MasterChef 2024: Το λεοντόψαρο, το μπλε καβούρι και η αγριόσαλπα φέρνουν πονοκέφαλο στις δύο μπριγάδες

14:09 14/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο Χρήστος Μοίρας είναι από χθες (Δευτέρα 13/5) ο νέος αρχηγός της μπορντό μπριγάδας στο MasterChef 2024, μετά την παραίτηση της Χριστίνας Χριστοφή.

Η αλλαγή της ηγεσίας δεν δημιούργησε αναταραχές, αφού η μπορντό μπριγάδα κέρδισε τη Δοκιμασία του Mystery Box, με τελικό σκορ 3-1.

Το καλύτερο πιάτο, όμως, παρουσίασε ο αρχηγός της γκρι μπριγάδας, Ηλίας Παναγιώτου, κερδίζοντας και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ! Ο Άνχελ Σαχπαζής είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση

για αυτή την εβδομάδα.

Απόψε, Τρίτη 14 Μαΐου, η Πράσινη Εβδομάδα του MasterChef 2024 συνεχίζεται με ένα πολύ ιδιαίτερο Tεστ Δημιουργικότητας και με τρία βασικά υλικά, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία του MasterChef!

Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και της αλλαγής της θερμοκρασίας στη θάλασσα, έχει ευνοηθεί η εξάπλωση ξενικών ειδών στο Αιγαίο και γενικότερα στη Μεσόγειο.

Ξενικά είδη, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ονομάζονται οι οργανισμοί που εμφανίζονται σε περιοχές πέραν της φυσικής γεωγραφικής τους κατανομής, λόγω ανθρωπογενών παρεμβάσεων, αλλά και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η Νικολέττα Σιδηροπούλου, Project Manager της iSea, της μη κυβερνητικής και μη κερδοσκοπικής εταιρείας προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος, θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει στους εννέα διαγωνιζομένους με ποια τρία βασικά υλικά θα μαγειρέψουν.

Το λεοντόψαρο, το μπλε καβούρι και η αγριόσαλπα, είναι τα βασικά υλικά, τα οποία θα προκαλέσουν «μαγειρικό» πονοκέφαλο στα μέλη και των δυο μπριγάδων.

Τα ζευγάρια των μονομαχιών θα έχουν 60 λεπτά στη διάθεσή τους για να ετοιμάσουν ένα ευφάνταστο και νόστιμο πιάτο, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο και να φέρουν τον πολύτιμο πόντο στην μπριγάδα τους.

Θα καταφέρει η γκρι μπριγάδα να αποφύγει τη Διαδικασία Ψηφοφορίας και να μην αναγκαστεί να αναδείξει και δεύτερο υποψήφιο προς αποχώρηση, για αυτή την εβδομάδα;

To άρθρο MasterChef 2024: Το λεοντόψαρο, το μπλε καβούρι και η αγριόσαλπα φέρνουν πονοκέφαλο στις δύο μπριγάδες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
MasterChef 2024,