ΤΤΕ : ΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ

10:26 18/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Ώθηση στις μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της δημοσιονομικής προσπάθειας αναμένεται να ζητήσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβοπουλος, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του. Ο διοικητής της ΤτΕ αναμένεται να επισημαίνει την...
ανάγκη στροφής από την κατανάλωση στην αποταμίευση και από τον κρατισμό στις επενδύσεις και στον ανταγωνισμό.

Ακόμα, ο κ. Προβόπουλος
θα απευθύνει συστάσεις για το επίπεδο των τιμών και τον περιορισμό των στρεβλώσεων που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Στο μεταξύ, εφ' όλης της ύλης συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την απαρέγκλιτη εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπει το Μνημόνιο από την ελληνική κυβέρνηση, είχαν ο Ντομινίκ Στρος Καν και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Στη συνάντηση έπεσαν στον τραπέζι όλα τα ανοιχτά ζητήματα, από τα σενάρια αναδιάρθρωσης, τη συμπεριφορά των αγορών και το νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός.

Στρος Καν και Παπακωνσταντίνου συνυπογράμμισαν τα σημάδια ανάκαμψης που εμφανίζει η ελληνική οικονομία, καθώς επίσης και ότι στόχος για τη χώρα μας είναι οι αγορές να έχουν ανοίξει την πόρτα τους το 2012 με φυσιολογικά επίπεδα επιτοκίων.

Την ίδια ώρα πάντως, μήνυμα ότι τυχόν απόφαση της Ελλάδας να αναδιαρθρώσει ή να μην αποπληρώσει το χρέος της προς τους ξένους πιστωτές της θα ήταν καταστροφική για τον ελληνικό λαό, έστειλε ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για θέματα ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων.

Μιλώντας στον ανταποκριτή της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ στην Ουάσιγκτον, Θάνο Δημάδη, ο Antonio Borges εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας πρέπει να πληρώσει στο ακέραιο το σύνολο των χρεών της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση ο επ' αόριστον αποκλεισμός της από τις αγορές θα πρέπει να θεωρείται βέβαιος, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μη μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει στο μέλλον τις δανειακές της ανάγκες.
Keywords
Τυχαία Θέματα