Ολοκληρωθηκε η διπλωματικη καριερα του πρεσβη της ελλαδας στη γερμανια...

20:20 14/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Oλοκλήρωσε τη διπλωματική του καριέρα στο εξωτερικό ο απερχόμενος πρέσβης της Ελλάδας στη Γερμανία, Δημήτριος Ράλλης. Ο κ. Ράλλης είναι μέλος της ελληνικής Διπλωματικής Υπηρεσίας από το 1976 και τον Μάιο του 2010 ανέλαβε πρέσβης ...
της Ελλάδος στην Γερμανία.

Έζησε, υπηρετώντας στην ελληνική πρεσβεία στην Ανατολική Γερμανία, στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου, γνώρισε και τις δύο πλευρές του Τείχους και ομολογεί πως δεν περίμενε ότι θα έβλεπε κάποτε αυτή την πόλη και πάλι ενωμένη.
Τα τρία χρόνια της θητείας του που
μόλις ολοκληρώθηκε αποδείχθηκαν εξαιρετικά δύσκολα για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Γερμανία. Όταν έφθασε στο Βερολίνο ως πρέσβης, τον Μάρτιο του 2010, είχε ήδη ξεσπάσει η οικονομική κρίση και η κριτική που ασκείτο από το Βερολίνο προς την Αθήνα, τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τα ΜΜΕ, είχε μόλις αρχίσει να κλιμακώνεται.
«Αυτό που προσπάθησα από την αρχή, ήταν να κρατήσω τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς», επισημαίνει ο κ. Ράλλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τονίζει ότι στην αρχή της κρίσης ουδείς μπορούσε να προβλέψει τι επρόκειτο να συμβεί. Ο ίδιος πάντως διευκρινίζει ότι στο διπλωματικό επίπεδο δεν αντιμετώπισε ποτέ προβλήματα επικοινωνίας ή συνεννόησης, αν και παραδέχεται ότι δεν ήταν εύκολο να δέχεται κανείς τόσο σκληρή κριτική.
Κατά την διάρκεια της θητείας του ο Έλληνας πρέσβης εκλήθη να υπερασπιστεί την χώρα του σε πολυάριθμες δημόσιες συζητήσεις με θέμα την ελληνική κρίση.
Ιδιαίτερο βάρος έδινε κάθε φορά στην ανάδειξη των θυσιών του ελληνικού λαού και των βαρών που αναλαμβάνουν οι Έλληνες προκειμένου η χώρα τους να ορθοποδήσει. Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα