Νέα προειδοποίηση Μητσοτάκη στα Σκόπια και στους «ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού και τους εμπόρους των εθνικών αισθημάτων»

20:00 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Εκτενή αναφορά στην κρίση με την Βόρεια Μακεδονία έκανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΕ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε προειδοποίηση τόσο στη νέα ηγεσία της χώρας όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στις ενέργειες για την διεθνή κατοχύρωση του εμπορικού σήματος Macedonia the Great

είπε: «Είχα στηρίξει ένθερμα την πρωτοβουλία αυτή και είμαστε σε καλό δρόμο να το κατοχυρώσουμε. Γίνεται επίκαιρο μετά τις τελευταίες προκλητικές παλινδρομήσεις των βόρειων γειτόνων μας. Την διπλωματική μας αντίδραση πρέπει να πλαισιώσει και μια εμπορική αντεπίθεση με πρώτη αιχμή την αυθεντικότητα και την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της Μακεδονίας μας. Είναι γνωστό ότι η ΝΔ καταψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα καταθέσαμε και πρόταση μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ που την ψήφισε. Προσέξτε: όχι γιατί δεν θέλαμε λύση στο ζήτημα αλλά γιατί η συγκεκριμένη συνθήκη παραχωρούσε εθνότητα – μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονές μας ναρκοθετώντας με αυτό τον τρόπο το μέλλον. Από τότε με μεγάλη εντιμότητα, πριν από τις εκλογές του 2019 ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι το οποίο θα ήταν πολιτικά βραχυπρόθεσμα πιο ωφέλιμο προειδοποιήσαμε ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έπρεπε να κυρωθεί γιατί δεν θα μπορούσε να ανατραπεί. Ως νέα κυβέρνηση τιμήσαμε την εθνική υπογραφή σε μια διεθνή συμφωνία που υπερισχύει κάθε νόμου. Βλέποντας την άνοδο του εθνικισμού στα Σκόπια μείναμε επιφυλακτικοί στην κύρωση των μνημονίων που συνοδεύουν την συμφωνία. Δυστυχώς οι εξελίξεις δικαίωσαν αυτές μας τις επιφυλάξεις. Και η στάση της νέας προέδρου και των εκεί υποστηρικτών της δυστυχώς και του εντολοδόχου πρωθυπουργού είναι και παράνομη και προκλητική. Γι αυτό και η Ελλάδα την απορρίπτει και την επιστρέφει. Και το γειτονικό κράτος οφείλει να αντιληφθεί ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη περνά και από τη χώρα μας. Κι εκεί μπορεί να σταματήσει. Όπως και κάποιοι ανιστόρητοι εντός των συνόρων θα πρέπει να καταλάβουν ότι η πατρίδα δεν μπορεί να παραιτείται από τα όπλα της. Φτάσαμε στο σημείο εκείνοι που μας φόρτωσαν την συμφωνία να μας ζητούν τώρα να κυρώσουμε τα μνημόνια. Και πότε την ώρα που τα Σκόπια την παραβαίνουν. Το εμπορικό σήμα της Μακεδονίας γίνεται ένα ισχυρό μέσο οικονομικής διπλωματίας».

Και κατέληξε: «Οι Έλληνες να ξεχωρίσουν τους αληθινούς πατριώτες του έργου και του αποτελέσματος από τους ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού και τους εμπόρους των εθνικών αισθημάτων».

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

To άρθρο Νέα προειδοποίηση Μητσοτάκη στα Σκόπια και στους «ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού και τους εμπόρους των εθνικών αισθημάτων» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Κυριάκου Μητσοτάκη, ΣΕΒΕ,Live, kyriakou mitsotaki, seve