«Χειρόφρενο» σε Mετρό, λεωφορεία, Tραμ και Hλεκτρικό στην Πρωτομαγιά - Δεμένα τα πλοία

11:24 29/4/2024 - Πηγή: NewsIt

«Χειρόφρενο» τραβούν την την Πρωτομαγιά, την Μεγάλη Τετάρτη, Μετρό, τρένο, λεωφορεία, Τραμ και Ηλεκτρικός, καθώς οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν στην απεργία

που κήρυξε η ΓΣΕΕ

Την Μεγάλη Τετάρτη η χώρα θα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς, με στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αν και η επίσημη αργία της Πρωτομαγιάς με απόφαση του υπουργείου Εργασίας έχει μεταφερθεί για την Τρίτη 7 Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γιορτάζουν την Πρωτομαγιά με συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ.

Η απεργία θα έχει αντίκτυπο και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες καθώς με την απόφαση συμμετοχής που έλαβε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αναμένονται οι ανακοινώσεις των σωματείων εργαζομένων στα συγκεκριμένα ΜΜΜ.

Λεωφορεία

Με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9πμ και ακολούθως από τις 9μμ έως τη λήξη της βάρδιας, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά τη Μ. Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ. Συνεπώς τα λεωφορεία θα κινηθούν στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα.

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ αναφέρεται ότι θα πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «δεν “διεκδικεί” από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η ΜΑΗ και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1η Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων».

Η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνει πως «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κοραή».

Το ΠΑΜΕ

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ: «Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.

Οι αγώνες μας πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν.

Όλοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα, στις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα».

Την Μεγάλη Τρίτη, απεργούν δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των ΜΜΕ και την Μ. Τετάρτη όσοι εργάζονται σε ηλεκτρονικά μέσα.

To άρθρο «Χειρόφρενο» σε Mετρό, λεωφορεία, Tραμ και Hλεκτρικό στην Πρωτομαγιά - Δεμένα τα πλοία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απεργία Πρωτομαγιά, Χειρόφρενο, Mετρό, Tραμ, Hλεκτρικό – Δεμένα,apergia protomagia, cheirofreno, Metro, Tram, Hlektriko – demena