Final Four Euroleague – Ολυμπιακός: «Τώρα είναι η σειρά μας να το πάρουμε»

21:27 21/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Το αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό για τη συμμετοχή του στο Final Four του Βερολίνου. Μετά από δύο σερί αποτυχημένες προσπάθειες, μήπως ήρθε η ώρα της επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης για τους Πειραιώτες;

Ο Ολυμπιακός

προκρίθηκε στο Final Four της Euroleague για τρίτη διαδοχική σεζόν και οι Πειραιώτες ελπίζουν ότι θα σηκώσουν τον τίτλο αυτή τη φορά.

Η διοργανώτρια αρχή ετοίμασε ένα βίντεο αφιέρωμα στους ερυθρόλευκους, με πλάνα από την κατάκτηση του τροπαίου το 2013, από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ και από τον περσινό χαμένο τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στην κάμερα της Euroleague και μοιράστηκε πώς βιώνει τα Final Four, κατά τη διάρκεια των ετών:

“Είναι σαν να πετάς, όταν βρίσκεσαι εδώ. Όλες οι προσπάθειες και οι θυσίες από τη σεζόν, επιτέλους ανταμείβονται. Είναι το ίδιο συναίσθημα με το να πηγαίνεις σε Final Four την πρώτη φορά. Δεν μπορείς να χορτάσεις.

Αυτό είναι το άθλημα. Να αγαπάς να παίζεις μπάσκετ. Να θες να παραμείνεις στο ίδιο επίπεδο για χρόνια και να διεκδικείς μεγάλους τίτλους. Σε εμένα έχει δοθεί αυτή η δυνατότητα να το κάνω πολλές φορές. Είναι ευλογία και αισθάνομαι πολύ τυχερός για αυτό”.

Από την πλευρά του, ο Τόμας Γουόκαπ έκανε μια μικρή ανασκόπηση της σεζόν: “Ήταν μια μακρά, δραματική σεζόν. Τελικά βρήκαμε τον ρυθμό μας στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και τον κουβαλήσαμε στα playoffs. Για το Final Four, για αυτό ακριβώς παίζουμε. Αυτή τη σεζόν υπήρξαν πολλά πάνω-κάτω. Υπήρχαν διαστήματα που παίζαμε πολύ άσχημα και είχαμε τραυματισμούς. Μέσα από όλα αυτά, οι οπαδοί μας στάθηκαν στο πλευρό μας.

Θα έπρεπε να κερδίσουμε τον τελικό με τη Ρεάλ. Δεν τα καταφέραμε. Κανένας δεν ήταν χαρούμενος. Όμως είμαστε πάλι εδώ με την ίδια νοοτροπία. Πήγαμε εκεί, προσπαθήσαμε και τώρα είναι καιρός να κερδίσουμε”.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: “Ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλο τον σύλλογο. Φυσικά, μπορώ να πω και πολύ συναισθηματική. Είχαμε τόσους τραυματισμούς, τόσα προβλήματα. Το μπάσκετ είναι απρόβλεπτο. Μπορεί να κάνεις τα πάντα, να είσαι 100% επιτυχημένος και να χάσεις το παιχνίδι. Την προηγούμενη σεζόν ήταν κάπως έτσι. Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και είμαστε σίγουροι ότι παρουσιαστούμε πολύ ανταγωνιστικοί στον ημιτελικό”, κατέληξε ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός.

To άρθρο Final Four EuroleagueΟλυμπιακός: «Τώρα είναι η σειρά μας να το πάρουμε» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Final Four Euroleague – Ολυμπιακός, Τώρα,Final Four Euroleague – olybiakos, tora