Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Παράδεισος χρωμάτων και αρωμάτων με ιστορία 90 χρόνων

17:38 12/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς υποδέχεται στο Άλσος της πόλης δεκάδες άτομα κάθε ηλικίας, που απολαμβάνουν τα χρώματα και τα αρώματα των φυτών…

Η 70η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μια μέρα μετά. Από νωρίς σήμερα το πρωί, εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας σπεύδουν για να απολαύσουν τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών στο Άλσος της Κηφισιάς. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 22:00

το βράδυ.

Από Δευτέρας μέχρι Παρασκευή 10:00-13:00 η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ από 13:00 – 22:00 το αντίτιμο είναι 2 ευρώ. Ίδια τιμή και για τα Σαββατοκύριακα. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου εισόδου οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πολίτες άνω των 65 ετών, φοιτητές, και παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

«Μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου, που θα διαρκέσει η 70η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η πόλη μας θα συμμετέχει σε μια ξεχωριστή γιορτή της άνοιξης. Σας καλούμε να περιηγηθείτε στα περίπτερα της Έκθεσης, να συνομιλήσετε με τους ανθοπαραγωγούς οι οποίοι θα σας προτείνουν φυτά στις καλύτερες δυνατές τιμές και θα σας δώσουν συμβουλές για τη συντήρησή τους, να παρακολουθήσετε τα προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, να διασκεδάσετε με το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει και φυσικά να κάνετε και μια βόλτα στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία στο πιο όμορφο προάστιο της Αττικής» ανέφερε σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Κηφισιάς.

Η ιστορία της έκθεσης

Το 1934, ο Κωνσταντίνος Γουλιμής (δικηγόρος και ερασιτέχνης βοτανολόγος) είχε την έμπνευση να ξεκινήσει μία έκθεση λουλουδιών με βάση τα τότε ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι κυρίες της εποχής, μάζευαν λουλούδια από τους κήπους τους και οι κηπουροί λαχανικά και νέα φυτά από κήπους και περιβόλια στα οποία δούλευαν. Ήταν η γιορτή της πόλης, γιατί ήταν η πόλη των ανθόκηπων.

Η πρωταρχική σημασία και η φιλοσοφία του θεσμού, ήταν να συγκεντρωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα λουλούδια και τα νέα φυτά. Μεταπολεμικά, με οργανωμένες πλέον, ανθοκομικές επιχειρήσεις, συμμετείχαν στην Έκθεση οι ανθοπαραγωγοί με σκοπό την οικονομική στήριξη τους και την προβολή και διαφήμιση των προϊόντων τους.

Έως το 1960, την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, την οργάνωνε μία επιτροπή τουρισμού, με σκοπό να προβάλλει την πόλη τουριστικά. Έκτοτε, την έχει αναλάβει ο Δήμος Κηφισιάς, για το σκοπό αυτό ίδρυσε ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που συνεχίζει να προβάλει τους Ανθοπαραγωγούς και να τους στηρίζει, στα πλαίσια της Έκθεσης, οικονομικά.

To άρθρο Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Παράδεισος χρωμάτων και αρωμάτων με ιστορία 90 χρόνων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα