Εννιά μηνών βρέφος πέθανε από μακαρονάδα μπολονέζ σε παιδικό σταθμό στη Βρετανία

21:59 14/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Τραγωδία με νεκρό βρέφος που πνίγηκε από μακαρόνια μπολονέζ, σε παιδικό σταθμό στη Βρετανία.

Το φρικτό περιστατικό με τα μακαρόνια συνέβη μόλις τέσσερις εβδομάδες αφότου ο εννέα μηνών Oliver Steeper ξεκίνησε τον παιδικό σταθμό Jelly Beans Day Nursery στο Ashford του Kent στη Βρετανία, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Οι αρχές επιρρίπτουν ευθύνες για τον σοκαριστικό θάνατο του βρέφους, σε

μια εργαζόμενη του παιδικού σταθμού που τάιζε μακαρόνια μπολονέζ τέσσερα παιδιά ταυτόχρονα, ανάμεσα και ο Oliver ο οποίος πνίγηκε και πέθανε στο νοσοκομείο έξι ημέρες αργότερα.

Καταθέτοντας στοιχεία στην ανάκριση, η εργαζόμενη Loetta Collins δήλωσε ότι δεν ήταν “πραγματικά” συνηθισμένο να ταΐζονται τέσσερα μωρά από ένα άτομο ταυτόχρονα.

Η εξειδικευμένη παιδαγωγός δεν τάιζε τον Oliver όταν άρχισε να πνίγεται, αλλά είχε “ψιλοκόψει” το φαγητό του και ήταν το “βασικό πρόσωπο” που ήταν υπεύθυνο για τη φροντίδα του, όπως αναφέρθηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η 31χρονη άρχισε να εργάζεται στον παιδικό σταθμό περίπου την ίδια εποχή που γράφτηκε και ο Oliver.

Το αγοράκι έτρωγε πολτοποιημένα γεύματα στο σπίτι και οι γονείς του πίστευαν ότι “δεν ήταν σε καμία περίπτωση σε θέση να μασήσει” σωστά.

Η Collins είπε στην ανάκριση ότι εκείνη και η μητέρα του Oliver, Zoe Steeper, είχαν συζητήσει πώς έπρεπε να ετοιμάζεται το φαγητό του γιου της πριν ενταχθεί.

‘Τη ρώτησα: “Πώς θα το ήθελες;”

‘Είπε: “Ψιλοκομμένο”, ακούστηκε στην ανάκριση.

Την ημέρα που ο Oliver πνίγηκε από τα ζυμαρικά του με πένες και μπολονέζ, η Collins είχε ψιλοκόψει τα ζυμαρικά πριν ένα άλλο μέλος του προσωπικού του το δώσει.

Ερωτηθείσα αν ήταν κοινή πρακτική για το προσωπικό να ταΐζει τέσσερα παιδιά ταυτόχρονα, απάντησε: “Όχι ακριβώς”.

Η υπάλληλος του βρεφονηπιακού σταθμού είπε ότι κατάλαβε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Oliver όταν “έκανε έναν ήχο σαν να επρόκειτο να κλάψει, αλλά δεν άρχισε να κλαίει”.

Η Collins, η οποία είναι εκπαιδευμένη στις πρώτες βοήθειες, κατάλαβε αμέσως ότι ο Oliver πνιγόταν και προσπάθησε να του δώσει χαστούκια για να καθαρίσει τον αεραγωγό του, είπε στους ενόρκους.

Το μωρό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι δεν επρόκειτο να επιβιώσει και πέθανε έξι ημέρες αργότερα.

Ο παιδικός σταθμός Jelly Beans Day Nursery έκτοτε έβαλε λουκέτο.

To άρθρο Εννιά μηνών βρέφος πέθανε από μακαρονάδα μπολονέζ σε παιδικό σταθμό στη Βρετανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία,vretania