Απαγόρευση συγκεντρώσεων και μια σύλληψη στη Θεσσαλονίκη ενόψει του ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ που θα κρίνει τον πρωταθλητή

21:11 18/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Το Άρης – ΠΑΟΚ αναμένεται να κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή στη Super League και η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση, μετά και την πρόθεση των οπαδών του “δικεφάλου του Βορρά” για πορεία πριν το ντέρμπι.

Η απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. για συγκεντρώσεις οπαδών πριν το ντέρμπι που θα “δώσει” τον τίτλο της εφετινής Super League, Αρης

ΠΑΟΚ (19/5, 20:00) στο “Κλεάνθης Βικελίδης” βρήκε… αδιάφορους τους φίλους του “δικεφάλου του Βορρά”, μιας και σε αυτό το ματς κρίνεται ολόκληρη η σεζόν.

Με ανακοίνωσή τους οι σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ έδωσαν “ραντεβού” την Κυριακή το μεσημέρι στην Καμάρα, απ΄ όπου θα ξεκινήσει πορεία με προορισμό το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», όπου θα βρίσκεται η αποστολή της ομάδας και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Τούμπα, προκειμένου να παρακολουθήσουν το ματς με τον Άρη μέσω γιγαντοοθόνης που θα έχει στηθεί εκεί!

Λίγες ώρες μετά, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε νέα ανακοίνωση, απαγορεύοντας κάθε δημόσια συνάθροιση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τις 20:00 το βράδυ, βάζοντας στη σχετική… λίστα κι άλλους δρόμους της πόλης.

Τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από την 08:00 ώρα της 19/05/2024 έως την 20:00 ώρα της 19/05/2024 στις κάτωθι περιοχές:

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου- Αγ. Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ- Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου- Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία – Εθνικής Αμύνης – Αρμενοπούλου,

-Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και

-Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020), καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Σύλληψη 39χρονου στη Θεσσαλονίκη – Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος υπευθύνων ιστοσελίδας

Να αναφέρουμε ότι οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 39χρονου υπεύθυνου μελών αθλητικού συλλόγου, λίγες ώρες πριν το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος μελών του Α.Σ. Άρης, για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Επίσης, για το ίδιο αδίκημα σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος υπευθύνων ιστοσελίδας που πρόκεινται στον ΠΑΟΚ.

Η ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

“Στο πλαίσιο ερευνών που διενεργούνται ενόψει ποδοσφαιρικού αγώνα που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη υπεύθυνος μελών Αθλητικού Συλλόγου της πόλης και σχηματίζεται επιπλέον δικογραφία με αφορμή ανάρτηση σε ιστοσελίδα που πρόσκειται σε έτερη ομάδα, για υποκίνηση δια του διαδικτύου σε πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο επιστάμενων ερευνών που διενεργούνται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενόψει επικείμενου ποδοσφαιρικού αγώνα που θα διεξαχθεί αύριο 19-05-2024 στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός –υπεύθυνος μελών Αθλητικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», ενώ για το ίδιο αδίκημα σχηματίζεται δικογραφία με αφορμή ανάρτηση ιστοσελίδας που πρόσκειται σε έτερη ομάδα της πόλης”.

To άρθρο Απαγόρευση συγκεντρώσεων και μια σύλληψη στη Θεσσαλονίκη ενόψει του ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ που θα κρίνει τον πρωταθλητή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρης – ΠΑΟΚ, ΕΛ ΑΣ, Θεσσαλονίκης,aris – paok, el as, thessalonikis