηλεφωνήσουν και να …κερδίσουν.!!!

Κάποιοι άλλοι-που δεν σκαμπάζουν από τηλεόραση αλλά έχουν τις δικές τους εκπομπές-μαζί με τις «ιδιαιτερότητες» τους, καλούν δημόσια από άλλα κανάλια εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους να πάνε εκεί να κάνουν εκπομπή. Όσο για τις διαφιμήσεις; Εδώ οργιάζει η παρανομία. Λόγω χαμηλού κόστους για να επιβιώσουν κανάλια, έχουμε 10 λεπτά εκπομπή ή ταινία κυρίως ελληνική, και 20 λεπτά διαφίμηση, με ότι διαφιμηστική σαβούρα μπορεί να βγει στον αέρα. Βέβαια αφού δεν υπάρχει το ΕΣΡ να ρίξει μερικές καμπάνες, γιατί να μην χορεύουν τα «ποντίκια». Αλλά η τηλεόραση απεικονίζει την κοινωνία μας. Αυτοί είμαστε αυτή η τηλεόραση μας αξίζει.

Τώρα όμως που ήρθε ο Τούρκος μεγαλοεπενδυτής των ΜΜΕ στην Ελλάδα θα αλλάξουν τα δεδομένα με το τεράστιο ποσό των «24.000» χιλιάδων ευρώ επένδυση.

Αλλά όπου υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση, ανθεί ο τζόγος, η πορνεία και τα ναρκωτικά. Και σε αυτό το θέμα, τα ΜΜΕ έχουν ευθύνη και πρέπει να προστατεύσουν την ελληνική κοινωνία από «απατεώνες και τσαρλατάνους», αφού η κυβέρνηση αδυνατεί να το πράξει.
Keywords
Τυχαία Θέματα