Europa League, Αταλάντα – Ολυμπιακός: Ψάχνουν την υπέρβαση στο Μπέργκαμο οι Πειραιώτες

09:49 17/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Την Αταλάντα στο Μπέργκαμο αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός απόψε (22:00, LIVE από το Newsit.gr, CosmoteSport 2) στο πρώτο ματς της φάσης των «32» του Europa League.

Μετά από ένα «διάλειμμα» δύο μηνών και κάτι, ο Ολυμπιακός

επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο «Gewiss Stadium» του Μπέργκαμο και έχει μπροστά του ακόμη μία μεγάλη πρόκληση: Τη μεγάλη «μάχη» με την Αταλάντα, ομάδα που εδραίωσε την παρουσία της στα δύο τελευταία Champions League, με «έπαθλο» μία θέση στη φάση των «16» του Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε «κυκλώσει» εδώ κι εβδομάδες το συγκεκριμένο ματς, επιχειρώντας να «φορμάρει» τον Ολυμπιακό την κατάλληλη στιγμή και στο πρώτο μεγάλο ματς με τους «μπεργκαμάσκι» ψάχνει ένα αποτέλεσμα που θα δώσει «φτερά» στους περσινούς πρωταθλητές ενόψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από μία εβδομάδα (24/02).

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν του «λαβωμένου» Γκάρι Ροντρίγκες και πήρε μαζί του στην Ιταλία, όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του.

Την αποστολή του Ολυμπιακού για τον πρώτο αγώνα με την Αταλάντα συνθέτουν οι Βατσλίκ, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Ουσ. Μπα, Σισέ, Κίτσος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Σουρλής, Κούντε, Μ. Καμαρά, Φαντιγκά, Ονιεκουρού, Α. Καμαρά, Λόπες, Μασούρας, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Τικίνιο και Ελ Αραμπί.

Στο όριο καρτών βρίσκονται οι Μανωλάς («κουβαλάει» κάρτες από τη Νάπολι), Σισέ, Μπα και Τικίνιο κι αν κάποιος εξ αυτών δεχτεί κίτρινη κάρτα, δεν θα παίξει στον αγώνα ρεβάνς με τους «μπεργκαμάσκι» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ζαπάτα, Παλομίνο, Μίραντσουκ, Ίλισιτς οι απουσίες της Αταλάντα, που παραχώρησε και τον Γκοσένς στην Ίντερ τον Ιανουάριο. Oι «μπεργκαμάσκι» τερμάτισαν τρίτοι σε όμιλο Champions League, πίσω από Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μπροστά από Γιουνγκ Μπόις για να φτάσουν ως εδώ, ενώ στην Serie Α «φλερτάρουν» για ακόμα μία σεζόν με την τετράδα, που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενη σεζόν.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ελβετός Σάντρο Σάρερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Στεφάν ντε Αλμέιδα, Γιόνας Έρνι και 4ο τον Αλεσάντρο Ντούντιτς. Στο VAR θα είναι ο Γερμανός Μάρκο Φριτζ, ενώ AVAR ορίστηκε ο Ελβετός Φενταγί Σαν.

Ο Σέρερ ρέφερι είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό, καθώς είχε σφυρίξει στις 5 Φεβρουαρίου 2020 τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (2-0).

To άρθρο Europa League, Αταλάντα – Ολυμπιακός: Ψάχνουν την υπέρβαση στο Μπέργκαμο οι Πειραιώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα